Reclamă

Craiova, următoarea destinație pentru locuință nouă

Piața imobiliară din Craiova a înregistrat o creștere semnificativă. Cele mai căutate sunt terenurile și casele de la periferia orașului, dar nici prețurile la apartamente nu au stagnat deloc. Datorită faptului că oamenii sunt din ce în ce mai interesați de cumpărarea de locuință în Craiova, a crescut mult și prețul pe metru pătrat pentru terenuri. De la 60 și până la 100 euro în Banul Mărăcine, cea mai bine cotată zonă rezidențială din Craiova, scrie jurnalulolteniei.ro.

Publicat: 3 ianuarie 2022, 5:24 / Actualizat: 3 ianuarie 2022, 17:24

Chiar dacă își doresc o casă sau sunt interesați de achiziționarea unui teren, cumpărătorii nu pierd din vedere nici confortul. Cei mai mulți dintre cumpărători își doresc să plece din zbuciumul orașului. Să profite de liniștea de la periferie, dar să fie suficient de aproape de punctele de interes ale orașului.

Craiova, următoarea destinație pentru locuință

Conform datelor actuale din piața imobiliară, prețul pe metru pătrat la apartamentele de vânzare din zonele centrale și semicentrale ale Craiovei, este în continuă creștere. Acesta s-a majorat cu 4,8%, față de primul trimestru al anului 2021, ajungând la prețul mediu de 1.260 euro/mp. Are o creștere cumulată de 9% față de perioada similară a anului trecut.

Cei care doresc să cumpere o casă sau un teren lângă Craiova vor o zonă sigură. Care să fie aproape de grădinițe, școli, parcuri, centre comerciale și spitale. Se pare că în Craiova există astfel de posibilități.

În apropierea Craiovei cei mai mulți dezvoltatori imobiliari țin cont de dorințele clienților lor. Pe lângă faptul că le oferă utilități și instalații noi, le amenajează și locuri de parcare, spații verzi și locuri de joacă pentru cei mici.

Cele mai multe ansambluri rezidențiale, fie ele de blocuri sau de case sunt mai nou dotate cu sisteme de supraveghere sau chiar pază. Totul pentru liniștea locuitorilor și a vizitatorilor lor.

Reclamă

Cele mai căutate zone în Craiova

Zona Centrală, Banu Mărăcine, Rovine și Viitorul sunt doar câteva dintre locațiile din Craiova în care sunt ansambluri rezidențiale noi.  De ce? Pentru că dezvoltatorii caută să construiască în zone care sunt în apropierea mijloacelor de transport în comun sau care să aibă în preajmă spații comerciale ori școli. În aceste cartiere găsești apartamente la prețuri începând cu 570 Euro / mp (zona Banu Mărăcine) până la 1350 Euro/mp (Zona Centru).

Craiovița Nouă este cel mai mare și cel mai dorit cartier al Craiovei. E situat în partea de nord-vest a municipiului și la nord-est de lacul Craiovița, având aproximativ 100.000 de locuitori. Este, de asemenea, unul dintre cele mai mari cartiere din țară, al doilea după cartierul clujean Mănăștur, scrie Blitz.ro.

Reclamă

Cartierul 1 Mai este considerat un mic oraș al doctorilor din Craiova. Deși nu este foarte mare față de celelalte cartiere craiovene, numărând puțin peste 25.000 de locuitori, aici se găsesc Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, Cercul Militar Craiova, Liceul de Artă Marin Sorescu și Facultatea de Medicină și Farmacie, precum și o piață agroalimentară. Celebre aici sunt Complex Romanescu Park Residence sau 1 Mai Apartaments cu apartamente noi ce au suprafețe generoase. Locuințele de la parter dispun de grădini personale cu suprafețe între 40 mp și 270 de mp. Prețurile pornesc de la 811 Euro pe mp.

Dacă și tu ești în căutarea unei locuințe în Craiova, pe Lajumate.ro vei găsi diverse anunțuri, grupate în 10 categorii. Caută produsele sau serviciile care te interesează din categoriile de anunțuri puse la dispoziția ta. Apartamente, atât de vânzare cât și oferite spre închiriere, mașini noi și autoturisme second-hand, locuri de muncă sau chiar afaceri la cheie.

Lajumate.ro este site-ul cu un formular de adăugare de anunț extrem de simplu. Vei publica un anunț 100% gratuit și rapid cu ceea ce vrei să vinzi!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul blond care este tunsă la salon de către o altă femeie, în timp ce evită una din principalele coafuri care te îmbătrânesc
Frumusețe
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Procesul de îmbătrânire este ceva normal și natural prin care orice persoană trece. Deși acesta este inevitabil, există anumite trucuri prin care poți ascunde semnele înaintării în vârstă. Când vine vorba de alegerea coafurii...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022 îi surprinde pe nativii zodiacului cu vești pe toate planurile. Dacă Racii vor ajunge să trăiască un capitol nou în viața personală, pentru două dintre zodii...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna octombrie 2022. Vărsătorii se simt mai aproape de persoana iubită. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul dragostei pentru luna octombrie 2022 spune că nativii vor avea multe momente de cumpănă. Aceștia trebuie să țină cont de faptul că astrele vor fi întotdeauna acolo să le ofere o mână de...
4
icon
Cătălin Cazacu, pe un fotoliu, în tricou și pantaloni scurți, la CaTine.ro
CaTine
Interviu CaTine La Masculin cu Cătălin Cazacu: „Sunt un dezastru și un haos controlat”
Cătălin Cazacu este unul dintre sportivii de renume din motociclism. Pasionat, el a dus pasiunea pentru acest sport la un nivel atât de mare, încât recunoaște că nu se vede făcând altceva în această...
5
Tort Napoleon regesc porționat și decorat cu fructe
Rețete
Tort Napoleon regesc. Tort cu multe straturi și cremă fină
Atunci când vei dori să-ți impresionezi familia și prietenii cu un tort deosebit, prepară rețeta de tort Napoleon regesc. Este o rețetă de desert fin, cu aspect elegant și gust divin. Rețeta tortului Napoleon...
PARTENERI
×