Specialiștii recomandă să folosești produse naturale cum ar fi sucul de lămâie, oțetul alb, bicarbonatul de sodiu și acidul citric. Petele de apă dură sunt o problemă comună cu care se confruntă multe persoane care își doresc să aibă mereu o baie curată și strălucitoare.
Cu ce poți curăța faianța de calcar și pete
Înainte de a explora metodele de îndepărtare a calcarului și a petelor de apă este important să înțelegem ce sunt acestea și cum se formează.
Petele sunt cauzate de acumularea de minerale, cum ar fi calciul și magneziul, care pot fi găsite în concentrații mari în apă.
Când apa se evaporă pe suprafețe precum gresia și faianța, poate lăsa în urmă aceste depozite minerale. Din fericire există câteva metode simple pentru a îndepărta calcarul și petele de pe faianță.
Una dintre cele mai eficiente metode de a îndepărta aceste probleme este utilizarea unei combinații de oțet și bicarbonat de sodiu. Amestecă părți egale de oțet și apă, apoi adaugă puțin bicarbonat de sodiu. Pune toată soluția într-o sticlă cu pulverizator.
Pulverizează pe faianță și lasă soluția să acționeze pentru câteva minute. Presară apoi puțin bicarbonat de sodiu pe fainață și freacă cu o perie cu peri moi. Clătește cu apă și șterge cu un prosop curat. O altă soluție naturală este sucul de lămâie.
Stoarce suc proaspăt de lămâie pe plăcile afectate și lasă-l să stea câteva minute. Apoi, freacă plăcile cu o perie cu peri moi și clătește cu apă.
Sucul de lămâie nu numai că îndepărtează petele de apă dură, dar lasă și un miros proaspăt, citric. Dacă remediile naturale nu funcționează, atunci poți apela la produse de curățare din comerț.
Alege produsele care conțin acid fosforic sau acid clorhidric, care pot dizolva acumularea de minerală de pe plăci.
Cum cureți plăcile de la duș
Curățarea plăcilor de la duș este o parte importantă a menținerii unei băi curate și igienice. Pentru început trebuie să aduni produsele de care ai nevoie. Vei avea nevoie oțet alb, apă, suc de lămâie, bicarbonat de sodiu, o perie de frecare sau un burete, perie pentru chit și apă curată.
Dacă există pete persistente sau depuneri de calcar, este important să le tratezi înainte de spălare. Pentru a face acest lucru trebuie să aplici soluția de curățare direct pe zonele afectate. Lasă soluția să acționeze pentru câteva minute înainte de a începe curățarea.
Folosind o perie de frecat sau un burete, începe prin a freca plăcile într-o mișcare circulară. Este important să te concentrezi pe o zonă mică la un moment dat. Acordă atenție sporită liniilor de chit, folosind o perie specială. După ce ai curățat plăcile, clătește totul cu apă curată, spun cei de la Goodhousekeeping.com.
După clătire, utilizează un prosop curat pentru a usca plăcile. Petele de apă dură de pe plăcile de ceramică pot fi inestetice și mult mai greu de îndepărtat.
Aceste pete pot fi îndepărtate folosind o varietate de metode, inclusiv oțet, bicarbonat de sodiu și agenți de curățare comerciali.
Cum se curăță gresia poroasă
Metoda bicarbonatului de sodiu este potrivită în special pentru curățarea plăcilor poroase precum marmura, deoarece nu necesită utilizarea unor soluții acide, cum ar fi oțetul.
Pentru a utiliza această metodă, trebuie să mesteci o parte de peroxid cu două părți de bicarbonat de sodiu într-o sticlă de pulverizare goală.
Soluția trebuie pulverizată pe chitu și frecat cu o perie moale. Este important să folosești o perie moale, în special pe plăcile poroase sau de marmură.
O altă abordare este de a crea o pastă amestecând două părți de bicarbonat de sodiu cu o parte apă.
Aplică pasta și las-o să stea peste noapte, apoi freacă cu o perie moale de nailon. La final trebuie să clătești cu apă fierbinte, recomandă specialiștii în curățenie.