Reclamă

Cu ce se ung cozonacii după coacere. Trucul simplu pentru un aspect lucios

Cozonacul este nelipsit de pe masa de sărbătoare. Acesta se prepară pentru Crăciun, paște, dar și pentru alte evenimente speciale. Rețeta variază în funcție de zonele țării, însă gustul său nu poate fi confundat. Pentru că se apropie Paștele îți venim în ajutor cu un truc care să le ofere un aspect lucios. Descoperă și tu cu ce se ung cozonacii după coacere.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 29 aprilie 2024, 6:25

De pe masa de Paște nu ar trebui să lipsească o felie de cozonac. Proaspăt, aburind și plin de aromă, cozonacul este vedeta de pe platoul cu prajituri festive. Fiecare gospodină își pregătește ingredientele cu mare atenție și le selectează astfel încât să pună pe masă cele mai bune preparate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu ce se ung cozonacii după coacere

Cozonacul nu trebuie să lipsească din lista ta de deserturi. Dacă te-ai decis să-l prepari pentru masa de Paște, atunci îți recomandăm să consulți trucurile speciale pentru a avea parte de cele mai delicioase preparate.

Există o combinație de ingrediente care îți oferă un sos special pentru a unge cozonacii după coacere. Acesta te va ajuta să le oferi cozonacilor tăi un aspect mult mai lucios.

La final vei avea parte de un desert apreciat de toți invitații de la masă. Atunci când pregătești cozonacii pentru masa de Paște este important să lași aluatul suficient timp la dospit.

Aluatul dospit te va ajuta să ia pe masă un cozonac, moale, pufos, aerat și bogat în arome.

Reclamă

Cozonacul ar trebui să stea în bucătărie sau într-un loc călduros. În felul acesta te vei asigura că îl păstrezi proaspăt mai mult timp.

Înainte de a pune cozonacul la cuptor, gospodinele recomandă să-l ungi cu un amestec de ou bătut și lapte.

Acest amestec te va ajuta să ai la final un cozonac fraged, rumen și cu un aspect lucios. Dacă vrei să-i oferi și mai multă aromă, după ce s-a copt îl poți stropi cu un sirop special. Acest sirop se face din puțină miere, apă călduță și esență de vanilie. La final vei avea un cozonac aburind, rumen, dar și lucios.

Reclamă

Ce să pui în aluatul cozonacului ca să iasă fraged

Cozonacul este unul dintre principalele motive pentru care gospodinele dedică mult timp și multă iubire atunci când intră în bucătărie.

Aluatul de cozonac necesită indragite de calitate. Multe gospodine se confruntă cu probleme atunci când aleg să pregătească pentru prima dată această rețetă.

Dacă ești la început de drum, bucătării recomandă să alegi o rețetă de cozonac fără frământare. În felul acesta îți va fi mult mai ușor să-l prepari.

Secretul pentru a obține cei mai pufoși cozonaci este să pui în compoziția aluatului și 2 – 3 linguri de untură.

Rețetele clasice de cozonac pot varia de la o regiune a țării la alta. Totuși, dacă vrei să ai parte de reușita garantată, gospodinele spun că ingredientul tău secret este untura de calitate.

Aceasta va face ca aluatul de cozonac să fie mult mai pufos și să aibă mai multă savoare. Încearcă și rețeta de cozonac cu nucă și rahat. Este o rețetă simplă care va bucura întreaga familie în perioada sărbătorilor de Paște.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
cartonașe cu simboluri chinezești ținute în mână de o femeie
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Un nou capitol se deschide în fața lor
Specialiștii în astrologie vin cu informații prețioase în această perioadă. Află care sunt cele 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Celelalte sunt pregătite să-și asculte propriile sentimente și să nu se îndepărteze...
2
O femeie frumoasă care ține mână o inimă frântă
Horoscop
Zodii care au probleme cu dragostea în luna mai 2024. Nativii care nu reușesc să-și găsească marea iubire
Cele patru zodii care au probleme cu dragostea în luna mai 2024 trebuie să fie foarte atente la modul în care aleg să-și gestioneze sentimentele. Mulți nativi sunt pe punctul de a rupe o...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 13 mai – 19 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de tensiuni pe plan amoros în această perioadă. Horoscopul săptămânii 13 mai – 19 mai 2024 vine să aducă vești pentru toate cele 12 zodii în parte. Vor avea loc transformări...
4
O femeie frumoasă care doarme cu telefonul în mână
Sănătate
De ce nu e recomandat să dormi cu telefonul lângă pat. Ce spun specialiștii despre acest obicei
Sigur și ție ți s-a întâmplat să adormi cu telefonul în mână sau lângă tine. Specialiștii spun că acest obicei ar putea fi nociv pentru tine. Află de ce nu e recomandat să dormi...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă de mireasă și privește apusul de la marginea unui lac
Horoscop
4 zodii care se căsătoresc în 2024. Nativii care au noroc în dragoste
Astrologii vorbesc despre cele 4 zodii care se căsătoresc în 2024. Acești nativi au noroc când vine vorba de dragoste. Sunt pregătiți să-și întemeieze o familie și să se bucure de momente magice în...
PARTENERI
×