De pe masa de Paște nu ar trebui să lipsească o felie de cozonac. Proaspăt, aburind și plin de aromă, cozonacul este vedeta de pe platoul cu prajituri festive. Fiecare gospodină își pregătește ingredientele cu mare atenție și le selectează astfel încât să pună pe masă cele mai bune preparate.
Cu ce se ung cozonacii după coacere
Cozonacul nu trebuie să lipsească din lista ta de deserturi. Dacă te-ai decis să-l prepari pentru masa de Paște, atunci îți recomandăm să consulți trucurile speciale pentru a avea parte de cele mai delicioase preparate.
Există o combinație de ingrediente care îți oferă un sos special pentru a unge cozonacii după coacere. Acesta te va ajuta să le oferi cozonacilor tăi un aspect mult mai lucios.
La final vei avea parte de un desert apreciat de toți invitații de la masă. Atunci când pregătești cozonacii pentru masa de Paște este important să lași aluatul suficient timp la dospit.
Aluatul dospit te va ajuta să ia pe masă un cozonac, moale, pufos, aerat și bogat în arome.
Cozonacul ar trebui să stea în bucătărie sau într-un loc călduros. În felul acesta te vei asigura că îl păstrezi proaspăt mai mult timp.
Înainte de a pune cozonacul la cuptor, gospodinele recomandă să-l ungi cu un amestec de ou bătut și lapte.
Acest amestec te va ajuta să ai la final un cozonac fraged, rumen și cu un aspect lucios. Dacă vrei să-i oferi și mai multă aromă, după ce s-a copt îl poți stropi cu un sirop special. Acest sirop se face din puțină miere, apă călduță și esență de vanilie. La final vei avea un cozonac aburind, rumen, dar și lucios.