Reclamă

Culori care resping țânțarii și îi țin departe

Odată cu încălzirea vremii, nimic nu este mai frustrant decât țânțarii care bâzâie în jurul casei sau în curte. Nu numai că aceste insecte îți pot invada spațiul, dar lasă urme pe piele. Provoacă mâncărime și umflături pe piele dacă ajung să te muște. Pentru a evita astfel de situații, află că există culori care resping țânțarii și îi țin departe. Optează pentru ele atunci când faci garderoba de vară.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 9 iunie 2023, 7:03

Este important să știi cum să scapi rapid de țânțari, mai ales că ei sunt purtători ai unor boli destul de grave. Dacă ai încercat fiecare repelent, ai apelat și la plante cdespre care se spune că îi resping, dar nu ai văzut nicio îmbunătățire vei fi surprinsă să afli că există o altă modalitate de a respinge țânțarii, culorile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Culori care resping țânțarii

Potrivit oamenilor de știință de la Universitatea din Washington, există anumite culori care resping țânțarii și altele care îi atrag. Studiul lor publicat în Nature Communications a dezvăluit că simțul olfactiv al țânțarului influențează modul în care acesta răspunde la indicii vizuali. Cu toate acestea, această preferință de culoare apare doar în prezența dioxidului de carbon (CO2), pe care îl expirăm atunci când respirăm.

Și în timp ce țânțarii răspund la respirația, transpirația și temperatura corpului nostru, eliminarea culorilor care îi atrag ar putea ajuta la menținerea lor la distanță.

Așadar, dacă vrei să alungi acești dăunători deranjanți, poți încerca una dintre aceste culori.

Albastru

Reclamă

Având în vedere că țânțarii sunt cunoscuți a fi atrași de culorile mai închise, studiul a arătat că albastrul nu era popular printre preferințele dăunătorilor.

Spre deosebire de tonurile de albastru bleumarin care atrag căldura, albastrul mai deschis reflectă de fapt mai multă căldură și lumină. Acest lucru nu le place deloc țânțarilor.

Mov/violet

Reclamă

În mod similar și violetul este ignorat de țânțari. Acest lucru se datorează în principal pentru că violetul are cea mai scurtă lungime de undă dintre culorile din spectrul luminii vizibile. Și, deoarece au o preferință pentru tonurile cu lungime de undă lungă, nu se vor apropia de el.

Alb

În general, țânțarii se feresc de culorile deschise care reflectă căldura. Albul un factor de descurajare ideal. De fapt, albul a fost obiectul de control folosit în studiu. Scopul a fost de a asocia fiecare culoare din camera de testare cu un obiect alb pentru a compara rezultatele.

Cercetările au arătat că, chiar și cu CO2 pulverizat în camera de testare, țânțarii au evitat obiectul alb în favoarea culorilor pe care le preferau.

Verde

Acest lucru poate părea ciudat, deoarece țânțarii tind să zboare în curți sau să aterizeze pe plante. Dar se pare că cercetările arată că fac tot ce pot ca să evite culoarea verde.

În timpul studiului, un cercetător și-a ținut mâinile goale în camera de testare, iar țânțarii au fost atrași de el. Cu toate acestea, când același cercetător și-a introdus mâna în camera de testare purtând o mănușă verde, țânțarii au ignorat-o. Din fericire, chiar au zburat pe lângă ea. Așa s-a întâmplat chiar și atunci când a fost pulverizat CO2 pentru a-i atrage mai mult. Se pare că țânțarii nu sunt fani ai culorii verde până la urmă!

Deși aceste rezultate sunt promițătoare, experții recomandă să iei și alte măsuri preventive. Citronella este un bun descurajant. Mirosul de citrice nu le place deloc țânțarilor și se găsește adesea în spray-urile de respingere a țânțarilor. Poți încerca, de asemenea, un dispozitiv capcană pentru țânțari. Acesta tinde să atragă și să prindă țânțarii folosind o combinație de lumină și aspirație.

Ce culori atrag țânțarii

De obicei, culorile închise atrag țânțarii, cum ar fi bleumarin/albastru închis, roșu, portocaliu și negru. Acest lucru se datorează faptului că nuanțele mai închise captează căldura. Purtarea unor astfel de culori te va face să transpiri mai mult.

În plus, indiferent de nuanța pielii, „lungimile de undă” roșii sunt detectate de țânțari mai frecvent. Deci, dacă ai aceste culori în jurul casei și în curte, renunță la ele în timpul verii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×