Rețeta de pizza napolitană cu drojdie uscată este una dintre cele mai îndrăgite. Pizza napolitană este o masă clasică, autentică și absolut delicioasă, pe care o poți împărtăși cu prietenii și familia. Nu trebuie să fii expertă în bucătărie pentru a prepara această rețetă.
Cum faci aluat de pizza cu drojdie uscată
Pentru multe gospodine poate părea nefiresc să folosești drojdie uscată pentru aluatul tradițional de pizza. Totuși, acest lucru înseamnă că poți obține o crustă proaspătă, autentică și gustoasă. Aluatul obținut este ideal pentru iubitorii de pizza care își doresc o crustă perfectă și crocantă de fiecare dată.
Pentru început, este important să reduci cantitatea de drojdie folosită. Dacă pentru drojdia proaspătă se folosesc 3 grame pentru o cantitate standard de aluat, drojdia uscată este mai concentrată, astfel că vei avea nevoie doar de o treime din acea cantitate — adică 1 gram. Motivul este că drojdia uscată este mai puternică decât cea proaspătă, ceea ce o face un agent eficient pentru a produce mai mult aluat cu mai puțină drojdie. Asta înseamnă și că drojdia uscată are o durabilitate mai mare.
Blatul de pizza este o știință exactă. Trebuie să te asiguri că ai instrumentele potrivite pentru măsurat, pentru a respecta rețeta corect. Apa, făina, sarea și drojdia uscată pot părea ingrediente simple, dar proporțiile greșite pot compromite complet rezultatul.
Specialiștii recomandă să alegi cea mai potrivită făină pentru acest aluat. Cu cât numărul de pe ambalaj este mai mare, cu atât făina este mai dură. Conținutul de proteine într-o făină bună pentru pizza ar trebui să fie între 11% și 12,5%.
Această rețetă necesită apă rece, nu călduță sau fierbinte. Asta pentru că, până când transferi aluatul pe masa de lucru, căldura corpului îl va aduce la temperatura ideală. Temperatura finală a aluatului ar trebui să fie între 23 – 26°C, astfel că apa ar trebui să aibă în jur de 11°C la începutul procesului. Frământarea trebuie să dureze între 20 și 30 de minute.
Cum se servește pizza napolitană cu drojdie uscată
Aceasta este una dintre cele mai ușoare mese de servit, spun specialiștii. Taie blatul de pizza în patru sau opt felii egale. Alege o felie, așaz-o pe o farfurie și, dacă dorești, adaugă Parmigiano Reggiano ras sau fulgi de ardei roșu. Modul autentic de servire este simplu: direct din cuptor, cu mozzarella și o crustă elastică, dar crocantă.