Alimentele nu înlocuiesc medicina convențională care rămâne fără doar și poate esențială atunci când vine vorba despre boli pe care hrana însăși nu le poate vindeca atunci când este folosită singular.
Cum pot fi folosite alimentele ca și medicament, potrivit specialiștilor
Ceea ce mâncăm are efecte profunde asupra sănătății și stării noastre generale de bine. Cercetările arată că obiceiurile alimentare influențează riscul de a dezvolta anumite boli. În timp ce unele alimente pot duce la afecțiuni cronice, altele pot avea proprietăți terapeutice și de protecție, arată cei de la Healthline.com.
Din acest motiv, mulți oameni susțin ideea că alimentația este un fel de medicament. Totuși, dieta nu poate înlocui tratamentele medicale în toate situațiile. Multe afecțiuni pot fi prevenite și tratate prin schimbări alimentare și în stilul de viață, însă altele nu pot fi gestionate doar prin aceste metode.
În plus, accesul la alimente integrale și nutritive, care sunt adesea costisitoare, poate fi dificil pentru mulți oameni.
Continuă să citești pentru a afla mai multe despre efectele medicinale ale alimentelor, inclusiv ce alimente ar trebui și nu ar trebui folosite în scopuri terapeutice.
Mulți nutrienți din alimentele pe care le consumi promovează o viață sănătoare și îți ajută corpul să lupte împotriva bolilor. Consumarea alimentelor integrale și nutritive este importantă deoarece substanțele unice din acestea acționează împreună pentru a produce un efect care nu poate fi replicat prin suplimente.
Chiar dacă organismul are nevoie doar de cantități mici de vitamine și minerale, acestea sunt esențiale pentru sănătate.
Totuși, dietele occidentale, bogate în alimente ultraprocesate și sărace în alimente integrale precum fructele și legumele proaspete, sunt de obicei deficitare în vitamine și minerale. Astfel de deficiențe pot crește riscul de apariție a unor boli.