Reclamă

Cum poți neutraliza părul portocaliu după decolorare. Trucuri pentru o podoabă capilară superbă

Dacă urmează să-ți schimbi culoarea părului, atunci sigur știi cât de dificil poate fi să neutralizezi tonurile de portocaliu. Experții în beauty îți vin în ajutor cu câteva trucuri și te învață cum poți neutraliza părul portocaliu după decolorare.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 19 iunie 2024, 6:36 / Actualizat: 19 iunie 2024, 11:31

Efectul de păr portocaliu apare atunci când decolorantul nu reușește să îndepărteze pigmenții mai întunecați din păr. Dacă îți dorești să te faci blondă, atunci există posibilitatea ca în timpul procesului de decolorare să sesizei că anumite porțiuni au nuanțe de portocaliu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți neutraliza părul portocaliu după decolorare

Părul întunecat are mulți pigmenți care îi conferă suvițelor tale un maro bogat sau un abanos profund. Pigmenții roșu și portocaliu sunt cele mai dominate subtonuri în părul închis la culoare.

Deci, dacă nu deschizi suficient din acești pigmenți, atunci poți observa o zonă mai portocalie a părului. Chiar și persoanele blonde pot dezvolta tonuri de alamă după decolorare, mai ales dacă ai o acumulare de substanțe chimice sau minerale în păr.

Tonurile de alamă pot apărea și dacă ai stat cu părul des în apa sărată sau într-o piscină cu clor. Pigmenții de roșu și portocaliu sunt printre cele mai dominante subtonuri în părul închis la culoare.

Atunci când decolorarea merge prost, cheia pentru repararea părului portocaliu este de obicei neutralizarea culorii cu o culoare complementară – albastru.

Reclamă

Alege un șampon albastru sau violet

Folosește un șampon violet pentru a ajuta părul să-și recapete culoarea uniformă. Acesta funcționează foarte bine pentru părul decolorat în blond.

Șamponul albastru este excelent pentru a calma tonurile de portocaliu și este recomandat de obicei pentru persoanele care au fost brunete. Aceste produse ajută la neutralizarea tonurile nedorite pentru a dezvălui o nuanță uniformă de blond sau maro deschis.

Reclamă

Trucul este să știi ce culoare de șampon să folosești pentru a obține rezultatul perfect. O regulă generală este să te uimi la culoarea părului tău în prezent și să găsești culoarea care este opusă acesteia, recomandă cei de la Glamour.com.

Dacă după decolorare părul tău a ieșit galben, atunci vei avea nevoie de un șampon violet pentru a neutraliza galbenul puternic. Dacă părul tău este portocaliu, atunci vei avea nevoie de un șampon albastru pentru a neutraliza aceste tonuri.

Vopsește părul într-o nuanță mai închisă

Dacă ai fost suficient de nefericită încât să ai și pete portocalii și pete galbene, probabil cel mai bine este să-ți vopsești părul din nou într-o nuanță întunecată.

Alege o vopsea de păr brunetă care să fie apropiată de culoarea ta naturală. Atunci când te decolorezi acasă procesul poate să fie complicat și să nu-ți ofere rezultatele pe care le-ai fi avut la salon.

Dacă totuși nu vrei să-ți vopsești părul închis și vrei să încerci să scoți tonurile de portocaliu, atunci poți încerca să-ți decolorezi din nou părul.

Se recomandă cel puțin o săptămână sau două de așteptare înainte de a decolora din nou părul. Acest lucru te va ajuta să restabilești echilibrul natural de umiditate al părului pentru a evita deteriorarea sa.

Folosește o clătire cu oțet de mere

Adaugă câteva linguri de oțet de mere într-o ceașcă de apă, apoi adaugă câteva picături de colorant alimentar lichid. Se recomandă colorantul albastru pentru părul portocaliu și violet pentru părul cu mai mult galben.

Se amestecă ingredientele și apoi se folosește pentru spălarea și clătirea părului. Poți repeta procedeul la fiecare două săptămâni pentru a reduce tonul alamei din păr, sugerează InStyle.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată cu zâmbetul pe buze îmbrăcată elegant care ține în mână bani
Horoscop
Zodiile cu noroc la bani în această toamnă. Vezi dacă te numeri printre ele
Pentru acești nativi astrele vin cu surprize în plan financiar. Zodiile cu noroc la bani în această toamnă se vor simți privilegiate. E momentul să strângă recolta pentru ceea ce au muncit până acum....
2
Două zâne într-o pădure, una dintre ele pe un cal
Horoscop
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Dacă te-ai confruntat cu o doză de noroc în ultima vreme, ar putea fi timpul să arunci o privire la ce se întâmplă în stele. Din cauza mai multor tranzite astrologice stresante pe care...
3
Cremă de vanilie cu unt - Mousseline în bol alb, alături de păstăi de vanilie și o sită cu zahăr
Rețete
Cremă de vanilie cu unt. Cum prepari delicioasa Mousseline
Dacă nu mai știi ce cremă să prepari pentru umplerea prăjiturilor sau torturilor îți recomandăm rețeta de cremă de vanilie cu unt, denumită Mousseline. Crema Mousseline este o variantă a cremei clasice de patiserie...
4
Mariah Carey în timp ce poartă o ținută extravagantă și cântă pe scenă în Las Vegas
Divertisment
Mariah Carey are datorii în valoare de zeci de mii de dolari. Stilul de viață extravagant o costă scump pe artistă
Mariah Carey are datorii în valoare de zeci de mii de dolari. Stilul de viață extravagant al artistei o costă scump. Tensiunile financiare par să pună tot mai multă presiune asupra sa. Apropiații divei...
5
Brad Pitt și George Clooney în timp ce pozează împreună pe covorul roșu la premiera filmului Wolfs din Los Angeles
Divertisment
Brad Pitt și George Clooney au participat la premiera Wolfs din Los Angeles. Cum au pozat cei doi actori pe covorul roșu
Brad Pitt și George Clooney au participat la premiera Wolfs din Los Angeles. Cei doi actori au pozat împreună pe covorul roșu. La evenimentul special și-a făcut prezența și iubita lui Pitt. Ines de...
PARTENERI
×