Reclamă

Cum să comunici cu partenerul când ești tristă sau nervoasă. 6 sfaturi eficiente pentru cupluri

Câteodată poate fi extrem de dificil să îi spui celui de lângă tine ceea ce simți. Dar cum este mai bine să comunici cu partenerul când ești tristă sau nervoasă? Specialiștii din domeniul psihologiei au răspunsul pentru tine. Indiferent dacă ai avut o zi grea la locul de muncă, important este să îți comunici sentimentele și nevoile.

Publicat: 2 martie 2023, 6:25

Atunci când ești supărată pe cel de lângă tine, important este să rezolvați problema la rece. Specialiștii susțin că unele dintre cele mai grave situații în relațiile de cuplu sunt create de răspunsurile impulsive. Află mai multe sfaturi care te vor ajuta să te bucuri de o relație fericită, plină de empatie.

Cum să comunici cu partenerul când ești tristă sau nervoasă

Indiferent cât de mult îți iubești partenerul, vor exista momente în care veți avea certuri. Dar atunci când lucrurile se încing și țipi la partenerul tău, aceste situații pot distruge energia pozitivă dintre voi. Specialiștii sunt de părere că, în momentul în care apelezi la strigăte, partenerul tău se va închide în sine, iar problemele se vor complica între voi.

Ar trebui să fii mult mai atentă și să-i oferi acestuia grija pe care o vrei la rândul tău, din partea lui. Așadar, evită să țipi sau să ridici tonul în fața partenerului tău. Psihologii susțin că este important să îți amintești că trebuie să lucrați în echipă. Fiți amabili, respectați-vă și ajutați-vă ca relația să funcționeze mai bine. Fii atentă la obiceiurile care pot pune relația în pericol.

Găsește sursa furiei tale

Este extrem de important pentru cuplu ca fiecare să realizeze care sunt sursele de furie care îi frământă. Dacă este vorba de imaturitatea partenerului, comunică-i acest lucru cât se poate de calm și de blând. Pentru a funcționa bine împreună aveți nevoie să cunoașteți care este sursa ce declanșează furia.

Reclamă

Fii specifică și abordează orice problemă

Din lista cu sfaturi despre cum să comunici cu partenerul când ești tristă sau nervoasă face parte și nevoia de a aborda problema specific. Nu are rost să bați apropouri sau să faci aluzii în fața partenerului. Fii clară atunci când vorbești cu acesta și explică-i pe îndelete problemele pe care le observi.

De asemenea, este la fel de important ca tu să fii la fel de atentă la ceea ce comunică partenerul. Nu uita, sunteți o echipă, scrie HealthShots.com.

Reclamă

Vorbește cu blândețe și calm

Atunci când abordezi o problemă cu calm, situația este pe jumătate rezolvată.

Strigând la partenerul tău nu vei face altceva decât să provoci și mai multe probleme.

Fii deschisă pentru a discuta orice situație

Nu este vorba doar de tine și de problemele tale de furie. Înțelege și perspectiva celui de lângă tine. Dacă sunteți deschiși sugestiilor comune, veți reuși să identificați mai bine ce anume vă supără în cuplu.

Renunță la comportamentul pasiv agresiv

Dacă te întrebi cum să comunici cu partenerul când ești tristă sau nervoasă, cu siguranță răspunsul principal este să nu abordezi o atitudine ironică. Abordarea anumitor situații prin intermediul comportamentului pasiv agresiv vor aduce mai multe probleme decât rezolvări, scrie Wikihow.com.

Caută soluții împreună cu partenerul

Unul dintre cele mai importante sfaturi pe care ți le poate oferi un specialist este că amândoi trebuie să luptați împotriva problemei. Așadar, doar împreună veți reuși să vă susțineți reciproc și să înțelegeți care sunt cele mai bune soluții pentru cuplu.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
Rose Hanbury într-o rochie galbenă și cu o mască neagră pe față în timp ce participă la o cursă de cai din 2021
Divertisment
Detalii mai puțin cunoscute despre Rose Hanbury. Presa internațională scrie intens despre ea și aventura avută cu Prințul William
Admiratorii se întreabă cine este și cu ce se ocupă Rose Hanbury. În presa internațională au apărut tot mai multe zvonuri legate de infidelitatea Prințului William. Se crede că femeia în vârstă de 39...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×