Reclamă

Cum să comunici cu partenerul când ești tristă sau nervoasă. 6 sfaturi eficiente pentru cupluri

Câteodată poate fi extrem de dificil să îi spui celui de lângă tine ceea ce simți. Dar cum este mai bine să comunici cu partenerul când ești tristă sau nervoasă? Specialiștii din domeniul psihologiei au răspunsul pentru tine. Indiferent dacă ai avut o zi grea la locul de muncă, important este să îți comunici sentimentele și nevoile.

Publicat: 2 martie 2023, 6:25

Atunci când ești supărată pe cel de lângă tine, important este să rezolvați problema la rece. Specialiștii susțin că unele dintre cele mai grave situații în relațiile de cuplu sunt create de răspunsurile impulsive. Află mai multe sfaturi care te vor ajuta să te bucuri de o relație fericită, plină de empatie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să comunici cu partenerul când ești tristă sau nervoasă

Indiferent cât de mult îți iubești partenerul, vor exista momente în care veți avea certuri. Dar atunci când lucrurile se încing și țipi la partenerul tău, aceste situații pot distruge energia pozitivă dintre voi. Specialiștii sunt de părere că, în momentul în care apelezi la strigăte, partenerul tău se va închide în sine, iar problemele se vor complica între voi.

Ar trebui să fii mult mai atentă și să-i oferi acestuia grija pe care o vrei la rândul tău, din partea lui. Așadar, evită să țipi sau să ridici tonul în fața partenerului tău. Psihologii susțin că este important să îți amintești că trebuie să lucrați în echipă. Fiți amabili, respectați-vă și ajutați-vă ca relația să funcționeze mai bine. Fii atentă la obiceiurile care pot pune relația în pericol.

Găsește sursa furiei tale

Este extrem de important pentru cuplu ca fiecare să realizeze care sunt sursele de furie care îi frământă. Dacă este vorba de imaturitatea partenerului, comunică-i acest lucru cât se poate de calm și de blând. Pentru a funcționa bine împreună aveți nevoie să cunoașteți care este sursa ce declanșează furia.

Reclamă

Fii specifică și abordează orice problemă

Din lista cu sfaturi despre cum să comunici cu partenerul când ești tristă sau nervoasă face parte și nevoia de a aborda problema specific. Nu are rost să bați apropouri sau să faci aluzii în fața partenerului. Fii clară atunci când vorbești cu acesta și explică-i pe îndelete problemele pe care le observi.

De asemenea, este la fel de important ca tu să fii la fel de atentă la ceea ce comunică partenerul. Nu uita, sunteți o echipă, scrie HealthShots.com.

Reclamă

Vorbește cu blândețe și calm

Atunci când abordezi o problemă cu calm, situația este pe jumătate rezolvată.

Strigând la partenerul tău nu vei face altceva decât să provoci și mai multe probleme.

Fii deschisă pentru a discuta orice situație

Nu este vorba doar de tine și de problemele tale de furie. Înțelege și perspectiva celui de lângă tine. Dacă sunteți deschiși sugestiilor comune, veți reuși să identificați mai bine ce anume vă supără în cuplu.

Renunță la comportamentul pasiv agresiv

Dacă te întrebi cum să comunici cu partenerul când ești tristă sau nervoasă, cu siguranță răspunsul principal este să nu abordezi o atitudine ironică. Abordarea anumitor situații prin intermediul comportamentului pasiv agresiv vor aduce mai multe probleme decât rezolvări, scrie Wikihow.com.

Caută soluții împreună cu partenerul

Unul dintre cele mai importante sfaturi pe care ți le poate oferi un specialist este că amândoi trebuie să luptați împotriva problemei. Așadar, doar împreună veți reuși să vă susțineți reciproc și să înțelegeți care sunt cele mai bune soluții pentru cuplu.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie într-o rochie neagră, cu trenă
Horoscop
Zodii care au probleme cu gestionarea furiei. Nativii care își pierd repede controlul
Te-ai întrebat vreodată de ce unii oameni par să aibă probleme cu încrederea în sine? Ei bine, se pare că astrologia ar putea avea câteva răspunsuri. Ai mai jos o listă cu zodii care...
2
Îndrăgostiți care zâmbesc și se țin în brațe pe un fundal gri
Horoscop
Compatibilitatea astrologică. Ce zodii se potrivesc cel mai bine împreună
Atunci când te întrebi dacă te potrivești cu o zodie anume este important să cunoști anumite trăsături de personalitate. Compatibilitatea astrologică este mult mai complicată decât să întrebi pe cineva în ce dată s-a...
3
Ghiocei plantați în pământ, înfloriți
Horoscop
Spune-mi ce floare ești ca să-ți spun cine ești. Limbajul simbolic al zodiacului floral
Ești ghiocel sau trandafir? Ziua de naștere este asociată cu diferite simboluri, inclusiv florile, care vorbesc despre personalitatea ta și poate chiar despre viitorul tău. Florile asociate cu luna ta de naștere ne spun...
4
O femeie și un bărbat, acoperiți de un balon inimă
Horoscop
Zodii care înșală în orice relație. De ce nu pot fi fidele partenerului de cuplu
Este ceva ce doare, adevărul trist, dar oamenii născuți sub aceste semne zodiacale înșală în fiecare zi persoana pe care o iubesc. Și în timp ce unora le place să se concentreze asupra celor...
5
prieteni care stau îmbrățișați și zâmbesc în timpul zilei însorite
Horoscop
Ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie. Află cum ești percepută în general
Oamenii își formează opinii și păreri despre cei din jur cu mult înainte de a-i cunoaște. Află ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie și vezi cum poți să treci peste judecățile...
PARTENERI
×