Reclamă

Cum să scapi de zgârieturile de pe ochelari. Metode care te ajută să nu mai ajungi într-o astfel de situație

Zgârieturile de pe ochelari sunt și enervante, dar reprezintă și o problemă de siguranță pentru persoana care poartă ochelarii. În cazul în care nu ai optat pentru o lentilă anti zgârieturi, care este un pic mai scumpă, trebuie să ai mare grijă ca lentilele să nu se deterioreze rapid.

Publicat: 26 octombrie 2021, 8:42

Chiar dacă nu ai ochelari de vedere recomandați de medicul oftalmolog sau ochelari cu lentilă de protecție, sigur ai o pereche de ochelari de soare. Și lentila acestora se poate zgâria ușor. Mai ales dacă nu-i porți în husă de protecție și îi arunci prin geantă sau torpedoul mașinii. Iată câțiva pași pentru a alege modelul perfect de ochelari de soare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vestea bună e că nu numai că există modalități de a preveni zgârieturile de pe ochelari. Există soluții care te ajută să scapi de zgârieturile existente. Iată câteva sfaturi practice pentru ambele variante de mai sus.

Cum să scapi de zgârieturile de pe ochelari

Atunci când vorbim despre ochelarii care se zgârie, cu siguranță ne referim la deteriorarea lentilelor, mai degrabă decât la rame. Acestea din urmă se zgârie foarte rar și nu este atât de important. Zgârieturile de pe rame sunt de obicei minore și se produc din cauza uzurii de zi cu zi. Nu este nimic care să afecteze siguranța, scrie Lifehacker.com.

Înainte de a face orice altceva, specialiștii recomandă să clătești lentilele cu apă calduță. Apoi să le ștergi cu o cârpă din microfibră pentru a curăța murdăria și praful de pe lentile. Pasul următor este să folosești o soluție care te ajută să scapi de zgârieturile de pe ochelari.

Amestecă câteva linguri de bicarbonat de sodiu într-o cantitate mică de apă pentru a crea o pastă groasă. Apoi înmoaie cârpa din microfibră pe care ai folosit-o mai devreme în această pastă și freacă ușor soluția pe lentile.

Reclamă

Mai apoi clătește din nou lentilele cu apă călduță. Folosește o cârpă curată tot din microfibră pentru a face ștergerea finală.

Cum să previi zgârieturile de pe lentile

Acum că ai flat cum să scapi de zgârieturile de pe ochelari, e timpul să vorbim despre prevenție. E de la sine înțeles că depozitarea lor se face într-un toc pentru ochelari. Unul suficient de mare, sigur și cu o carcasă dură. Aceasta este cea mai bună modalitate de a-i proteja, dar sunt și alte lucruri care ajută la prevenție.

Reclamă

Ai grijă când dai ochelarii jos de la ochi. Scoaterea ochelarilor de pe față se face de brațe. În acest fel, degetele nu ating lentila și nici rama, reducând șansele ca acestea să se zgârie din greșeală.

Acordă o atenție deosebită modului în care pui ochelarii pe masă. Așază întotdeauna ochelarii cu lentilele în sus. Cea mai sigură soluție este să poziționezi ochelarii cu brațele deschise și cu lentilele în sus. Așa sunt mai stabili, spun specialiștii. Un alt lucru de care trebuie să ții cont este locul unde-i depozitezi. Asigură-te că sunt într-un loc sigur pe masă, nu pe canapea sau pe pat. Acolo te poți pune peste ei sau îi poți da mai ușor oe jos.

Asigură-te că-i cureți mereu cu materialele potrivite. În loc să ștergi ochelarii pe cămașă, cu un șervețel sau cu un prosop pentru baie, utilizează mereu o cârpă din microfibră. Alte materiale sunt de obicei abrazive, ceea ce poate produce zgârieturile de pe ochelari, cele de care vrei să te ferești cât mai mult.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×