Reclamă

Cum se îndrăgostesc bărbații. Trucul irezistibil pentru o relație fericită, potrivit terapeuților de cuplu

Bărbații au nevoie de un anumit lucru ca să se îndrăgostească de o femeie. Și ca să rămână alături de ea pe termen lung, atrag atenția specialiștii. Descoperă cum se îndrăgostesc bărbații și care e secretul care îi ține lângă o femeie. Află cum să îl manifești în viața ta pentru a păstra relația.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 2 mai 2024, 7:36

Fără îndoială că ai avut relații în care partenerul începea să facă multe lucruri ca să te surprindă, venind cu planuri și arătându-ți cât de mult îi pasă de tine. Și apoi brusc se oprea. Automat te simțeai abandonată, iar sentimentul că acesta e îndrăgostit de tine se evapora.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum se îndrăgostesc bărbații

Realitatea este că bărbații experimentează deseori acest tip de situație alături de o femeie. Când o relație începe să se contureze, devenind mai predictibilă și cu anumite rutine, acea pasiune intensă simțită de un bărbat poate scădea. Însă nu dispare atracția fizică, ci mai degrabă așa-numita atracție emoțională, subliniază specialiștii consultați de Yourtango.

Mai precis, atracția emoțională este cea care îl face pe un bărbat să se deschidă autentic, să își împărtășească sentimentele. Să se conecteze cu o femeie la un nivel mai profund decât își permite de obicei în viață. Conexiunea emoțională este cea care leagă un bărbat de o femeie pe termen lung.

Nu te agăța de partener, căci mai rău îl îndepărtezi

Când simți că un bărbat devine mai distant față de tine, înseamnă că nu mai simte acea legătură emoțională puternică. În consecință acesta se manifestă confuz, percepând intuitiv că ceva s-a dereglat în cadrul parteneriatului vostru romantic.

Reclamă

În egală măsură, când un bărbat cere sau creează o distanță sau spațiu între voi, există tentația să încerci să reziști și să te agăți cu orice preț. Însă efectul e invers celui dorit. Motivul este acela că oamenii tind în mod natural să fugă de cei care se agață de ei. Partenerul tău de cuplu va simți că forțezi apropierea, și va dori să fugă de asta. În locul acestei situații, încearcă să refaci atracția emoțională dintre voi, recomandă terapeuții de cupulu.

Cum creezi acel sentiment unic care face un bărbat să se îndrăgostească

Potrivit terapeuților de cuplu menționați, refacerea conexiunii emoționale este secretul longevității unei relații reușite și împlinite. Iată cele mai eficiente metode de a reclădi o relație care a început să se răcească. Află din timp cum să recunoști acele semne care arată că relația ta ar putea să nu funcționeze.

Reclamă

Permite-i spațiul de care are nevoie

Practic tu pui toată energia și atenția ta pentru a menține relația funcțională. Încearcă în schimb să o redirecționezi către propria ta viață: prietenii tăi, hobby-urile tale, tot ceea ce te face fericită. 

Când vei schimba abordarea, se va întâmpla ceva magic. În primul rând, te simți în control, nedând voie sentimentelor să te copleșească. În al doilea rând, de multe ori bărbații trec peste îndoielile și fricile lor interioare în ritmul lor. Mai ales dacă li se oferă suficient  spațiu (câteva ore sau zile) pentru a face asta.

Dinamizează lucrurile pentru a crea interes și frenezie

Este știut că un bărbat este cu adevărat îndrăgostit atunci când trăiește senzația de nou și imprevizibil. Dacă însă legătura voastră pare să se fi răcit, tot ce trebuie să faci este să recreezi acea senzație de început, în toate lucrurile care știi că te leagă de partener.

Concret, dacă în mod normal aveți aceeași rutină de weekend, schimb-o complet. Vino cu ceva diferit și interesant de făcut. Alege un sport pe care îl puteți practica împreună, sau ieșiți și cunoașteți oameni noi. Explorați moduri diferite de a vă manifesta sentimentul de intimitate. Sau planificați o călătorie într-un loc unde v-ați dorit mereu să ajungeți.

Dacă dimpotrivă, vă petreceți aproape tot timpul împreună, acordați-vă reciproc o perioadă în care să stați singuri. Pentru ca în momentul reîntâlnirii să se recreeze sentimentul de nou și surpriză care v-a incitat atât de mult în momentul în care v-ați cunoscut.

Ce să faci dacă relația scârțâie, dar atracția emoțională rezistă

Dacă lucrurile trenează între voi, dar totuși conexiunea afectivă se menține, specialiștii au o veste bună. Ai la îndemână toate ingredientele necesare pentru a reaprinde flacăra pasiunii. Dacă partenerul de cuplu a fost anterior atras fizic și emotional de tine, poți inspira din nou același nivel de apropiere.

Tot ce ai de făcut pentru a păstra vie legătura emoțională este să îi acorzi spațiul de care are nevoie și să creezi noi oportunități care să vă mențină pe ambii entuziasmați față de timpul petrecut împreună.

Bărbații se îndrăgostesc mai rapid decât femeile

În multe cazuri, relatează Betterhelp, bărbații au tendința de a se îndrăgosti mai rapid decât femeile. Un studiu realizat cu ajutorul a peste 170 de studenți a arătat că participanții de sex masculin au raportat sentimente de îndrăgostire și declarații de iubire în etape mai timpurii ale relației lor decât participantele de sex feminin.

Însă atât bărbații, cât și femeile cred în dragoste la prima vedere, completează specialiștii. Motivul este acela că atracția fizică joacă un rol important în declanșarea senzației de îndrăgostire. O altă concluzie interesantă menționată de publicația citată se referă la faptul că, cel puțin în stadiile incipiente ale unei relații, bărbații tind să fie mult mai romantici decât femeile.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 13 mai – 19 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de tensiuni pe plan amoros în această perioadă. Horoscopul săptămânii 13 mai – 19 mai 2024 vine să aducă vești pentru toate cele 12 zodii în parte. Vor avea loc transformări...
2
cartonașe cu simboluri chinezești ținute în mână de o femeie
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Un nou capitol se deschide în fața lor
Specialiștii în astrologie vin cu informații prețioase în această perioadă. Află care sunt cele 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Celelalte sunt pregătite să-și asculte propriile sentimente și să nu se îndepărteze...
3
O femeie care se uită în frigider, noaptea
Sănătate
Pași pentru a scăpa de grăsimea de pe burtă. Obiceiurile pe care specialiștii le interzic
Renunță la aceste obiceiuri dacă vrei să scapi de grăsimea viscerală. Dacă reușești să o elimini poți reduce și riscul de afecțiuni cronice, cum ar fi bolile de inimă și diabetul. Ai mai jos...
4
fată frumoasă pe un lac ține o lună în mână într-un apus
Horoscop
Cum se manifestă fiecare zodie săptămâna aceasta folosind puterea Lunii. Ce arată astrele
Nu de puține ori, mișcările astrale i-au influențat pe nativi. Află cum se manifestă fiecare zodie săptămâna aceasta folosind puterea lunii. Atrag după sine noi începuturi, asta dacă există dorințe de schimbare. Optimismul și...
5
Șarlotă de căpșuni și pișcoturi pe un platou de sticlă
Rețete
Șarlotă de căpșuni. Rețetă de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă
Este sezonul căpșunilor și dorești inspirație pentru deserturi savuroase în care să le incluzi? Poți începe cu o rețetă simplă și rapidă de șarlotă de căpșuni. Este rețeta unui tort fără coacere, având ca...
PARTENERI
×