De exemplu, Prințesa Moștenitoare a Țărilor de Jos e următoare pe linia de succesiune la tron. Dacă se întâmplă însă ca tatăl ei să moară, aceasta a spus că e reticentă să preia conducerea. Aceasta își dorește ca mama sa, Regina Maxima, să preia rolul de șef al statului.
Cum se schimbă viața Prințeselor din Familiile Regale după ce împlinesc 18 ani
Sunt frumose, sunt tinere și cel mai important este că au fost școlite în instituții de învățământ de prestigiu. Prințesele lumii sunt însă și firi fragile, care nu sunt momentan pregătite să preia îndatoriri regale, așa cum este cazul lui Lady Louise din Marea Britanie, scrie scmp.com.
Prințesa Ingrid Alexandra a Norvegiei
Prințesa Ingrid Alexandra din Norvegia a împlinit 18 ani. La fel ca alte tinere prințese din întreaga lume, majoratul ei aduce schimbări radicală în rolul de membru al Familiei Regale.
În timp ce tatăl ei, Prințul moștenitor Haakon, singurul fiu al Regelui Harald al V-lea și al Reginei Sonja, este următorul pe linia tronului peste sora sa mai mare, Prințesa Märtha Louise, Ingrid este înaintea fratelui ei mai mic în linia succesorală, după ce constituția norvegiană a adoptat Primogenitura în 1991. Cu ocazia celei de-a 18-a aniversări ar fi trebuit să fie organizată o cină la Palat. Aceasta ar fi fost prima dată când Ingrid Alexandra ar fi purtat o tiară. Cu toate acestea, evenimentul nu va fi atât de grandios, din cauza pandemiei.
De asemenea, trebuie să fie organizată și o cină festivă la noua bibliotecă din Oslo, dar și întâlniri cu Parlamentul și lucrători din sistemul judiciar. Doar armata va efectua un salt cu 21 de focuri de armă pentru a o sărbători pe Prințesa Ingrid Alexandra. Alte evenimente au fost amânate, deși nu este exclus ca ele să fie organizate mai târziu, în cursul anului.
Prințesa Aiko din Japonia
Prințesa Aiko a împlinit 20 de ani în decembrie, perioadă în care prințesele japoneze încep îndatoririle regale. Ea a sărbătorit pe 1 ianuarie la Palatul Imperial din Tokyo. A purtat o tiară și a fost înconjurată de familia ei, inclusiv de părinții Împăratul Naruhito și Împărăteasa Masako.
Fratele mai mic al împăratului, Prințul moștenitor Fumihito Akishino, este următorul în ordinea tronului. Fiul Prințului, Prințul Hisahito, îl urmează, deoarece numai moștenitorii bărbați pot urca pe tron în Japonia. Totuși, Prințesa Aiko trebuie să îndeplinească angajamente oficiale. Ea va face călătorii în străinătate, la fel ca verișoarele sale, Prințesa Kako și Prințesa Mako. Cele două au renunțat recent însă la statutul regal și s-au mutat la New York.
Lady Louise Windsor din Marea Britanie
Prințul Edward și Sophie Wessex au ales să nu dea copiilor lor titluri de Prinț și Prințesă încă de la naștere. Au făcut acest lucru pentru a le proteja intimitatea și a le permite să aleagă să crească departe de lumina reflectoarelor. Deși Louise a avut opțiunea de a adopta titlul de Alteța Sa Regală (HRH) odată ce a devenit majoră în noiembrie anul trecut, mama ei a spus că este puțin probabil să o facă. A mai declarat că și-a crescut copiii pentru a lucra departe de atribuțiile regale.
În timp ce Louise și-a menținut o viață semi-privată, ea și-a intensificat ieșirile publice la vârsta adultă. Și-a făcut debutul pe micul ecran într-un documentar BBC anul trecut, vorbind despre răposatul ei bunic, Prințul Philip. De atunci au apărut rapoarte conform cărora ea s-ar putea răzgândi în privința titlului. E posibil ca aceasta să-și asume oficial mai multe îndatoriri regale.
Prințesa Amalia a Țărilor de Jos
Prințesa moștenitoare Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria este următoarea în ordinea tronului după tatăl ei, Regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos. Acesta a devenit conducător după ce mama sa, Regina Beatrix a abdicat în 2013. Ea deține titlul de Prințesă de Orange ca moștenitoare la tron.
Când a împlinit 18 ani în decembrie, tatăl ei a numit-o Cavaler Mare Cruce în Ordinul Leului Olandez și Cavaler în Ordinul Leului de Aur din Nassau. Ea a devenit, de asemenea, membru al Consiliului de Stat și al Diviziei Consultative.
Cu toate acestea, Prințesa Amalia și-a exprimat reticența de a guverna. Chiar a refuzat să accepte o alocație anuală de 1,8 milioane de dolari, pe care urma să o primească la împlinirea vârstei de 18 ani. A făcut acest lucru în solidaritate cu alți studenți de vârsta ei care se luptă din cauza pandemiei de Covid-19. Biografia Claudiei de Breij, intitulată Amalia, scrisă cu aprobarea Familiei Regale pentru a o prezenta publicului, susține că, dacă tatăl ei ar muri când este încă tânără, ea și-ar invita mama ei, născută în Argentina, Regina Maxima, să devină șeful stat.
Prințesa Alexia a Țărilor de Jos
Întrucât Prințesa Amalia nu are copii deocamdată, sora ei, Prințesa Alexia, în vârstă de 17 ani, urmează la tron.
Alexia, care studiază alături de Prințesa Leonor a Spaniei la prestigiosul UWC Atlantic College, în Vale of Glamorgan din Țara Galilor, nu are nicio funcție oficială în acest moment. Când va împlini 18 ani, ea o va sprijini pe sora ei în pregătirea pentru urcarea pe tron.