Reclamă

De ce a fost modificată ordinea categoriilor la Premiile Oscar 2021. Producătorul galei a revenit cu explicații

Să schimbi ordinea Premiilor Oscar nu este un lucru ușor, mai ales când acestea au fost decernate în același fel an de an. Steven Soderbergh, a decis să devzăluie publicului de ce a fost modificată ordinea categoriilor la Premiile Oscar 2021. Producătorul a reușit să creeze puțin suspans în rândul actorilor la decernarea premiilor de anul acesta.

Publicat: 6 mai 2021, 7:33 / Actualizat: 9 noiembrie 2021, 14:46

Inițial nici publicul, nici actorii nu au înțeles decizia radicală a producătorului, însă acesta a explicat în cele din urmă motivația sa. Alegera făcută a fost puternic discutată de criticii Premiilor Oscar, însă nimeni nu a reușit să deslușească misterul din spate. Motivația acestuia pentru care a schimbat ordinea Premiilor Oscar a fost pe cât de emoționată pe atât de calculată. Steven Soderbergh a luat decizia pornind de la evenimentele petrecute recent în lumea de la Hollywood.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce a fost modificată ordinea categoriilor la Premiile Oscar 2021

An de an Premiile Oscar s-au încehait întotdeauna cu categoria pentru cel mai bun film. Anul acesta, Steven Soderbergh a dorit să-i aducă un omagiu actorului Chadwick Boseman. Împreună cu colaboratării săi, Stacey Sher și Jesse Collins, a ales să încheie Gala Premiilor Oscar cu premiul pentru cel mai bun actor.

Producătorul galei a explicat în cele din urmă de ce a fost modificată ordinea categoriilor la Premiile Oscar 2021. Decizia sa a fost bazată pe ideea că actorul Chadwick Boseman ar putea să primească un premiu post-mortem. Academia Americană de Film a ales să ofere premiul pentru cel mai bun actor altcuiva la gala din acest an. Cu toate acestea, seara s-a încheiat într-o notă cu totul surprinzătoare pentru toată lumea. Într-un interviu acordat recent pentru a lămurii lucrurile producătorul a declarat.

Ne-am bazat decizia pe faptul că un actor are întotdeauna un interviu mai dramatic și emoționat decât un producător. Ne-am gândit la posibilitatea lui Chadwick Boseman de a câștiga premiul post-mortem. În această situație, soția sa văduvă ar fi încheiat gala cu un discurs emoționant.

– Steven Soderbergh

Chiar dacă intenția producătorului a fost una nobilă, publicul a părut dezamăgit de întorsătura pe care au luat-o lucrurile. De altfel, sfârșitul galei a lăsat multe semne de întrebare. Actorul Chadwick Boseman a fost favoritul publicului la categoria pentru cel mai bun actor. Performanța sa din filmul Ma Rainey’s Black Bottom a impresionat pe toată lumea. Totuși acest lucru nu a reușit să-i aducă premiul acasă.

Reclamă

Publicul a așteptat cu nerăbdare să asculte discursul lui Simone Ledward Boseman, soția regretatului actor Chadwick Boseman. În schimb finalul Premiilor Oscar a fost unul abrupt și deranjat pentru cei de acasă.

Fie că a fost vorba de decizia neașteptată a lui Steven Soderbergh  sau organizarea deficitară un lucru a rămas cert. Gala Premiilor Oscar de anul acesta a avut parte de cea mai mică audiență din istoria acestora.

Sfârșit neașteptat pentru Gala Premiilor Oscar 2021

Reclamă

Anul acesta bătălia pentru cel mai bun actor s-a dat în mod clar între Anthony Hopkins și regretatul Chadwick Boseman.

Boseman a fost favoritul publicului pentru rolul său din Ma Rainey’s Black Bottom. Producătorii s-au așteptat la un premiu post-mortem pentru Chadwick Boseman așa că au decis să schimbe ordinea Premiilor Oscar. Totuși acest lucru nu explică întru totul de ce a fost modificată ordinea categoriilor la Premiile Oscar 2021. Deciziile lor nu s-au potrivit cu socotelile membrilor din Academia Americană de Film. Chiar dacă interpretarea lui Boseman a fost una legendară și i-a adus nominalizarea pentru cel mai bun actor, premiul a mers la altcineva.

Anul acesta premiul pentru cel mai bun actor i-a fost oferit lui Anthony Hopkins. Tot el a devenit cel mai în vârstă actor care se bucură de câștigarea unui premiu Oscar.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Portret cu Anthony Hopkins pe covorul roșu îmbrăcat cu un costum gri
La 83 de ani, încrederea în sine îl determină pe Anthony Hopkins să își continue cariera în actorie / Getty Images

De ce s-a apelat la această schimbare

Poate că decizia aceasta nu ar fi fost atât de supărătoare pentru public dacă acesta ar fi cunoscut de ce a fost modificată ordinea categoriilor la Premiile Oscar 2021. Sfârșitul premiilor a fost unul brusc și neașteptat pentru toată lumea.

Joaquin Phoneix a fost cel care a ales să ridice premiul în numele actorului la Gala Premiilor Oscar de anul acesta. Anthony Hopkins, nu a fost prezent la decernarea Prmiilor Oscar pentru a-și ridica trofeul. Actorul britanic și-a exprimat surprinderea și mulțumirea printr-un videoclip pe care l-a postat următoarea zi pe rețelele de socializare.

După ce în martie la Gala Globurilor de Aur soția lui Chadwick Boseman a ridicat premiul post-mortem în numele acestuia, toți se așteptau la un final asemmănător la decernarea Premiilor Oscar. Lipsa lui Anthony Hopkins și a unui premiu post-mortem pentru regretatul actor Chadwick Boseman a făcut ca decizia de a schimba ordinea Premiilor Oscar să fie puternic criticată de public.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×