Reclamă

De ce e bine să te îmbraci în roșu de Revelion. Tradiția nelipsită de Anul Nou

Există o mulțime de tradiții și obiceiuri care au legătură cu trecerea dintre ani. Una dintre acestea vorbește despre hainele pe care e recomandat să le porți. Hai să aflăm împreună de ce e bine să te îmbraci în roșu de Revelion.

Publicat: 31 decembrie 2022, 6:00

În noaptea dintre ani se respectă o mulțime de tradiții. Unele vorbesc despre bani, altele despre preparatele pe care ar trebui să le ai pe masă, iar cele mai multe amintesc nevoia existenței culorii roșu. Românii știu foarte bine de ce această tradiție este atât de importantă pentru a avea un an nou cât mai prosper.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce e bine să te îmbraci în roșu de Revelion

Se spune că în noaptea de Anul Nou ar trebui să îmbraci ceva în nuanțe de roșu. Unele superstiții spun chiar că lenjeria intimă ar fi cea care trebuie să fie de culoare roșie. Una dintre superstiții spune că dacă vei purta roșu în noaptea de Revelion, atunci vei avea parte de un an bogat, cu mult belșug.

Totodată este bine ca în noaptea dintre ani să ai la tine bani în buzunar. O altă superstiție spune că persoanele care se sărută sub vâsc în noaptea dintre ani vor avea parte de o relație liniștită și prosperă. Printre aceste obiceiuri se află și cel legat de culoarea roșie a hainelor.

Roșu este o culoare care semnifică viața, puterea, dar și dragostea. Fiind o culoare intensă, forța ei este și mai mare. În noaptea de Revelion se spune că trebuie să porți roși dacă îți dorești un an nou norocos, cu fericire și împliniri.

Astfel dacă porți roșu în noaptea de Anul Nou vei avea parte de noroc tot anul următor, nu doar pe plan sentimental, ci și financiar și profesional. Se mai spune în popor că roșu îi ferește pe oameni de deochi. Astfel, culoarea aceasta te poate proteja de spiritele rele în noaptea de Revelion. Află mai mute și despre de ce e recomandat să mănânci struguri de Revelion.

Reclamă

Nu contează în mod deosebit ce piesă vestimentară alegi, important este ca în ținuta ta să existe cel puțin un articol de culoare roșie. Poate fi vorba de o pereche de mănuși, o pălărie sau chiar o rochie.

Alte superstiții legate de Anul Nou

Alte superstiții de Anul Nou spun că este recomandat să consumi pește. Peștele este un simbol al bogăției și al abundenței.

Reclamă

Totodată, în unele culturi, peștele simbolizează adaptabilitatea și schimbarea în viță. Dacă îți dorești o masă bogată și hrănitoare, atunci poți încerca să pui pe masa dintre ani și un preparat care să includă peștele.

Tot legat de superstiții, se spune că este bine să consumi 12 broboane de struguri. Strugurii sunt asociați și ei cu belșugul de care vei acea parte în noul an. Se spune că cioburile aduc noroc. Astfel, o altă superstiție este legată de spargerea paharelor în noaptea de Revelion.

Fiecare cultură în parte vine cu propriile tradiții și obiceiuri, în special când vine vorba de cele legate de haine. Este important ca în noaptea dintre ani să îi ai alături de oamenii dragi ție și să te bucuri de prezența lor în viața ta.

Se spune că dacă ești trist în noaptea dintre ani, atunci tot anul următor îți va merge rău. Astfel, încearcă să te bucuri de momentul prezent și să ai parte de o noapte de neuitat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copac plin cu bani
Horoscop
Zodii care pot face bani mulți după Paște. Vezi dacă te numeri printre norocoși
Chiar dacă nu ești unul dintre aceste patru semne zodiacale, mai ai șansa de a câștiga bani în plus în 2024. Vezi care e lista cu zodii care pot face bani mulți după Paște,...
2
Loni Willison caută mâncare într-o pubelă albastră
Divertisment
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată prin care aceasta a trecut. Blonda, în vârstă de 40 de ani, a încercat...
3
Melissa McCarthy pozată la gala Premiilor Oscar 2019
Divertisment
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate. Cum arată acum grăsuța de la Hollywood
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate a fost incredibilă. Grăsuța de la Hollywood arată incredibil după ce a scăpat de kilogramele în...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Sofia Vergara și Joe Manganiello în timp ce pozează împreună la un eveniment
Divertisment
Adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o după cele mai recente dezvăluiri
S-a aflat adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o în mediul online după cele mai recente dezvăluiri. Totuși, au fost și persoane care...
PARTENERI
×