Reclamă

Când este recomandat să despodobești bradul. Sfaturile specialiștilor în design interior

Sărbătorile de iarnă sunt minunate. Casa este decorată cu luminițe,iar bradul așteaptă în casă să bucure musafirii cu frumusețea sa. Multe gospodine împodobesc bradul devreme, în timp ce altele îl pregătesc în Ajunul Crăciunului. Însă discuția privind despodobirea acestuia se instalează treptat în fiecare familie. Hai să aflăm împreună când este recomandat să despodobești bradul.

Publicat: 29 decembrie 2022, 6:08
O femeie frumoasă care despodobește bradul de Crăciun și ia din vârful acestuia o stea
Hai să aflăm împreună când e recomandat să despodobești bradul / Shutterstock

Specialiștii în design interior vorbesc despre importanța despodobirii bradului. Multe familii aleg bradul natural, iar de multe ori acesta poate să devină periculos atunci când se usucă. Totodată, dacă nu este plasat în mod corespunzător, bradul poate să devină inclusiv o sursă a incendiilor. Astfel este important să îl pui într-un loc cât mai ferit de potențialele surse de foc. Totodată, specialiștii recomandă alegerea cu atenție a decoratiunilor de brad.

Când este recomandat să despodobești bradul

Bradul de Crăciun este un simbol al sărbătorilor de iarnă. Acesta este locul unde membrii familie se întâlnesc pentru a celebra împreună noaptea importantă de Crăciun. Află mai multe despre semnificația bradului de Crăciun.

Plin de decorațiuni frumoase, luminițe și ornamente atent alese, bradul de Crăciun face parte dintr-o tradiție veche.

După terminarea Crăciunului, oamenii se pregătesc să serbeze trecerea dintre ani. Revelionul este celebrat de multe ori în timp ce bradul încă așteaptă să i se acorde atenția cuvenită.

An după an, despodobirea bradului devine un subiect sensibil. Fie că ai optat pentru un brad natural sau unul artificial, acesta trebuie despodobit, spun specialiștii.

Reclamă

Mituri legate de perioada în care e recomandat să despodobești bradul

Unele persoane consideră că bradul lăsat împodobit pentru o perioadă lungă de timp poate aduce ghinion. Acesta este și motivul pentru care o mulțime de gospodine se pregătesc deja să-l despodobească și să pună ornamentele la loc sigur.

În trecut, mulți creștini considerau că perioada Crăciunului s-a încheiat după sfârșitul celor 12 Nopți Sfinte. Perioada celor 12 Nopți Sfinte este cuprinsă între Crăciun și Bobotează. Astfel, cei mai mulți oameni aleg să-și despodobească bradul în această perioadă de timp.

Reclamă

Perioada celor 12 Nopți Sfinte este considerată a fi una foarte puternică din punct de vedere spiritual. Astfel, se spune că rugăciunile făcute în această perioadă au mult mai multe șanse spre a fi auzite.

Conform tradiției din folclor, în nopțile acestea cerurile sunt deschise,iar îngerii coboară pe Pământ pentru a vesti nașterea pruncului Iisus. Perioada celor 12 nopți marchează două evenimente importante pentru creștinii de pretutindeni: nașterea și botezul Domnului. 

Se spune că persoanele care aleg să lase decorațiunile după perioada celor 12 Nopți Sfinte vor avea parte de ghinion pe tot parcursul anului. Desigur, acestea sunt doar mituri, iar puțini oameni le cunosc adevărata însemnătate.

În trecut, vedetele au povestit despre perioada în care își lasă bradul decorat. Dolly Parton, spre exemplu, alege să lase bradul împodobit până la aniversarea sa, care are loc pe 19 ianuarie. Dacă ai muncit din greu pentru a-ți decora bradul, atunci ar trebui să te bucuri de frumusețea lui atât cât consideri.

În cazul brazilor naturali, lucrurile stau puțin diferit. Aceștia se usucă destul de rapid și vei avea nevoie să-i despodobești mai repede, mai ales dacă nu-ți dorești să te confrunți cu corvoada acelor de pin.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie cu părul scurt stă în fața unei oglinzi și se dă cu ruj pe buze, sugerând nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani. Care sunt explicațiile make-up artiștilor
Există o serie de nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani, iar specialiștii în frumusețe explică motivele. De cele mai multe ori, femeile aleg să folosească rujul...
2
O femeie tânără, în echipament sportiv se pregîtește de mișscare, unul dintre obiceiurile prin care să reduci grăsimea abdominală
Lifestyle
Obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală. Ce exerciții fizice să faci
Recomandăm câteva obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală, astfel încât să îți atingi obiectivele. În cazul în care grăsimea din zona abdomenului îți dă bătăi de cap, ai ajuns la locul potrivit. Îți...
3
O femeie mai în vârstă stă în fața unei oglinzi, fiind atentă la ce să nu facă părului său
Frumusețe
Ce să nu faci părului tău. Aceste sfaturi te vor ajuta să arăți cu 10 ani mai tânără
Stiliștii te învață ce să nu faci părului tău atunci când îl îngrijești. Deși poate ai impresia că îi oferi toată atenția de care are nevoie, s-ar putea să faci niște greșeli de care...
4
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-o rochie roșie, cu aripi
Horoscop
Top 3 zodii care au faima la picioare. Ele sunt cele care reușesc să obțină tot ceea ce își doresc
Fie că se întâmplă accidental sau chiar își doresc, ele se încadrează în top 3 zodii care au faima la picioare. Reușesc întotdeauna să obțină atât lucruri materiale cât și prietenii. Fac mari eforturi...
5
O hartă cu zodii și monede
Horoscop
Top 3 zodii materialiste. Ele sunt cel mai greu de satisfăcut într-o relație
Se spune despre acestea că s-ar încadra în top 3 zodii materialiste, asta pentru știu să aprecieze bunurile de valoare și vor întotdeauna să fie înconjurate de lux și frumusețe. Au pretenții în viață,...
PARTENERI
×