Specialiștii în design interior vorbesc despre importanța despodobirii bradului. Multe familii aleg bradul natural, iar de multe ori acesta poate să devină periculos atunci când se usucă. Totodată, dacă nu este plasat în mod corespunzător, bradul poate să devină inclusiv o sursă a incendiilor. Astfel este important să îl pui într-un loc cât mai ferit de potențialele surse de foc. Totodată, specialiștii recomandă alegerea cu atenție a decoratiunilor de brad.
Când este recomandat să despodobești bradul
Bradul de Crăciun este un simbol al sărbătorilor de iarnă. Acesta este locul unde membrii familie se întâlnesc pentru a celebra împreună noaptea importantă de Crăciun. Află mai multe despre semnificația bradului de Crăciun.
Plin de decorațiuni frumoase, luminițe și ornamente atent alese, bradul de Crăciun face parte dintr-o tradiție veche.
După terminarea Crăciunului, oamenii se pregătesc să serbeze trecerea dintre ani. Revelionul este celebrat de multe ori în timp ce bradul încă așteaptă să i se acorde atenția cuvenită.
An după an, despodobirea bradului devine un subiect sensibil. Fie că ai optat pentru un brad natural sau unul artificial, acesta trebuie despodobit, spun specialiștii.
Mituri legate de perioada în care e recomandat să despodobești bradul
Unele persoane consideră că bradul lăsat împodobit pentru o perioadă lungă de timp poate aduce ghinion. Acesta este și motivul pentru care o mulțime de gospodine se pregătesc deja să-l despodobească și să pună ornamentele la loc sigur.
În trecut, mulți creștini considerau că perioada Crăciunului s-a încheiat după sfârșitul celor 12 Nopți Sfinte. Perioada celor 12 Nopți Sfinte este cuprinsă între Crăciun și Bobotează. Astfel, cei mai mulți oameni aleg să-și despodobească bradul în această perioadă de timp.