Reclamă

Activități de iarnă care te vor ajuta să arzi calorii. Cum poți avea silueta dorită în sezonul rece

Iarna obișnuim să consumăm mai multe calorii. Mesele sunt copioase, iar în perioada sărbătorilor preparatele sunt cu atât mai delicioase. Dacă nici tu nu ai rezistat unei mese copioase, atunci te vei bucura să afli că poți da rapid kilogramele acumulate în plus. Ți-am pregătit o listă cu activități de iarnă care te vor ajuta să arzi calorii.

Publicat: 28 decembrie 2022, 6:23

Sporturile de iarnă sunt minunate când vine vorba de a face puțină mișcare și a pierde câteva kilograme. Pe lângă faptul că sunt distractive, acestea au un efect benefic asupra sănătății organismului. Specialiștii recomandă ca în această perioadă să nu pierdem din vedere importanța mișcării, în special după o masă copioasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Activități de iarnă care te vor ajuta să arzi calorii

Iarna nu este sezonul favorit al tuturor persoanelor. Există o mulțime de oameni care preferă să stea la căldură în loc să iasă afară. Totuși, sportul este vital într-o asemenea perioadă, marcată în mare parte de sedentarism.

Specialiștii spun că activitățile de iarnă te-ar putea ajuta să pierzi câteva kilograme și astfel să-ți fie mai ușor la finalul sezonului rece. Experții spun pentru EatTis,NotThat că organismul muncește mult mai mult pentru a genera energie în sezonul rece. Astfel vei arde mult mai multe calorii dacă alegi să faci puțină mișcare în această perioadă.

Mersul la schi

Mersul la schi este o activitate minunată. Atât cei mici, cât și cei mari se pot bucura de un sport de iarnă în familie. Nu este nevoie de foarte mult efort.

Reclamă

Ai nevoie de o pârtie bună, echipamentul necesar și câteva lecții pentru a învăța să te dai cu schiurile. Pârtiile sunt pregătite deja și își așteaptă curioșii să se bucure. Dacă ești adepta acestui sport, atunci află că poți arde o mulțime de calorii în timpul unei sesiuni de schi.

Mersul la schi te poate ajuta să-ți tonifici mușcii abdomenului, coapsele, dar și posteriorul. În funcție de perioada pe care o petreci făcând această activitate poți arde chiar și 400 de calorii.

Mersul la patinoar

Reclamă

Târgurile de Crăciun au fost o oportunitate excelentă de a te bucura de patinoar. Însă găsești patinoare deschise inclusiv în mall-uri sau în spațiile special amenajate. Ai nevoie de o pereche de patine și puțină îndemânare.

De altfel, există o mulțime de locuri unde te poți duce fără patinele tale, urmând ulterior să le închiriezi. Studiile au arătat că o persoană care cântărește în jur de 70 de kilograme poate să ardă chiar și 482 de calorii în timpul unei sesiuni de patinaj de o oră. Află mai multe despre motivul pentru care poți avea mâinile și picioarele reci.

Bătăile cu bulgări

Bătaia cu bulgări este minunată pentru cei mici, dar și pentru cei mari. Această activitate te va ajuta să te destinzi, să te relaxezi și să te bucuri din nou de momentele din copilărie.

Chiar dacă pare o activitate de iarnă banală, bătaia cu bulgări este ideală pentru a face puțin cardio și a arde câteva calorii. În plus este o activitate în care îi poți include pe cei mici. Aceștia se vor bucura să iasă afară și să se distreze în zăpadă.

Dezăpezirea cu lopata

Deszăpezirea cu lopata este o povară pentru cei mai mulți dintre noi. Totuși, specialiștii spun că este un exercițiu minunat de cardio în perioada sărbătorilor de iarnă.

Chiar dacă nu-ți dorești să deszăpezești, află că această activitate te-ar putea ajuta să pierzi câteva kilograme, dacă este făcută frecvent.

Specialiștii spun că o persoană care cântărește în jur de 70 de kilograme va arde chiar și 60 de calorii dacă deszăpezește constant timp de 10 minute. Numărul de calorii arse crește cu cât timpul activității este mai lung.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×