Reclamă

Motivul pentru care poți avea mâinile și picioarele reci în sezonul de iarnă. Cum să-ți reglezi temperatura corpului

Mâinile și picioarele reci sunt un semn că în organism nu este distribuită corect căldura. Acest lucru este influnțat de mediul ambiental și de temperatura internă. În corp se produce schimbul de căldură cu mediul prin dilatarea vaselor de sânge și prin transpirație.

Publicat: 10 decembrie 2022, 5:00

Pentru că se apropie sezonul sporturilor de iarnă, trebuie să ai în vedere câteva aspecte legate de buna distribuire a temperaturii în corp. Astfel vei diminua riscurile aparițiilor unor situații neplăcute.

De ce ai mâinile și picioarele reci

Pielea are un rol foarte important în acest proces – ea se ocupă de distribuția temperaturii pe suprafața corpului (termoreglare). Distribuția căldurii în corp diferă de la o persoană la alta, în funcție de masa și suprafața corporală.

Atât mâinile, cât și picioarele tale sunt foarte importante pentru menținerea temperaturii optime în corp. Acestea sunt practic un „radiator” care distribuie uniform căldură.

Mai precis, vasele de sânge își modifică proprietățile în funcție de temperatură. Dacă, spre exemplu, îți este frig, vasele se îngustează la temperaturi scăzute.

Procesul se numește vasocontracție. În cazul temperaturilor mari, vasele se dilată și cresc fluxul de sânge. Astfel, permite căldurii să iasă din corp. O persoană cu mâinile și picioarele reci chiar și într-un mediu suficient de prietenos poate însemna că este hipersensibilă la frig. Află mai multe despre semnele care arată că ai circulația sângelui deficitară.

Reclamă

Remedii pentru mâinile și picioarele reci la ski

Dacă ești începător sau avansat, fie că vorbim de ski, snowboard sau săniuță, trebuie să știi cum să te protejezi eficient în cazul în care ai tendința de a avea probleme cu circulația periferică.

Folosește niște pachețele încălzitoare de mâini (hand warmers)

Reclamă

Acești săculeți calzi pot fi ținuți în buzunare pentru a-i folosi la nevoie. Fie că vrei să îți pregătești alte perechi de mănuși sau pur și simplu vrei să-ți încălzești extremitățile, acești săculeți trebuie încălziți măcar cu o oră sau două înainte de utilizare.

Aceste încălzitoare se pot achiziționa din magazinele sportive de specialitate.

Exercițiile de încălzire te vor ajuta de fiecare dată

Una dintre variantele eficiente pentru a le încălzi ar fi să începi să-ți rotești încheieturile și umerii. Astfel, pui articulațiile în mișcare. De asemenea, în cazul picioarelor reci, încearcă să execuți câteva genuflexiuni.

Pune în bagaj o pereche de mănuși de schimb

Mănușile se umezesc treptat în timpul utilizării din cauza efortului depus și vremea de afară. De aeea ar fi de preferat să mai ai o pereche de schimb.

Astfel vei putea să îți păstrezi temperatura extremităților. Diferențele de presiune și temperatură de pe munte pot afecta nivelului de căldură din corpul tău.

Investește în echipamente eficiente

De multe ori, calitatea produselor pe care le folosești face diferența. Pentru practicarea sporturilor de iarnă vei avea nevoie de materiale respirabile, ușoare, impermeabile și rezistente la temperaturi extreme, spun specialiștii. O pereche de mănuși de calitate și niște șosete termice de rezervă vor face diferența dacă simți că ai mâinile și picioarele reci.

Rămâi hidratată

Mâinile și picioarele reci sunt de asemenea un semn că tensiunea ta este mică sau că ai nevoie de apă.

Hidratarea în timpul activităților sportive este estențială, deoarece te vei energiza. În plus, asigură-te că ai la tine niște carbohidrați care să te ajute.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
Rose Hanbury într-o rochie galbenă și cu o mască neagră pe față în timp ce participă la o cursă de cai din 2021
Divertisment
Detalii mai puțin cunoscute despre Rose Hanbury. Presa internațională scrie intens despre ea și aventura avută cu Prințul William
Admiratorii se întreabă cine este și cu ce se ocupă Rose Hanbury. În presa internațională au apărut tot mai multe zvonuri legate de infidelitatea Prințului William. Se crede că femeia în vârstă de 39...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×