Reclamă

Semne că ai circulația sângelui deficitară. La ce recomandă specialiștii să fii atentă

Corpul nostru are abilitatea incredibilă de a-și regla singur temperatura. Atunci când este frig afară, el se asigură că sângele curge corespunzător către organele vitale pentru a le menține calde. Acest lucru poate duce la modificarea fluxului de sânge care ajunge la extremități, respectiv la mâini și la picioare. Din acest motiv este posibil să-ți simți mâinile și picioarele mai reci atunci când temperaturile scad. Specialiștii au scos la iveală principalele semne că ai circulația sângelui deficitară. Uite la ce ar trebui să fii atentă.

Publicat: 25 septembrie 2022, 6:02
Două mâini care au manichiura roșie în timp ce țin o cană albastră pentru a ilustra unele semne că ai circulația sângelui deficitară
Specialiștii au scos la iveală principalele semne că ai circulația sângelui deficitară. Uite la ce ar trebui să fii atentă / Shutterstock

Vasele de sânge din mîini și picioare se strâng atunci când este frig. Aceasta reacție este naturală și are rolul de a proteja organismul și de a nu lăsa căldura din acesta să se piardă. Unii oameni tind să aibă mâinile și picioarele în mod natural. Este un lucru deseori întâlnit printre cei mai mulți oameni. Atunci când mâinile și picioarele tind să se răcească în mod natural, este posibil să fie nevoie să iei câteva măsuri de precauție pentru a te proteja în sezonul rece.

Semne că ai circulația sângelui deficitară

Temperaturile au început deja să scadă. Zilele vor fi tot mai friguroase, iar tu trebuie să acorzi o atenție mai mare asupra circulației sângelui. Persoanele care lucrează în medii reci sunt predispuse la o circulație a sângelui greoaie, spun specialiștii.

Pe lângă îmbrăcăminte, este nevoie de o grijă mult mai mare pentru a-ți menține corpul cald. A te afla într-un mediu foarte rece poate implica pericolul de a avea degerături. Totuși, potrivit Centrului canadian pentru sănătate și siguranță în muncă, există persoane care reușesc să dezvolte o anumită rezistență la frig.

Tot centrul mai sus menționat a sesizat faptul că femeile sunt mult mai expuse la un risc mai mare de a se răni din cauza expunerii îndelungate la frig. Cele mai frecvente afecțiuni care sunt asociate cu circulația deficitară a sângelui pot fi identificate din timp.

Anemia este o afecțiune în care o persoană are mai puține globule roșii sănătoase și funcționale în mod normal.

Reclamă

Aceasta este cauzată de obicei de un deficit de fier. Atunci când suferi de deficiență de fier, globulele roșii din sânge nu au suficientă hemoglobină pentru a transporta oxigenul din plămâni către restul corpului.

Ca rezultat natural este posibil să observi că ai mâinile și picioarele reci. Boala arterială este asociată cu circulația deficitară a sângelui. Aceasta apare când arterele sunt îngustate sau disfuncționale. Acest lucru reduce fluxul de sânge către mâini și picioare.

Hipertensiunea pulmonară primară dăunează și ea arterelor plămânilor și poate duce la apariția bolii Raynaud. Pe lângă picioarele reci poți sesiza durere la picioare atunci când faci exerciții fizice, amorțeală în mâini sau picioare, răni pe picioare care se vindecă greu și multe altele.

Reclamă

Cum să ai grijă de mâinile și picioarele tale în sezonul rece

Dacă ai identificat principalele semne că ai circulația sângelui deficitară, iată ce trebuie să faci pentru a avea mai multă grijă de sănătatea ta.

Specialiștii îți vin în ajutor și explică modul în care poți avea grijă de mâinile și picioarele tale în sezonul rece. Mai mult, Wendy Slate, terapeut care a lucrat cu pacienți cu sindromul Raynaud a oferit pacienților mai multe sfaturi.

Mănușile pot fi o alegere ideală pentru a-ți păstra mâinile calde. Tot Wendy recomandă folosirea celebrelor punguțe pentru încălzirea mâinilor. Acestea pot fi achiziționate din magazine, farmacii sau târguri artizanale. Este de dorit să evitați contactul direct cu lucrurile reci.

Specialiștii recomandă o vizită la medic. Acesta poate stabili ce anume a determinat apariția mâinilor și picioarelor reci. Totodată, medicul specialist poate prescrie un tratament potrivit organismului tău, dar și dacă suferi de o circulație deficitară a sângelui. Grija mai mare față de sănătatea ta te va ajuta să ai o viață mai lungă și mai fericită.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă într-o rochie roșie care ilustrează una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022. Trei nativi care se vor bucura de reușite
Pe lista cu cele trei zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022 se numără nativii Rac, Balanță și Săgetător. Acești trei nativi vor avea parte de o zi extraordinară pe toate planurile. Zodiile...
2
O femeie frumoasă cu părul lung care ilustrează idei de tunsori la modă în iarna anului 2022
Frumusețe
Tunsori la modă în iarna anului 2022. Cele mai apreciate coafuri din sezonul rece
Sezonul rece este aici și a sosit momentul să te bucuri de o schimbare de look. Te invităm să descoperi câteva idei de tunsori la modă în iarna anului 2022. Vezi care sunt unele...
3
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
4
O femeie pe tocuri, care merge pe stradă, elegantă și sexy
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mergi. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mai ai impresia că doar felul în care te îmbraci sau felul în care vorbești sunt lucrurile după care te judecă oamenii? Specialiștii spun că a venit timpul să-ți schimbi credința. Conform studiilor bazate...
5
O femeie care deschide o cutie primită prin curier
Timp liber
Ce nu e recomandat să cumperi online. De ce e mai bine să mergi în magazine pentru anumite produse
Cumpărăturile online au schimbat modul în care facem achiziții, de la cărți la cadouri pentru ziua de naștere a persoanelor dragi. Este atât de ușor să ai în față o gamă variată de articole...
PARTENERI
×