Reclamă

Dieta care te poate ajuta să eviți creșterea în greutate înainte de menopauză. Ce presupune regimul Galveston

Regimul Galveston seamănă foarte mult cu dieta mediteraneană. Te poate ajuta pe măsură ce te aproprii de această etapă a vieții. Specialiștii spun că dieta care te poate ajuta să eviți creșterea în greutate înainte de menopauză.

Publicat: 15 septembrie 2022, 6:51
O femeie peste 40 de ani care mănâncă un iaurt
Regimul Galveston seamănă foarte mult cu dieta mediteraneană / Shutterstock

Menopauza nu este deloc o perioadă plăcută din viața unei femei. După decenii în care ai de-a face cu menstruație și cu crampe, schimbările de dispoziție și durerea care vin odată cu aceasta, la menopauză trebuie să înduri și bufeurile, iritabilitatea, insomnii și chiar depresie în unele cazuri.

Acest eveniment, care marchează ultima perioadă menstruală a corpului are loc de obicei între 45 și 55 de ani. Din păcate, provoacă o schimbare semnificativă a hormonilor. Din acest motiv, poate duce cu ușurință la creșterea în greutate.

Timpul înainte de menopauză, cunoscut sub numele de perimenopauză, este, de asemenea, cunoscut că contribuie la creșterea nedorită în greutate.

Pentru a ajuta cu această experiență, Mary Claire Haver a creat Dieta Galveston pentru cei care doresc să oprească creșterea în greutate înainte de menopauză. Acest regim este un mod de a mânca o mulțime de alimente din categorii diferite. Se concentrează pe reducerea inflamației din corp.

Ce este dieta Galveston

Scopul principal al dietei Galveston este de a ajuta persoanele aflate în perimenopauză să-și gestioneze greutatea și să evite apariția obișnuită a creșterii în greutate asociată cu această etapă. Dar mai mult decât să se concentreze doar pe managementul greutății, dieta Galveston este, de asemenea, menită să ajute la reglarea hormonilor. Se spune că ajută la îmbunătățirea simptomelor asociate menopauzei.

Reclamă

Dieta este structurată în jurul a trei piloni: alimente antiinflamatorii, postul intermitent și ceea ce este cunoscut sub numele de „refocalizare”. Acest lucru înseamnă limitarea consumului de carbohidrați rafinați. Dieta se bazează pe carbohidrații denși în nutrienți.

„Această dietă încurajează consumul de alimente sărace în carbohidrați, proteine ​​slabe, grăsimi sănătoase. Se recomandă un grup select de produse cu conținut scăzut de amidon”, spune Trista Best pentru Balance One Supplements, „precum și integrarea a trei suplimente: vitamina D. , fibre și acizi grași omega-3”.

Pe lângă postul intermitent, acest tip de alimentație seamănă cel mai mult cu populara dietă Mediteraneană. Aceasta din urmă e inspirată din locuri precum Italia, Grecia, Spania și Franța.

Reclamă

Cum te poate ajuta dieta Galveston să eviți creșterea în greutate

Aceasta este o dietă destul de nouă, așa că nu există prea multe cercetări despre ea. Pentru a afla mai multe despre posibilele beneficii, eatthis.com a vorbit cu specialiști dieteticieni.

În general, dieteticienii sunt de acord că consumul de alimente antiinflamatoare reprezintă un pas bun spre prevenirea creșterii în greutate înainte de menopauză.

„Datele arată o legătură între inflamația cronică și creșterea în greutate. Consumul de alimente antiinflamatoare este o practică excelentă atunci când încerci să eviți creșterea în greutate. E valabil indiferent de stadiul ciclului de viață în care te afli”, spune Lauren Manaker, autorul cărții The First Time Mom’s Pregnancy Cookbook și Fueling Male Fertility.

Partea de „refocalizare” a dietei se referă la consumul mai multor alimente integrale și limitarea consumului de alimente procesate.

„Limitarea alimentelor care proinflamatorii, care includ multe alimente ultraprocesate, poate ajuta oamenii să-și gestioneze inflamația. Contribuie și la slăbire”, spune Manaker.

Postul intermitent nu este recomandat tuturor persoanelor

În timp ce consumul de alimente antiinflamatoare și limitarea consumului de alimente proinflamatoare este de ajutor pentru majoritatea, unii dieteticieni avertizează că postul intermitent nu este pentru toată lumea.

„Ca să fiu sinceră, nu există nimic magic în postul intermitent. Personal, aș sări peste această parte”, spune Lisa Young, autoarea cărții Finally Full, Finally Slim. „Limitarea consumului de mâncare noaptea târziu este o idee grozavă, dar limitarea intervalului de mâncare, nu e recomandat”.

Dacă vrei să afli mai multe, discută cu medicul sau cu dieteticianul despre modul în care dieta Galveston te poate afecta pe tine. E foarte important să-ți păstrezi obiectivele de sănătate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul blond care este tunsă la salon de către o altă femeie, în timp ce evită una din principalele coafuri care te îmbătrânesc
Frumusețe
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Procesul de îmbătrânire este ceva normal și natural prin care orice persoană trece. Deși acesta este inevitabil, există anumite trucuri prin care poți ascunde semnele înaintării în vârstă. Când vine vorba de alegerea coafurii...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022 îi surprinde pe nativii zodiacului cu vești pe toate planurile. Dacă Racii vor ajunge să trăiască un capitol nou în viața personală, pentru două dintre zodii...
3
O sufragerie frumoasă, cu flori proaspete, într-o vază transparentă
Timp liber
Obiecte care aduc noroc în casă. Plus lista obiectelor care aduc ghinion
Fiecare persoană este în felul ei. Cu toate acestea, oamenii își doresc un pic de noroc în viața lor, chiar și atunci când viața le surâde. Întotdeauna se poate mai bine. Venim în ajutorul...
4
Tort Napoleon regesc porționat și decorat cu fructe
Rețete
Tort Napoleon regesc. Tort cu multe straturi și cremă fină
Atunci când vei dori să-ți impresionezi familia și prietenii cu un tort deosebit, prepară rețeta de tort Napoleon regesc. Este o rețetă de desert fin, cu aspect elegant și gust divin. Rețeta tortului Napoleon...
5
Fată frumoasă stând la birou cu o pană în mână
Horoscop
Ce înseamnă ora 11:11 în numerologie. Semnificații și curiozități
Dacă vrei să afli ce înseamnă ora 11:11 în numerologie, trebuie să știi că astrele au un fel de a ne comunica anumite mesaje prin diverse metode. Una dintre acestea o reprezintă vizualizarea cifrelor...
PARTENERI
×