Reclamă

Dieta care te poate ajuta să eviți creșterea în greutate înainte de menopauză. Ce presupune regimul Galveston

Regimul Galveston seamănă foarte mult cu dieta mediteraneană. Te poate ajuta pe măsură ce te aproprii de această etapă a vieții. Specialiștii spun că dieta care te poate ajuta să eviți creșterea în greutate înainte de menopauză.

Publicat: 15 septembrie 2022, 6:51

Menopauza nu este deloc o perioadă plăcută din viața unei femei. După decenii în care ai de-a face cu menstruație și cu crampe, schimbările de dispoziție și durerea care vin odată cu aceasta, la menopauză trebuie să înduri și bufeurile, iritabilitatea, insomnii și chiar depresie în unele cazuri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acest eveniment, care marchează ultima perioadă menstruală a corpului are loc de obicei între 45 și 55 de ani. Din păcate, provoacă o schimbare semnificativă a hormonilor. Din acest motiv, poate duce cu ușurință la creșterea în greutate.

Timpul înainte de menopauză, cunoscut sub numele de perimenopauză, este, de asemenea, cunoscut că contribuie la creșterea nedorită în greutate.

Pentru a ajuta cu această experiență, Mary Claire Haver a creat Dieta Galveston pentru cei care doresc să oprească creșterea în greutate înainte de menopauză. Acest regim este un mod de a mânca o mulțime de alimente din categorii diferite. Se concentrează pe reducerea inflamației din corp.

Ce este dieta Galveston

Scopul principal al dietei Galveston este de a ajuta persoanele aflate în perimenopauză să-și gestioneze greutatea și să evite apariția obișnuită a creșterii în greutate asociată cu această etapă. Dar mai mult decât să se concentreze doar pe managementul greutății, dieta Galveston este, de asemenea, menită să ajute la reglarea hormonilor. Se spune că ajută la îmbunătățirea simptomelor asociate menopauzei.

Reclamă

Dieta este structurată în jurul a trei piloni: alimente antiinflamatorii, postul intermitent și ceea ce este cunoscut sub numele de „refocalizare”. Acest lucru înseamnă limitarea consumului de carbohidrați rafinați. Dieta se bazează pe carbohidrații denși în nutrienți.

„Această dietă încurajează consumul de alimente sărace în carbohidrați, proteine ​​slabe, grăsimi sănătoase. Se recomandă un grup select de produse cu conținut scăzut de amidon”, spune Trista Best pentru Balance One Supplements, „precum și integrarea a trei suplimente: vitamina D. , fibre și acizi grași omega-3”.

Pe lângă postul intermitent, acest tip de alimentație seamănă cel mai mult cu populara dietă Mediteraneană. Aceasta din urmă e inspirată din locuri precum Italia, Grecia, Spania și Franța.

Reclamă

Cum te poate ajuta dieta Galveston să eviți creșterea în greutate

Aceasta este o dietă destul de nouă, așa că nu există prea multe cercetări despre ea. Pentru a afla mai multe despre posibilele beneficii, eatthis.com a vorbit cu specialiști dieteticieni.

În general, dieteticienii sunt de acord că consumul de alimente antiinflamatoare reprezintă un pas bun spre prevenirea creșterii în greutate înainte de menopauză.

„Datele arată o legătură între inflamația cronică și creșterea în greutate. Consumul de alimente antiinflamatoare este o practică excelentă atunci când încerci să eviți creșterea în greutate. E valabil indiferent de stadiul ciclului de viață în care te afli”, spune Lauren Manaker, autorul cărții The First Time Mom’s Pregnancy Cookbook și Fueling Male Fertility.

Partea de „refocalizare” a dietei se referă la consumul mai multor alimente integrale și limitarea consumului de alimente procesate.

„Limitarea alimentelor care proinflamatorii, care includ multe alimente ultraprocesate, poate ajuta oamenii să-și gestioneze inflamația. Contribuie și la slăbire”, spune Manaker.

Postul intermitent nu este recomandat tuturor persoanelor

În timp ce consumul de alimente antiinflamatoare și limitarea consumului de alimente proinflamatoare este de ajutor pentru majoritatea, unii dieteticieni avertizează că postul intermitent nu este pentru toată lumea.

„Ca să fiu sinceră, nu există nimic magic în postul intermitent. Personal, aș sări peste această parte”, spune Lisa Young, autoarea cărții Finally Full, Finally Slim. „Limitarea consumului de mâncare noaptea târziu este o idee grozavă, dar limitarea intervalului de mâncare, nu e recomandat”.

Dacă vrei să afli mai multe, discută cu medicul sau cu dieteticianul despre modul în care dieta Galveston te poate afecta pe tine. E foarte important să-ți păstrezi obiectivele de sănătate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×