Dacă îndepărtezi și arunci coaja celor mai multe fructe și legume, s-ar putea să arunci o sursă bogată de nutrienți și fibre. Un nou studiu a constatat că cojile de mere, piersici și antioxidanți.
De ce e recomandat să păstrezi coaja fructelor și a legumelor
Coaja fructelor, inclusiv a rodiilor, are niveluri de antioxidanți exponențial mai mari decât interiorul fructului.
Efectele potențiale asupra sănătății ale consumului de coji atât de promițătoare încât unii producători de alimente le îmbunătățesc adăugând anumite produse cu coji de legume și fructe.
Coaja este stratul protector al fructelor și legumelor. Acesta poate conține compuși concentrați, cum ar fi fitochimicale, care servesc ca mecanisme de apărare împotriva soarelui, ploii și dăunătorilor. Acele mecanisme de apărare ne susțin și sănătatea.
Când cureți aceste fructe și legume, elimini o parte ni dintruneți. Asta nu înseamnă că ar trebui să mănânci coaja tuturor fructelor și legumelor.
Evită coaja pepenelui galben, a fructului de avocado și a ananasului. Iată câteva fruct pe care le poți consuma în siguranță și cu coajă.
Mere
Când vine vorba de mere, coaja este martea cea mai bogată în nutrienți. Coaja merelor conține cu 300% mai multă vitamina K, cu 140% mai multă vitamina A și 110% mai multă vitamina C, spun specialiștii.