Ducesa de Sussex, pe de altă parte, preferă infuziile de plante. Cu toate acestea, a recunoscut în podcast-ul său, Archetypes, că a revenit la cafea. Schimbarea s-a produs după ce s-a mutat acasă, în California.
De ce membrii Familiei Regale a Marii Britanii consumă ceai
Mai mult decât o distracție tradițională în rândul Familiei Britanice, consumul de ceai are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Un studiu recent analizat de Tea Advisory Panel susține că consumul regulat de ceai a fost asociat cu un risc mai scăzut de boli cardiovasculare.
„Acest lucru este confirmat de un nou studiu care a fost realizat pe mai mult de 100.000 de adulți chinezi. Aceștia au fost urmăriți timp de șapte ani” explică dieteticianul dr. Carrie Ruxton, care a vorbit în numele Comitetului consultativ pentru ceai.
„Băutorii obișnuiți de ceai au avut cu 20% mai puține șanse de a dezvolta boli cardiovasculare decât cei care nu au băut ceai”, a spus ea.
„Băutorii obișnuiți de ceai au trăit în medie 15 luni în plus. S-au bucurat de viață fără nicio boală cardiovasculară în comparație cu cei care nu consumă ceai”, a adăugat Carrie.
Elementul din ceai care face această băutură atât de sănătoasă sunt flavonoidele, spune un studiu publicat anul acesta în Journal of Cardiovascular Pharmacology.
Flavonoidele, pe care planta de ceai le produce pe măsură ce crește, îmbunătățesc performanța vaselor de sânge. Acestea ajută la controlul tensiunii arteriale.
Comitetul consultativ pentru ceai spune că trebuie să fie ceai negru sau ceai verde pentru a vedea beneficiile. Aproximativ patru căni pe zi reprezintă cantitatea optimă.