Alegerea ceaiului ambalat în punguțe oferă o calitate superioară, mai multe opțiuni de aromă și mai puține riscuri pentru sănătate. Toate acestea îl transformă într-o alegere superioară pentru iubitorii de ceai. Află de la specialiști de ce nu ar trebui să folosești pliculețe de ceai și ce conțin acestea, de fapt.
Ceaiul este una dintre cele mai populare băuturi din lume, îndrăgită pentru gustul și aromei ei, dar și pentru potențialele beneficii pentru sănătate. În vreme ce pliculețele de ceai oferă avantaje considerabile, există câteva motive serioase pentru care ai putea să renunți la ele.
De ce nu ar trebui să folosești pliculețe de ceai
Pliculețe conțin deseori ceea ce se numește „pulbere de ceai”. Această denumire se referă de fapt la resturi din frunzele de plantă. Aceste particule mai mici pot avea ca rezultat o ceașcă de ceai mai puțin savuroasă și aromată comparativ cu varietățile de ceai vrac, relatează Cookist.
Varietate limitată
Dacă te limitezi la pliculețe, înseamnă că ai acces la o gamă restrânsă de arome. Ceaiul vărsat oferă o varietate mai mare, care îți permite să explorezi amestecuri exotice și oferte de sezon pe care nu le poți găsi la pliculețe.
Grija pentru mediu
Multe pliculețe conțin particule de plastic, prezente în pliculeț sau în procesul de sigilare, ceea ce nu e rău pentru mediu, însă poate elibera microplastice în ceașca ta. Alegerea ceaiului vrac te asigură că nu contribui la poluarea cu plastic și că eviți potențialele riscuri pentru sănătate.