Reclamă

De ce să ții secret câte kilograme ai slăbit. Dieta este un plan personal, susțin specialiștii

La fel ca mulți oameni, este posibil să încerci să te concentrezi asupra scăderii în greutate în 2024. Iată de ce să ții secret câte kilograme ai slăbit și cum te poate ajuta acest lucru să-ți atingi obiectivele.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 27 ianuarie 2024, 7:30

Cu siguranță primii pași atunci când încerci să slăbești este să consumi mai puține calorii, să ai un plan alimentar și să te concentrezi mai mult pe sport. Cu toate acestea, se pare că mai există un element de care e indicat să ții cont. Păstrează aceste obiective numai pentru tine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Scăderea în greutate este o călătorie profund personală. Nu toți oamenii susțin această decizie”, a declarat Michelle Saari, un dietetician din Ontario, pentru Fox News Digital.

„Când îți împărtășești obiectivele de slăbire, s-ar putea să auzi că nu trebuie să slăbești, că arăți bine”. Deși uneori acestea pot fi vorbe bine intenționate, aceste comentarii îți pot afecta într-un anumit punct alegerea personală.

De ce să ții secret câte kilograme ai slăbit

Potrivit specialistei menționate mai sus, nu datorezi nimănui o explicație pentru deciziile tale legate de greutatea corpului.

George Yang, fondatorul Yanre fitness și brandul OxygenArk, cu sediul în Philadelphia, a făcut și el câteva declarații cu privire la această alegere. El susține că păstrarea în secret a obiectivelor de slăbire poate fi eficientă în reducerea presiunii din surse externe.

Reclamă

„Un studiu din Jurnalul de Psihologie Socială și Clinică menționează că controlul social poate contribui în mare măsură la creșterea stresului. Acest lucru poate duce la consumul alimentelor pentru a rămâne în zona de confort”, a spus el.

El a remarcat că, în experiența sa de-a lungul anilor, cei care își păstrează dieta departe de ochii celor din jur simt mai puțin stres. Ei sunt capabili să se concentreze mai mult pe obiectivele lor.

„Odată ce cei dragi știu că încerci să slăbești, ei pot critica ceea ce mănânci. Pot deveni un fel de poliție alimentară”, a mai spus Saari.

Reclamă

Experții sunt de acord că acest tip de comportament nu este doar nepoliticos. Din păcate, el te poate conduce într-un vârtej de alimentare pe baza emoțiilor.

În plus, a spus Yang, cercurile sociale pot împiedica în mod neintenționat eforturile de scădere în greutate.

„Studiile psihologice indică faptul că dinamica socială poate influența obiceiurile alimentare”, a spus Yang.

El a spus că a văzut cazuri în care oamenii care evită să discute despre subiecte personale cu cei din jur au reușit să se ferească de modelele de alimentație nesănătoase induse de ceilalți.

De ce nu te ajută deloc comentariile celor din jur

Un alt dezavantaj al dezvăluirii obiectivelor tale de slăbire, conform lui Saari, este că membrii familiei s-ar putea simți îndreptățiți să comenteze despre transformarea prin care trece corpului tău.

„Cercetările arată că astfel de remarci pot duce la alimentație dezordonată. Păstrând slăbirea doar pentru tine, ai mai multe șanse să dezvolți o relație mai sănătoasă cu alimentele și corpul tău, fără judecăți externe”, a avertizat Saari.

Specialiștii mai susțin că obiectivele tale pot avea un real succes și vei avea o motivație mai mare dacă nu discuți cu cei din jur despre felul în care ți-ai propus să arăți. Acea așa-zisă motivație intrinsecă poate contribui la sustenabilitatea realizării obiectivelor pe termen lung.

Pentru a rămâne implicată, fără să vorbești despre acest lucru, Yang recomandă să îți setezi obiective clare și măsurabile. Să îți urmărești progresul în mod regulat. În timp ce confidențialitatea are beneficiile sale, responsabilitatea este, de asemenea, cheia, a spus Saari.

Dacă simți însă nevoia de a vorbi cu cineva, cel mai bine e să o faci cu o persoană care se află pe același drum. Un astfel de sprijin poate oferi motivație, responsabilitate și un spațiu unde să discuți despre provocări.

Concluzia specialiștilor este ca planul tău de slăbire să aibă la bază alegeri informate și personale în ceea ce privește alimentele, nu să te supui la convingerile celor din jur.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×