Reclamă

De ce să ții secret câte kilograme ai slăbit. Dieta este un plan personal, susțin specialiștii

La fel ca mulți oameni, este posibil să încerci să te concentrezi asupra scăderii în greutate în 2024. Iată de ce să ții secret câte kilograme ai slăbit și cum te poate ajuta acest lucru să-ți atingi obiectivele.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 27 ianuarie 2024, 7:30

Cu siguranță primii pași atunci când încerci să slăbești este să consumi mai puține calorii, să ai un plan alimentar și să te concentrezi mai mult pe sport. Cu toate acestea, se pare că mai există un element de care e indicat să ții cont. Păstrează aceste obiective numai pentru tine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Scăderea în greutate este o călătorie profund personală. Nu toți oamenii susțin această decizie”, a declarat Michelle Saari, un dietetician din Ontario, pentru Fox News Digital.

„Când îți împărtășești obiectivele de slăbire, s-ar putea să auzi că nu trebuie să slăbești, că arăți bine”. Deși uneori acestea pot fi vorbe bine intenționate, aceste comentarii îți pot afecta într-un anumit punct alegerea personală.

De ce să ții secret câte kilograme ai slăbit

Potrivit specialistei menționate mai sus, nu datorezi nimănui o explicație pentru deciziile tale legate de greutatea corpului.

George Yang, fondatorul Yanre fitness și brandul OxygenArk, cu sediul în Philadelphia, a făcut și el câteva declarații cu privire la această alegere. El susține că păstrarea în secret a obiectivelor de slăbire poate fi eficientă în reducerea presiunii din surse externe.

Reclamă

„Un studiu din Jurnalul de Psihologie Socială și Clinică menționează că controlul social poate contribui în mare măsură la creșterea stresului. Acest lucru poate duce la consumul alimentelor pentru a rămâne în zona de confort”, a spus el.

El a remarcat că, în experiența sa de-a lungul anilor, cei care își păstrează dieta departe de ochii celor din jur simt mai puțin stres. Ei sunt capabili să se concentreze mai mult pe obiectivele lor.

„Odată ce cei dragi știu că încerci să slăbești, ei pot critica ceea ce mănânci. Pot deveni un fel de poliție alimentară”, a mai spus Saari.

Reclamă

Experții sunt de acord că acest tip de comportament nu este doar nepoliticos. Din păcate, el te poate conduce într-un vârtej de alimentare pe baza emoțiilor.

În plus, a spus Yang, cercurile sociale pot împiedica în mod neintenționat eforturile de scădere în greutate.

„Studiile psihologice indică faptul că dinamica socială poate influența obiceiurile alimentare”, a spus Yang.

El a spus că a văzut cazuri în care oamenii care evită să discute despre subiecte personale cu cei din jur au reușit să se ferească de modelele de alimentație nesănătoase induse de ceilalți.

De ce nu te ajută deloc comentariile celor din jur

Un alt dezavantaj al dezvăluirii obiectivelor tale de slăbire, conform lui Saari, este că membrii familiei s-ar putea simți îndreptățiți să comenteze despre transformarea prin care trece corpului tău.

„Cercetările arată că astfel de remarci pot duce la alimentație dezordonată. Păstrând slăbirea doar pentru tine, ai mai multe șanse să dezvolți o relație mai sănătoasă cu alimentele și corpul tău, fără judecăți externe”, a avertizat Saari.

Specialiștii mai susțin că obiectivele tale pot avea un real succes și vei avea o motivație mai mare dacă nu discuți cu cei din jur despre felul în care ți-ai propus să arăți. Acea așa-zisă motivație intrinsecă poate contribui la sustenabilitatea realizării obiectivelor pe termen lung.

Pentru a rămâne implicată, fără să vorbești despre acest lucru, Yang recomandă să îți setezi obiective clare și măsurabile. Să îți urmărești progresul în mod regulat. În timp ce confidențialitatea are beneficiile sale, responsabilitatea este, de asemenea, cheia, a spus Saari.

Dacă simți însă nevoia de a vorbi cu cineva, cel mai bine e să o faci cu o persoană care se află pe același drum. Un astfel de sprijin poate oferi motivație, responsabilitate și un spațiu unde să discuți despre provocări.

Concluzia specialiștilor este ca planul tău de slăbire să aibă la bază alegeri informate și personale în ceea ce privește alimentele, nu să te supui la convingerile celor din jur.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie și un bărbat, acoperiți de un balon inimă
Horoscop
Zodii care înșală în orice relație. De ce nu pot fi fidele partenerului de cuplu
Este ceva ce doare, adevărul trist, dar oamenii născuți sub aceste semne zodiacale înșală în fiecare zi persoana pe care o iubesc. Și în timp ce unora le place să se concentreze asupra celor...
2
O femeie frumoasă cu ochii căprui și părul brunet pentru a ilustra ce culori de păr întineresc
Frumusețe
Culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Ce spun specialiștii în beauty
Specialiștii în beauty îți vin în ajutor cu câteva culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Alegerea celei mai bune culori de păr pentru ochii căprui poate fi o provocare. Există...
3
prieteni care stau îmbrățișați și zâmbesc în timpul zilei însorite
Horoscop
Ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie. Află cum ești percepută în general
Oamenii își formează opinii și păreri despre cei din jur cu mult înainte de a-i cunoaște. Află ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie și vezi cum poți să treci peste judecățile...
4
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie în bol alb cu furculiță
Rețete
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie
Pentru o masă de prânz simplă, dar delicioasă sau chiar pentru cină, merită preparată o salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie. Rețeta este simplă și rapidă, perfectă pentru atunci când timpul...
5
O femeie frumoasă care se privește în oglindă și aplică unul dintre trucurile simple de frumusețe pentru femeiele care au peste 40 de ani
Frumusețe
Trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Sfaturi de la specialiștii în beauty
Frumusețea nu are vârstă. Specialiști în beauty îți vin și de această dată în ajutor cu câteva trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Iată cum poți să-ți evidențiezi...
PARTENERI
×