Chiar dacă poate părea un obicei frecvent, specialiștii spun că nu este suficient să folosești apă și săpun atunci când te speli pe față.
Cele mai frecvente întrebări despre demachierea tenului
Rutina zilnică de frumusețe trebuie să includă și curățarea corectă a tenului, nu este ceva la care poți renunța pentru că nu ai timp sau ești obosit.
Pot folosi săpun obișnuit pentru demachierea tenului?
Specialiștii spun că nu. Săpunurile clasice au ph 9, în timp ce tenul are nevoie de 4,5 pentru ca pielea să nu fie distrusă.
Dacă folosești un produs prea dur pentru ten, atunci riști să te confrunți cu uscăciune, roșeață sau acnee. Acestea sunt câteva dintre răspunsurile rapide ale pielii atunci când este atacată.
Ce trebuie să știu despre cleanser?
Nu este adevărat atunci când se spune că dacă un cleanser nu face spumă, nu curăță. Cu cât spuma este mai multă, cu atât acesta acționează mai dur asupra tenului, dar nu este vorba despre o curățare intensă, ci despre un atac la straturile pielii.
Ce tip de clenser trebuie să folosesc pentru demachierea tenului?
Gelul de curățare trebuie ales în funcție de tipul de ten, dar și de momentul în care îl folosești. Dimineața este recomandat să utilizezi un gel de curățare pe bază de spumă care doar îi va oferi pielii o senzație de prospețime, dar seara trebuie să optezi pentru altceva.
De ce? Pentru că toată ziua ai fost expusă la o mulțime de factori precum SPF, murdărie, machiaj, poluare, deci ai nevoie de ceva mai puternic pentru o curățare eficientă.
Seara poți folosi un clenser pe bază de ulei sau unul de tip gel, ori o combinație între cele două.
Este bine să mă spăl pe față cu mâinile goale sau cu mănuși?
Sfatul specialiștilor în frumusețe este să te folosești de mâini atunci când îți cureți fața. Mănușile de curățare fi ele o sursă de bacterii și nu este deloc la îndemână să le speli zilnic. De ce să te complici, mai bine te speli cu mâinile goale și faci totul respectând sfaturile de mai sus.
Pași simpli pentru spălarea corectă a tenului
- Tenul trebuie să fie clătit cu apă din abundență. În palmele deja umezite trebuie să fie pus produsul de curățare, după care se începe masarea cu vârful degetelor, în mișcări circulare. Nu ezita să aplici gel de curățare sau spumă chiar și pe zona decolteului și gâtului.
- Clătește mai apoi cu apă din abundență. Clătirea trebuie să fie un pas important în procesul de spălare. Este foarte important să îndepărtezi în totalitate gelul de curățare.
- Cu un prosop moale, trebuie să ștergi mai apoi fața, cu mișcări lente, care să nu afecteze suprafața tenului.
- În locul prosopului, se pot utiliza și șervețele demachiante sau peria facială. Cea din urmă acționează precum periuța de dinți, singura diferență dintre cele două fiind faptul că peria facială are perii mai moi și mai mari. Tipul de perie ales, produsul de curățare sau intensitatea utilizării trebuie să fie adaptate la tipul de ten.
Diana Baicu, specialist în frumusețe, a dezvăluit în cadrul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani câteva sfaturi pentru întreținerea și îngrijirea pielii. Descoperă din materialul video de mai jos de ce nu e recomandat să dormi machiată și cum poate afecta această practică sănatatea pielii feței.