Reclamă

Demi Lovato, motivele atacurilor cerebrale din 2018: „M-am conformat idealurilor tuturor”

Demi Lovato a vorbit despre motivele atacurilor cerebrale și atacului de cord din 2018 într-un interviu recent pentru Glamour. Actrița se luptă de mai mulți ani de zile cu tulburări de alimentație, intensificate de încercarea de a se conforma standardelor de frumusețe ale societății. 

Publicat: 12 martie 2021, 13:54 / Actualizat: 18 martie 2021, 10:35

Demi Lovato a suferit trei atacuri cerebrale și un atac de cord în 2018 după o supradoză. Artista se luptă de mulți ani cu depresia pe fondul încercării continue de a se conforma standardelor de frumusețe ale societății și a unei tulburări de alimentație, accentuată de criticile continue asupra corpului ei. Demi Lovato se află acum într-o perioadă de recuperare, încercând să își trateze dependența de droguri și problemele de alimentație. 

Schimbarea de mentalitate o ajută mult pe artistă în acest proces.

„Acum fac alegeri, pentru ziua în curs și apoi pentru viitor, pentru ceea ce vreau și ce mă face cea mai fericită”, a declarat Demi Lovato pentru Glamour.

O luptă de lungă durată cu dependența de droguri și de alcool

Drumul către această stare de bine a fost unul anevoios. Totul a început în 2018, după ce a trecut prin supradoză, a fost internată în spital și a reluat tratamentul pentru dependența de droguri și tulburările alimentare. La acel moment, renunțase de șase ani la droguri și alcool. Artista a urmat pentru prima dată tratament în 2010, când majoritatea o cunoșteau din Camp Rock și Sonny With a Chance de la Disney Channel. Pe măsură ce anii au trecut, Lovato a fost din ce în ce mai nefericită, ceea ce a dus la o recidivă, apoi la o supradoză. Experiența i-a fost aproape fatală. 

Serialul autobiografic „Dancing with the Devil” acoperă în detaliu această perioadă, cu mărturii ale cântăreței, ale persoanelor apropiat ei și ale medicilor. Nicio întrebare nu rămâne fără răspuns. Ea vorbește pentru prima dată despre efectele secundare medicale ale supradozei pe care le-a experimentat. Lovato a povestit publicației Glamour despre un moment în care a vrut să își toarne un pahar de ceai și a ratat paharul. 

Reclamă

Lovato are, de asemenea, tinitus, adesea asociat cu pierderea auzului, dar spune că muzica nu i-a fost afectată și chiar crede că s-a îmbunătățit. 

Sunt genul de persoană care, când scoți ceva din viața mea, altceva devine mai frumos. Cred că atunci când universul închide o ușă, se deschide o alta sau există o fereastră. Depinde doar de perspectiva ta și de modul în care alegi să privești.

Demi Lovato a vorbit despre motivele atacurilor cerebrale

Reclamă

„Am încercat diferite identități care mi s-au părut autentice, dar nu eram eu. Vedeta pop super-feminină a fost o identitate care părea că se potrivește, așa că mi-am asumat-o.”

Standardele de frumusețe ale societății au adus-o în pragul epuizării. 

„Am fost încântată că mă simțeam confortabil cu corpul meu și că puteam să arăt mai mult din el, dar ceea ce îmi făceam era atât de nesănătos. M-am înfometat și am urmat diete pentru a-mi putea arăta corpul în ședințe foto, credeam că merit asta.” 

Privind restrospectiv, artista spune că încrederea pe care o simțea în acele momente era falsă.

„Nu eram deloc încrezătoare. Era o încredere falsă pentru că mă conformam idealurilor tuturor”.

Criticată din toate părțile

Viața ei la acel moment se rezuma la a se conforma, ceea ce i-a agravat tulburarea alimentară. Anul trecut ea a povestit cum oamenii din echipa ei i-au scos telefonul din camera de hotel pentru a nu suna la room-service. De ziua ei, artista mânca pepene cu frișcă fără grăsime în loc de tort.

„Într-o mare măsură, ea nu a avut cuisă se adreseze”, spune Glenn Nordlinger, managerul lui Demi Lovato pentru mult timp. 

Demi Lovato a experimentat rușine publică și în altesfere ale vieții ei. În timp ce capropiații îi supravegheau alimentația, lumea exterioară se uita la toate celelalte aspecte. „Fanii mei reacționează când îmi colorez părul”, explică ea. „Dacă nu le-a plăcut, am văzut-o”. În 2014, când s-a vopsit roz și și-a ras jumătate de scalp, avalanșsa de răspunsuri negative a copleșit-o.

A reaprins frica de a fi cine sunt cu adevărat.

Artista spune că pentru ea sănătatea mentală se reduce la a fi autentică și a-și asculta și respecta propriile credințe. 

„Când ignor și refuz propriul meu adevăr, mă enervez și fac alegeri care sunt cu adevărat rele pentru mine. Dacă mă uit în oglindă și mă prezint în fața ei ca ceva ce nu sunt, se va sparge”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Hartă astrală a fiecărei zodii în parte reprezentată de culoare albastru
Horoscop
Ce semnificație au semnele zodiacale. Cele 12 simboluri explicate pe înțelesul tuturor
Fiecare nativ aparține unui simbol specific, dar să știi ce semnificație au semnele zodiacale este esențial pentru cineva pasionat. Un exemplu elocvent o poate avea Taurul care arată un cerc cu două coarne deasupra....
2
Două borcane cu dulceață din flori de soc
Rețete
Dulceață din flori de soc, gustoasă și aromată
Dacă adori parfumul florilor de soc, află că poți profita de el și în diferite preparate culinare. Îți oferim o rețetă de dulceață din flori de soc, gustoasă și aromată, perfectă pentru răsfățul de...
3
Prăjitură spornică cu căpșuni porționată și decorată cu zahăr pudră și frunze de mentă
Rețete
Prăjitură spornică cu căpșuni. Rețetă simplă și ușoară de desert cu fructe
Dacă te ispitesc căpșunile parfumate care au apărut în piață, nu ezita să le incluzi în cât mai multe rețete de desert. Sunt gustoase, aromate și înnobilează aspectul preparatelor dulci. Îți oferim o rețetă...
4
Aishwarya Rai, elegantă și machiată la Festivalul de Film de la Cannes 2022
Divertisment
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor pe covorul roșu, iar vedeta a primit aplauze pentru look-ul impresionant. Apariția sa la premiera filmului...
5
Două pahare și o sticlă cu socată, alături de o lămâie feliată și flori de soc
Rețete
Socată. Băutură răcoritoare tradițională românească
Luna mai este luna florilor, iar florile de soc se numără printre ele, fiind considerate unele dintre cele mai aromate. Nu ezita să profiți de proprietățile acestora, incluzându-le și în preparatele culinare. Începe cu...
PARTENERI
×