Reclamă

Demi Lovato, motivele atacurilor cerebrale din 2018: „M-am conformat idealurilor tuturor”

Demi Lovato a vorbit despre motivele atacurilor cerebrale și atacului de cord din 2018 într-un interviu recent pentru Glamour. Actrița se luptă de mai mulți ani de zile cu tulburări de alimentație, intensificate de încercarea de a se conforma standardelor de frumusețe ale societății. 

Publicat: 12 martie 2021, 13:54 / Actualizat: 18 martie 2021, 10:35

Demi Lovato a suferit trei atacuri cerebrale și un atac de cord în 2018 după o supradoză. Artista se luptă de mulți ani cu depresia pe fondul încercării continue de a se conforma standardelor de frumusețe ale societății și a unei tulburări de alimentație, accentuată de criticile continue asupra corpului ei. Demi Lovato se află acum într-o perioadă de recuperare, încercând să își trateze dependența de droguri și problemele de alimentație. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Schimbarea de mentalitate o ajută mult pe artistă în acest proces.

„Acum fac alegeri, pentru ziua în curs și apoi pentru viitor, pentru ceea ce vreau și ce mă face cea mai fericită”, a declarat Demi Lovato pentru Glamour.

O luptă de lungă durată cu dependența de droguri și de alcool

Drumul către această stare de bine a fost unul anevoios. Totul a început în 2018, după ce a trecut prin supradoză, a fost internată în spital și a reluat tratamentul pentru dependența de droguri și tulburările alimentare. La acel moment, renunțase de șase ani la droguri și alcool. Artista a urmat pentru prima dată tratament în 2010, când majoritatea o cunoșteau din Camp Rock și Sonny With a Chance de la Disney Channel. Pe măsură ce anii au trecut, Lovato a fost din ce în ce mai nefericită, ceea ce a dus la o recidivă, apoi la o supradoză. Experiența i-a fost aproape fatală. 

Serialul autobiografic „Dancing with the Devil” acoperă în detaliu această perioadă, cu mărturii ale cântăreței, ale persoanelor apropiat ei și ale medicilor. Nicio întrebare nu rămâne fără răspuns. Ea vorbește pentru prima dată despre efectele secundare medicale ale supradozei pe care le-a experimentat. Lovato a povestit publicației Glamour despre un moment în care a vrut să își toarne un pahar de ceai și a ratat paharul. 

Reclamă

Lovato are, de asemenea, tinitus, adesea asociat cu pierderea auzului, dar spune că muzica nu i-a fost afectată și chiar crede că s-a îmbunătățit. 

Sunt genul de persoană care, când scoți ceva din viața mea, altceva devine mai frumos. Cred că atunci când universul închide o ușă, se deschide o alta sau există o fereastră. Depinde doar de perspectiva ta și de modul în care alegi să privești.

Demi Lovato a vorbit despre motivele atacurilor cerebrale

Reclamă

„Am încercat diferite identități care mi s-au părut autentice, dar nu eram eu. Vedeta pop super-feminină a fost o identitate care părea că se potrivește, așa că mi-am asumat-o.”

Standardele de frumusețe ale societății au adus-o în pragul epuizării. 

„Am fost încântată că mă simțeam confortabil cu corpul meu și că puteam să arăt mai mult din el, dar ceea ce îmi făceam era atât de nesănătos. M-am înfometat și am urmat diete pentru a-mi putea arăta corpul în ședințe foto, credeam că merit asta.” 

Privind restrospectiv, artista spune că încrederea pe care o simțea în acele momente era falsă.

„Nu eram deloc încrezătoare. Era o încredere falsă pentru că mă conformam idealurilor tuturor”.

Criticată din toate părțile

Viața ei la acel moment se rezuma la a se conforma, ceea ce i-a agravat tulburarea alimentară. Anul trecut ea a povestit cum oamenii din echipa ei i-au scos telefonul din camera de hotel pentru a nu suna la room-service. De ziua ei, artista mânca pepene cu frișcă fără grăsime în loc de tort.

„Într-o mare măsură, ea nu a avut cuisă se adreseze”, spune Glenn Nordlinger, managerul lui Demi Lovato pentru mult timp. 

Demi Lovato a experimentat rușine publică și în altesfere ale vieții ei. În timp ce capropiații îi supravegheau alimentația, lumea exterioară se uita la toate celelalte aspecte. „Fanii mei reacționează când îmi colorez părul”, explică ea. „Dacă nu le-a plăcut, am văzut-o”. În 2014, când s-a vopsit roz și și-a ras jumătate de scalp, avalanșsa de răspunsuri negative a copleșit-o.

A reaprins frica de a fi cine sunt cu adevărat.

Artista spune că pentru ea sănătatea mentală se reduce la a fi autentică și a-și asculta și respecta propriile credințe. 

„Când ignor și refuz propriul meu adevăr, mă enervez și fac alegeri care sunt cu adevărat rele pentru mine. Dacă mă uit în oglindă și mă prezint în fața ei ca ceva ce nu sunt, se va sparge”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copil care ține un fluture în palme
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
O femeie frumoasă cu urechi de elf și coroană pe cap
Horoscop
Când ești cea mai norocoasă persoană din lume. Află anul, luna și ziua în care astrele sunt de partea ta
Numărul tău destin te poate ajuta să descoperi cele mai bune momente pentru a-ți manifesta visele. Deși nu poți prezice viitorul, se pare că îl poți calcula. Când ești cea mai norocoasă persoană din...
4
Cuplu care face sport
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru mic dejunuri savuroase într-o tavă metalică așezată pe un grătar
Rețete
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
Dacă nu mai știi cu ce să-ți surprinzi familia la micul dejun, încearcă o rețetă simplă pentru chifle pufoase cu brânză și mărar. Se prepară ușor, iar ingredientele sunt simple și mereu la îndemână....
PARTENERI
×