Reclamă

Destinație de vis la numai 2 ore de București. Locul plin de poveste pe care puțini îl cunosc

Sunt mulți cei care cunosc deja stațiunea Sinaia, cu celebrul său Castel Peleș. Chiar dacă pare că locul nu mai are niciun secret și ai fost acolo de mai multe ori, specialiștii în travel ar spune că ai tras o concluzie un pic greșită. Află mai multe despre o destinație de vis la numai 2 ore de București.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 4 iulie 2023, 6:50

Chair dacă mulți au ajuns să se ferească de stațiunile de pe Valea Prahovei din cauza aglomerației și a drumului care durează foarte mult deși distanța nu este mare, e un loc pentru care merită toată așteptarea din mașină. Un drum prin pădure este locul pe care trebuie să-l vezi măcar o dată în viață.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Destinație de vis la numai 2 ore de București

Este o cale mai puțin populară în rândul turiștilor, dar frumusețea ei nu mai este un secret pentru specialiștii în travel. Este vorba despre fosta potecă regală prin pădure, care începe de lângă Castelul Peleș și duce la priveliștea superbă pe care o găsești la Stâna Regală.

Poteca Regală a fost construită imediat după inaugurarea Castelului Peleș. Inițial era doar un drum de pământ, dar cu o priveliște de neuitat. Câțiva ani mai târziu aceasta a fost pietruită și amenajată cu balustrade din lemn.

Pentru a ajunge pe Poteca Regală ai două variante. Din Strada Cota 1400, Cabana Schiori sau din spatele Castelului Peleș unde vei putea repera rapid câteva scări din piatră care te duc pe un traseu spectaculos. După un drum prin pădure de vreo 50 de minute, vei regăsi un indicator care te anunță că vei intra pe Poteca Regală.

De asemenea, Poiana Stânei este reperul de care ai nevoie ca să te folosești corect și de gps, pentru mai multă siguranță. Scrie Poiana Stânei pe Google Maps și urmărește traseul indicat acolo.

Reclamă

Ai mai jos și un filmuleț publicat pe TikTok, care s-a viralizat destul de rapid. Cu siguranță te va convinge să mergi și să descoperi și tu Poteca Regală, dacă nu ai făcut-o deja.

Ai aici și o listă întocmită de experții în călătorii cu destinații în care se întorc cu drag.

Reclamă

Mai multe detalii istorice despre Poteca Regală

Familia Regală obișnuia să urmeze acest traseu din apropierea castelului lor pentru a ajunge la Stâna Regală. Priveliștea este spectaculoasă, iar senzația de odihnă în iarbă după aproximativ două ore de mers este de neînlocuit.

Foarte aproape, încă zece minute sus pe o potecă marcată, se află stâncile Franz Joseph. E locul unde Regele Român Carol I l-a dus pe împăratul Franz Joseph să vadă granița imperiului său, la sfârșitul secolului al XIX-lea. Acolo te așteaptă o priveliște minunată asupra Văii Prahovei. Este un loc minunat pentru poze, iar toți cei care ajung acolo profită din plin de această priveliște care îți taie respirația.

Stâna Regală este doar un punct de oprire pentru turiști. Sunt mulți cei care aleg să-și ducă mai departe aventura. Își pot continua drumeția până la Poiana Țapului. E la o oră suplimentară de mers și până la crucea de pe Caraiman.

Aceasta poate fi cu siguranță o excursie de o zi departe de agitația din București. Evită traficul de pe Valea Prahovei și bucură-te de ceea ce are de oferit natura în adevăratul sens al cuvântului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×