Reclamă

Destinații pentru minivacanța de 1 decembrie 2022. 6 locuri de vizitat alături de cei dragi

Ești în căutare de destinații pentru minivacanța de 1 decembrie 2022? Sfârșitul lunii noiembrie vine cu o scurtă vacanță pentru mulți români. Pe data de 30 noiembrie se sărbătorește Sf. Andrei și este zi liberă de la stat, iar de 1 Decembrie, Ziua Națională, românii au din nou liber.

Publicat: 29 noiembrie 2022, 6:40

Pentru angajații din sectorul public, acestea însumează o vacanță de cinci zile după ce guvernul a declarat 2 decembrie zi liberă legală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Destinații pentru minivacanța de 1 decembrie 2022

Pentru cei care doresc să profite de ocazie pentru a călători în acest moment, iată o listă cu șase destinații de luat în considerare. Chiar dacă vremea s-a răcit, fiecare destinație e potrivit atât pe activități în aer liber, dar și pentru cele indoor.

Alba Iulia

1 Decembrie este Ziua Națională a României, marcând unirea provinciilor cu majoritate română Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, Basarabia și Bucovina cu Regatul României, care la acea vreme era alcătuit din Țara Românească și Moldova.

Alba Iulia, unul dintre cele mai frumoase orașe ale României, are un farmec aparte. Acesta se simte cel mai bine cu ocazia sărbătoririi Unirii.

Reclamă

Orașul este ideal pentru iubitorii de istorie. Aici e locul unde a avut loc Marea Adunare Națională și unde s-a convenit să se unească Transilvania, Banatul, Crișana și Maramureșul cu vechiul regat românesc.

De pe lista cu obiective turistice nu trebuie să lipsească Fortificația Bastionului Alba Carolina. Aceasta a fost construită cu mai bine de 300 de ani în urmă. Locația te duce înapoi în timp și poți vedea cea mai puternică fortificație folosită pentru apărarea împotriva turcilor.

Există și alte atracții în Alba Iulia pe care nu trebuie să le ratezi. Printre acestea se numără Biblioteca Batthyaneu, Obeliscul Horea, Cloșca și Crișan, Catedrala Încoronării, Muzeul Național al Unirii.

Reclamă

Maramureș

Pentru o experiență unică românească, Maramureșul este locul de vizitat pe data de 1 decembrie. Printre atracțiile majore din această regiune se numără siturile istorice. Doar aici te poți bucura de minunatele peisaje de iarnă. Dacă alegi să mergi în Maramureș, te vei bucura de o vacanță în adevăratul spirit românesc în multe dintre satele din regiune. Oamenii locului au reușit să-și păstreze identitatea culturală și obiceiurile.

Aici ai de vizita Cimitirul Vesel din Săpânţa. Stan Ioan Pătraș a fost arhitectul acestei locații. În apropiere se găsește o casă memorială unde sunt expuse și alte lucrări ale lui.

Mai mult, Memorialul Victimelor Comunismului din Sighetul Marmației este un muzeu care acoperă o bucată semnificativă din istoria noastră. Nu are cum să nu fie pe lista de obiective turistice de vizitat dacă ajungi în Maramureș. Muzeul descrie atrocitățile din epoca comunistă în fotografii, scrisori, colecții de ziare, romane și artefacte. De asemenenea,celula fostului premier român Iuliu Maniu reprezintă o atracție semnificativă pentru vizitatorii muzeului.

Oradea

Cu un număr impresionant de clădiri Art Nouveau, Oradea poate fi o destinație populară pentru vacanța de 1 Decembrie. Centrul istoric și cultural al Oradei, Piața Unirii, toate uimesc prin diversele stiluri arhitecturale (baroc, clasicist, eclectic, istoricist, secession, modernist).

Biserica Lunii, Biserica Sf. Ladislau și Biserica Sf. Nicolae sunt toate biserici binecunoscute care se găsesc în centrul orașului. Poți vizita și Cetatea Medievală veche de peste 1000 de ani din Oradea, care servește drept simbol al orașului și oferă o experiență fantastică tuturor turiștilor.

Orașul poate fi admirat atât ziua cât și noaptea de pe Dealul Ciuperca, cunoscut și sub numele de Dealul Oradei. În plus, cea mai mare stațiune balneară din România, Băile Felix, care se află la doar 9 km de Oradea, oferă acces pe tot parcursul anului la bazinele sale termale.

Stațiunea Balneară Băile Felix, lângă Oradea

Pentru cei care caută să se relaxeze, cea mai mare stațiune balneară din România, Băile Felix, la doar nouă kilometri distanță de Oradea, vestea bună e că este deschisă pe tot parcursul anului.

Centrul de tratament Băile Felix dispune de numeroase tratamente și dotări medicale, precum încălzitoare de parafină și nămol, fizioterapie, băi cu apă minerală caldă în căzi și piscine, bazine cu apă termală, săli de sport medicale, hidrokinetoterapie, electroterapie și multe altele, dar este și o locație potrivită pentru cei care au nevoie de câteva zile de spa.

Valea Prahovei

Valea Prahovei este una dintre cele mai populare destinatii turistice, fie vara, fie iarna. Datorită frumosului peisaj montan și a numărului mare de cazări, sunt mulți cei care preferă să-și petreacă zilele de vacanță aici. În zonă, poți alege Sinaia, Azuga, Breaza, Buşteni, şi Predeal pentru câteva zile de relaxare.

Cu toate acestea, pentru minivacanța de 1 Decembrie, este indicat să faci rezervări cât mai repede, deoarece există o mare probabilitate ca aceste destinații să fie deja rezervate.

Dacă ai sărbătoriți în această perioadă și nu ai inspirație, ai aici și câteva mesaje de „La mulți ani” pentru cei dragi.

Ce poți face în Bucureşti de 1 decembrie

Capitala României merită cu siguranță să fie văzută la pas. Luna decembrie este o lună aglomerată în ceea ce privește evenimentele din București, așa că asigură-te că nu ratezi nimic.

Pentru o experiență frumoasă, la căldură, poți oricând să mergi la Cărturești Carusel. Situat central, este o librărie unică cu șase etaje. Aceasta are o colecție largă de aproximativ 10.000 de cărți, toate sortate estetic într-un interior asemănător unui castel.

De asemena, în interior poți servi o ceașcă de ciocolată caldă sau un ceai bun, care să facă și mai plăcută experiența.

Asigură-te că nu ratezi Parada Militară de Ziua Națională a României. Peste 1.500 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor, precum și aproximativ 120 de mijloace tehnice, inclusiv 40 de aeronave, vor lua participa la parada militară din Piața Arcul de Triumf din București, joi, 1 decembrie, începând cu ora 11.

Pentru o altă experiență frumoasă, nu uita să vizitezi târgul desfășurat pe 1 și 2 decembrie la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×