Reclamă

Destinații pentru minivacanța de 1 decembrie 2022. 6 locuri de vizitat alături de cei dragi

Ești în căutare de destinații pentru minivacanța de 1 decembrie 2022? Sfârșitul lunii noiembrie vine cu o scurtă vacanță pentru mulți români. Pe data de 30 noiembrie se sărbătorește Sf. Andrei și este zi liberă de la stat, iar de 1 Decembrie, Ziua Națională, românii au din nou liber.

Publicat: 29 noiembrie 2022, 6:40

Pentru angajații din sectorul public, acestea însumează o vacanță de cinci zile după ce guvernul a declarat 2 decembrie zi liberă legală.

Destinații pentru minivacanța de 1 decembrie 2022

Pentru cei care doresc să profite de ocazie pentru a călători în acest moment, iată o listă cu șase destinații de luat în considerare. Chiar dacă vremea s-a răcit, fiecare destinație e potrivit atât pe activități în aer liber, dar și pentru cele indoor.

Alba Iulia

1 Decembrie este Ziua Națională a României, marcând unirea provinciilor cu majoritate română Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, Basarabia și Bucovina cu Regatul României, care la acea vreme era alcătuit din Țara Românească și Moldova.

Alba Iulia, unul dintre cele mai frumoase orașe ale României, are un farmec aparte. Acesta se simte cel mai bine cu ocazia sărbătoririi Unirii.

Reclamă

Orașul este ideal pentru iubitorii de istorie. Aici e locul unde a avut loc Marea Adunare Națională și unde s-a convenit să se unească Transilvania, Banatul, Crișana și Maramureșul cu vechiul regat românesc.

De pe lista cu obiective turistice nu trebuie să lipsească Fortificația Bastionului Alba Carolina. Aceasta a fost construită cu mai bine de 300 de ani în urmă. Locația te duce înapoi în timp și poți vedea cea mai puternică fortificație folosită pentru apărarea împotriva turcilor.

Există și alte atracții în Alba Iulia pe care nu trebuie să le ratezi. Printre acestea se numără Biblioteca Batthyaneu, Obeliscul Horea, Cloșca și Crișan, Catedrala Încoronării, Muzeul Național al Unirii.

Reclamă

Maramureș

Pentru o experiență unică românească, Maramureșul este locul de vizitat pe data de 1 decembrie. Printre atracțiile majore din această regiune se numără siturile istorice. Doar aici te poți bucura de minunatele peisaje de iarnă. Dacă alegi să mergi în Maramureș, te vei bucura de o vacanță în adevăratul spirit românesc în multe dintre satele din regiune. Oamenii locului au reușit să-și păstreze identitatea culturală și obiceiurile.

Aici ai de vizita Cimitirul Vesel din Săpânţa. Stan Ioan Pătraș a fost arhitectul acestei locații. În apropiere se găsește o casă memorială unde sunt expuse și alte lucrări ale lui.

Mai mult, Memorialul Victimelor Comunismului din Sighetul Marmației este un muzeu care acoperă o bucată semnificativă din istoria noastră. Nu are cum să nu fie pe lista de obiective turistice de vizitat dacă ajungi în Maramureș. Muzeul descrie atrocitățile din epoca comunistă în fotografii, scrisori, colecții de ziare, romane și artefacte. De asemenenea,celula fostului premier român Iuliu Maniu reprezintă o atracție semnificativă pentru vizitatorii muzeului.

Oradea

Cu un număr impresionant de clădiri Art Nouveau, Oradea poate fi o destinație populară pentru vacanța de 1 Decembrie. Centrul istoric și cultural al Oradei, Piața Unirii, toate uimesc prin diversele stiluri arhitecturale (baroc, clasicist, eclectic, istoricist, secession, modernist).

Biserica Lunii, Biserica Sf. Ladislau și Biserica Sf. Nicolae sunt toate biserici binecunoscute care se găsesc în centrul orașului. Poți vizita și Cetatea Medievală veche de peste 1000 de ani din Oradea, care servește drept simbol al orașului și oferă o experiență fantastică tuturor turiștilor.

Orașul poate fi admirat atât ziua cât și noaptea de pe Dealul Ciuperca, cunoscut și sub numele de Dealul Oradei. În plus, cea mai mare stațiune balneară din România, Băile Felix, care se află la doar 9 km de Oradea, oferă acces pe tot parcursul anului la bazinele sale termale.

Stațiunea Balneară Băile Felix, lângă Oradea

Pentru cei care caută să se relaxeze, cea mai mare stațiune balneară din România, Băile Felix, la doar nouă kilometri distanță de Oradea, vestea bună e că este deschisă pe tot parcursul anului.

Centrul de tratament Băile Felix dispune de numeroase tratamente și dotări medicale, precum încălzitoare de parafină și nămol, fizioterapie, băi cu apă minerală caldă în căzi și piscine, bazine cu apă termală, săli de sport medicale, hidrokinetoterapie, electroterapie și multe altele, dar este și o locație potrivită pentru cei care au nevoie de câteva zile de spa.

Valea Prahovei

Valea Prahovei este una dintre cele mai populare destinatii turistice, fie vara, fie iarna. Datorită frumosului peisaj montan și a numărului mare de cazări, sunt mulți cei care preferă să-și petreacă zilele de vacanță aici. În zonă, poți alege Sinaia, Azuga, Breaza, Buşteni, şi Predeal pentru câteva zile de relaxare.

Cu toate acestea, pentru minivacanța de 1 Decembrie, este indicat să faci rezervări cât mai repede, deoarece există o mare probabilitate ca aceste destinații să fie deja rezervate.

Dacă ai sărbătoriți în această perioadă și nu ai inspirație, ai aici și câteva mesaje de „La mulți ani” pentru cei dragi.

Ce poți face în Bucureşti de 1 decembrie

Capitala României merită cu siguranță să fie văzută la pas. Luna decembrie este o lună aglomerată în ceea ce privește evenimentele din București, așa că asigură-te că nu ratezi nimic.

Pentru o experiență frumoasă, la căldură, poți oricând să mergi la Cărturești Carusel. Situat central, este o librărie unică cu șase etaje. Aceasta are o colecție largă de aproximativ 10.000 de cărți, toate sortate estetic într-un interior asemănător unui castel.

De asemena, în interior poți servi o ceașcă de ciocolată caldă sau un ceai bun, care să facă și mai plăcută experiența.

Asigură-te că nu ratezi Parada Militară de Ziua Națională a României. Peste 1.500 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor, precum și aproximativ 120 de mijloace tehnice, inclusiv 40 de aeronave, vor lua participa la parada militară din Piața Arcul de Triumf din București, joi, 1 decembrie, începând cu ora 11.

Pentru o altă experiență frumoasă, nu uita să vizitezi târgul desfășurat pe 1 și 2 decembrie la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care paortă ochelari și zâmbește pentru a ilustra care este coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani. Care este principala alegere a stiliștilor în 2023
Stiliștii au dezvăluit care este coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani. Aceasta este principala alegere a specialiștilor în frumusețe în anul 2023 pentru clientele lor....
2
O femeie frumoasă cu părul scurt și vopsit în diferite nunațe pentr a ilustra ce spune culoarea părului despre tine
Timp liber
Ce spune culoarea părului tău despre tine. Tipul de personalitate pe care îl ai
Fiecare detaliu din imaginea ta dezvăluie un lucru mai puțin cunoscut despre personalitatea pe care o ai. Te invităm să descoperi ce spune culoarea părului tău despre tine. Nuanța naturală a părului poate să...
3
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie lungă cu un fundal colorat
Horoscop
4 zodii predispuse să-și înșele partenerii. Ce spun specialiștii despre acești nativi
Dacă vrei să știi care sunt acele 4 zodii predispuse să-și înșele partenerii, atunci ai venit în locul potrivit. Chiar dacă în relație ajunge să se instaleze plictiseala sau lucrurile nu mai funcționează ca...
4
O femeie tânără, în echipament sportiv se pregîtește de mișscare, unul dintre obiceiurile prin care să reduci grăsimea abdominală
Lifestyle
Obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală. Ce exerciții fizice să faci
Recomandăm câteva obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală, astfel încât să îți atingi obiectivele. În cazul în care grăsimea din zona abdomenului îți dă bătăi de cap, ai ajuns la locul potrivit. Îți...
5
Harta zodiilor, cu semnul dolarului în mijloc
Horoscop
Zodii destinate faimei și norocului, conform Forbes Rich List. Nativii care nu cunosc eșecul
Ai crede că data nașterii îți poate oferi un avantaj competitiv? Indiferent dacă ești citești astrologie ești sceptică, nu poți contrazice numerele. A fost publicată lista cu zodii destinate faimei și norocului. Experții financiari...
PARTENERI
×