Reclamă

Diferența dintre apa micelară și demachiant. Ce să alegi în funcție de nevoile pielii tale

În ciuda faptului că ambele produse sunt concepute pentru a îndepărta urmele de murdărie, machiaj și impurități de pe piele, ele au scopuri diferite. Află care e diferența dintre apa micelară și demachiant.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 23 iulie 2024, 6:53

Sigur și tu ai în rutina de machiaj atât apa micelară, dar și un demachiant. Ambele te ajută să scapi de impuritățile acumulate peste zi pe tenul tău, dar adevăratul lor scop este diferit în funcție de produs.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Diferența dintre apa micelară și demachiant

Apa micelară este un element de bază în multe rutine de îngrijire a pielii în ultimii ani. Aceasta se poate utiliza foarte ușor și îți oferă rezultatele de care ai nevoie.

Apa micelară trebuie folosită cu o dischetă din bumbac pentru a curăța eficient pielea. Soluția conține micelii, care au în compoziție structuri ce pot respinge apa, dar și lipofile cu care se dizolvă grăsimile. Machiajul, murdăria și orice alte impurități care intră în contact cu aceste micele sunt îndepărtate de pe piele.

Demachiantul este un produs de curățare facială. Mai pe scurt este o soluție de spălare de față pe bază de apă, potrivită pentru utilizarea zilnică și e delicată cu pielea. Acest tip de produs este cunoscut pentru că este incredibil de ușor și non-iritant.

Așa cum apa micelară ajută la îndepărtarea impurităților de pe piele, laptele demachiant ajută la eliberarea feței de murdărie, transpirație și machiaj.

Reclamă

Care sunt beneficiile apei micelare

Multe produse cu apă micelară conțin glicerină, care este eficientă pentru a te ajuta să menții pielea hidratată. Deoarece glicerina este un umectant, ajută la atragerea apei din aer pe piele, menținând-o umedă pe tot parcursul zilei.

Apa micelară îndepărtează eficient murdăria, machiajul și sebumul. Acest lucru se datorează prezenței micelilor în apa micelară, unde centrul lipofil extrage sebumul și murdăria în timp ce aplici soluția pe piele.

Reclamă

Agenții tensioactivi dăunează mediului și pielii. Surfactanții sunt compuși chimici care lucrează pentru a reduce tensiunea superficială dintre două lichide, un lichid și un solid sau un lichid și un gaz. În produsele de înfrumusețare și de îngrijire a pielii, agenții tensioactivi, de obicei sulfați, sunt adăugați de obicei pentru a crea o spumă blândă pe suprafața pielii.

Studiile au arătat că agenții tensioactivi duri din demachiante pot deteriora atât proteinele pielii, cât și lipidelor. Apa micelară conține un surfactant ușor care poate duce la deteriorarea barierei protectoare a pielii.

Care sunt beneficiile demachiantului pentru piele

Câștigând din ce în ce mai multă popularitate, laptele demachiant ajută la îndepărtarea delicată a urmelor de sebum, poluanți și murdărie de pe piele.

Demachiantul este un produs blând cu pielea deoarece conține în mare parte ingrediente naturale și mai puține substanțe decât apa micelară. Chimicalele dure adăugate produselor de îngrijire a pielii sunt adesea cauza iritației de pe piele.

Laptele demachiant este făcut dintr-o emulsie naturală de ulei sau grăsimi și apă. El nu conține agenți tensioactivi pentru a ajuta la curățarea pielii. Aceasta înseamnă că utilizatorii își pot curăța pielea fără a-și face griji că substanțele chimice le vor irita pielea.

Laptele demachiant e produsul perfect de utilizat pentru o curățare dublă, îndepărtând ușor orice bacterii de pe piele. Lăsând pielea să se simtă moale, laptele demachiant adaugă umiditate înapoi în piele.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală pe un fundal auriu
Horoscop
Nativii care își găsesc adevărata fericire pe 5 septembrie 2024. Sunt pregătiți să se bucure de viață
Nativii care își găsesc adevărata fericire pe 5 septembrie 2024 sunt mai pregătiți decât oricând să se bucure de viață și să-și urmeze propria cale pentru a obține împlinirea sufletească care i-a cam ocolit...
2
Fată fericită stă pe o canapea cu un laptop în brațe pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
4 zodii care sunt favoritele astrelor până pe 22 septembrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Venus în Balanță deschide oportunități pentru optimism și romantism. 4 zodii care sunt favoritele astrelor până pe 22 septembrie 2024 își vor duce planurile la bun sfârșit. Deși nativii vor profita de aceste schimbări...
3
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
4
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
5
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
PARTENERI
×