Reclamă

Elementul esențial pentru bagaj pe care este posibil să nu îl adaugi în valiza ta. Află de ce este atât de important

Știai care este elementul esențial pentru bagaj pe care nu îl adaugi în valiză? Există o mulțime de produse grozave care te ajută să îți organizezi valiza atunci când pleci într-o călătorie. Dar un tip crucial de articol ajută la organizare și, poate chiar mai important decât atât, la igienă.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 24 iunie 2024, 8:05

Atunci când te pregătești pentru o călătorie, trebuie să acorzi atenție multor detalii legate de organizare. De la rezervări, până la mașina de transfer sau documentele esențiale. Află ce element important ai omis să incluzi în valiza ta până acum.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Elementul esențial pentru bagaj pe care este posibil să nu îl adaugi în valiza ta

Există persoane care se simt confortabil să își arunce pur și simplu pantofii în valiză, alături de îmbrăcăminte sau de alte articole. În timp ce persoanele care sunt mai conștiente de pericolele care există, s-ar putea gândi de două ori înainte. Tu cum procedezi?

Bacteriile și germenii de pe tălpile obiectelor tale de încălțăminte ar putea intra în contact cu hainele tale curate. Astfel, te supui unor pericole și unor griji suplimentare. Pe care ai putea să le eviți, atunci când pleci într-o călătorie. Nu uita să pui în bagajul tău genți pentru încălțăminte.

„Cred că este o idee bună să îți pui pantofii într-o pungă de plastic de la un magazin alimentar sau să folosești una dintre acele pungi reutilizabile cu fermoar pe care le poți cumpăra din toate magazinele de pantofi.”, a declarat profesorul de microbiologie și patologie Philip M. Tierno, potrivit HuffPost.

El a observat că nivelul de „germinitate” al unei perechi de pantofi depinde de mai mulți factori, cum ar fi designul pantofilor, locul în care mergi în ei și cât de des îi speli.

Reclamă

„Dacă partea inferioară a pantofului are nervuri sau există nervuri pe lateral sau alte zone care pot colecta material, atunci gândește-te la ceea ce ridică.”, a explicat Tierno. Există urină, fecale umane și animale și o mulțime de alte lucruri care sunt germinate. Astfel, elementul esențial pentru împachetat pe care nu îl adaugi în valiză devine extrem de important.

De ce sunt importante gențile pentru încălțăminte

Studiile au arătat că o singură pereche de pantofi poate conține milioane de organisme bacteriene, inclusiv E. coli și alte tipuri de bacterii care cauzează boli. Pe lângă tălpile pantofilor, zona interioară poate transporta și microbi.

Reclamă

În cazul în care ești o persoană care transpiră excesiv, ai putea deveni purtătoare de stafilococ auriu, care poate fi răspândit din interiorul pantofului, în plus față de orice s-ar putea găsi pe talpă.

De asemenea, la fel de neplăcut este ca mirosul generat de sudoare să se răspândească în interiorul valizei.

Data viitoare când îți organizezi bagajul, nu uita de acest sfat pentru împachetarea eficientă a bagajelor. Adaugă în valiza ta și câteva genți pentru încăltămintea purtată. Cu siguranță nu îți place ideea de a îți amesteca hainele curate cu pantofii purtători de germeni.

Din fericire, potrivit specialiștilor, pentru majoritatea oamenilor, răspunsurile imunitare și barierele precum pielea te protejează de infecții, chiar și atunci când ești expusă la microbii răspândiți de încălțăminte.

Cu toate acestea, poți folosi acest truc accesibil care te va scăpa de orice grjiă, spun cei de la Parade.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 iulie – 28 iulie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii vor avea parte de surprize neașteptate în prima săptămână în care Soarele se află în zodia Leu. Citește horoscopul săptămânii 22 iulie – 28 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Relațiile...
3
Emily Ratajkowski pe străzile din New York în timp ce își plimbă câinele
Divertisment
Vedeta care a fost la un pas de un accident vestimentar în timpul unei plimbări. Paparazzi nu au ezitat să o surprindă din toate unghiurile
Ea este vedeta care a fost la un pas de un accident vestimentar în timpul unei plimbări. Paparazzi nu au ezitat să o surprindă din toate unghiurile. Diva a fost zărită pe străzile din...
4
Semnul leului pus pe o lună alături de un leu care o privește
Horoscop
10 secrete inedite despre zodia Leu. Surpriza uriașă care se află pe listă
Astrologii au dezvăluit cele 10 secrete inedite despre zodia Leu. A început sezonul acestui nativ din zodic și este o perioadă nemaipomenită pentru a afla mai multe despre el. Înțelegerea trăsăturilor secrete ale Leului...
5
fată frumoasă cu părul scurt stă pe un fotoliu pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Ce poate manifesta fiecare semn zodiacal până pe data de 28 iulie 2024
Astrele aduc surprize incredibile în viața nativilor. Află ce poate manifesta fiecare semn zodiacal până pe data de 28 iulie 2024 și vezi cum să te pregătești. În acest sens, cu toții se vor...
PARTENERI
×