Reclamă

Epilarea facială: cum elimini părul nedorit de pe față

Epilarea facială este inclusă și ea în cadrul îngrijirii corporale și a tenului. Dacă te-ai întrebat vreodată cum elimini părul nedorit de pe față, vei afla că există mai multe variante pentru asta. Trebuie să ai grijă totuși să nu folosești produse sau instrumente care să-ți distrugă tenul.

Publicat: 22 februarie 2021, 16:24

Când se vorbește despre epilare multă lume ia în considerare doar zonele obișnuite cum sunt picioarele și axilele. Există însă persoane care se confruntă cu o creștere abundentă a părului și în zona feței.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fie că apare în aria sprâncenelor sau la limita dintre față și scalp, părul inestetic trebuie eliminat.

Epilarea facială: cum elimini părul nedorit de pe față

Cauzele pentru care părul sau puful apar în zonele feței tale au legătură cu hormonii și genele pe care le-ai dobândit la naștere. Ciclurile prin care corpul tău trece îți schimbă anumite lucruri la funcționalitatea lui, astfel bărbia, gâtul și maxilarele sunt predispuse apariției părului. Dacă nu vrei să mergi la salon din diferite motive, poți pune în practică și acasă epilarea facială. Iată cum elimini părul nedorit de pe față simplu și ușor.

Poți să-ți razi părul facial nedorit

Deși este considerată des o preconcepție, este dovedit faptul că și femeile se pot rade pentru a elimina părul nedorit de pe față. Dacă îți este teamă că situația se poate înrăutăți, specialiștii îți vor spune că nu este adevărat.

Reclamă

Potrivit Thelist.com, dacă efectuezi epilarea facială prin radere cu lame de ras, părul nu își va schimba culoarea într-o nuanță mai închisă și nici nu va crește mai repede.

Dar dacă se întâmplă să vezi peste câteva zile că apare din nou, să știi că este o problemă ce ține de rădăcinile firelor de păr. Acestea nu sunt smulse complet, doar secționate foarte aproape de bază, de aceea reapariția lor este atât de frecventă. Pentru câteva fire răzlețe pe bărbie sau pe maxilar, poți folosi epilarea facială cu mici benzi de ceară.

Poți să-ți pensezi părul facial

Reclamă

O altă modalitate legată de cum elimini părul nedorit de pe față se poate face prin smulgerea lui. Deși doare puțin mai tare, este dovedit că reprezintă un proces mult mai eficient. Pentru un rezultat optim, încearcă să tragi în direcția din care crește părul. Cu puțină răbdare vei scăpa de firele de păr care te supără.

Folosește o pensetă care prinde bine și nu-ți secționează firul de păr, apoi treaba este aproape gata. După ce termini cu epilarea facială este posibil să-ți simți tenul cald și pot să apară zone iritate. Ai grijă să-ți cureți întotdeauna mâinile și instrumentele în prelabil. Clătește bine cu apă călduță și aplică o cremă reparatoare. Dacă iritația persistă consultă un medic de specialitate și nu mai folosi acea metodă.

În cazul în care nu ești adepta acestor tipuri legate de epilarea facială, poți doar să-ți doar să-ți exfoliezi tenul. Pentru a scăpa de stresul ideii de cum elimini părul nedorit de pe față poți apela la simpla îngrijire a lui. Chiar și măștile sunt utile, deoarece mai smulg din fire atunci când le dai jos.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×