Mișcarea este mai mult decât esențială pentru a avea parte de un sistemu muscular sănătos, o minte sănătoasă și o inimă puternică. Odată cu înaintarea în vârstă, corpul tău se schimbă, ceea ce duce uneori la limitarea mobilității. Din punct de vedere al sănătății inimii, există un tip de mișcare ideal pentru aceasta.
Exercițiul fizic recomandat pentru femeile care au peste 50 de ani
Karol Waston, un cardiolog renumit, spune că toate femeile care au 50 de ani ar trebui să pună mai mult accent pe mersul pe jos.
Cardiologul susține că acesta este cel mai bun exercițiu pentru sănătatea inimii după vârsta de 50 de ani. Asta pentru că, oricât de simplu este, mersul pe jos este cel mai fundamental antrenamet pe care îl poate face o persoană.
Este un exercițiu ideal pentru o persoană care se află la început de drum în ceea ce privește lumea sportului.
Mersul pe jos are aceleași beneficii pentru sănătatea precum exercițiile intense, spun specailiștii. Ritmul cardiac crește pe măsură ce ritmul de mers este și el mai alert. Atunci când mergi aproape toți mușchii corpului sunt puși în mișcare.
Mai mult, mersul pe jos este accesibil pentru majoritatea oamenilor și este asociat cu rate scăzute de rănire. În comparație cu multe alte antrenamente, este mult mai ușor pentru persoanele care suferă de probleme ale articulațiilor. Acest tip de activitate are un impact mai mic asupra acestora. Doar pentru că mersul pe jos este destul de ușor, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să fie și plictisitor.
Poți să ieși la plimbare cu o prietenă sua să asculți un podcast relaxant în timp ce te plimbi. Cel mai important lucru este să rămâi activă și să-ți pui corpul în mișcare.
Chiar dacă este o activitate simplă, specialiștii recomandă să verifici cu medicul tău dacă este bine pentru tine să începi să crești gradul de dificultate al plimbărilor tale.
Cât de importante sunt alegerile noastre în ceea ce privește calitatea vieții
Vreme de mai bine de un deceniu, cercetătorii au stabilit că alegerile legate de stilul de viață sunt direct legate de longevitate. Somnul de calitate și exercițiile fizice te pot ajuta să-ți crești calitatea vieții și să o îmbunătățești.
Specialității recomandă 30 de minute de mișcare în fiecare zi, indiferent de vârstă sau de tipul de activitate desfășurată. Dacă scopul tău principal este longevitatea, cel mai important lucru este să te concentrezi asupra construirii unei rutine de sport.
Menținerea cât mai bună a sistemului muscular te va ajuta să ai o viață cât mai lungă și mai activă. În plus, mușchii îmbunătățesc sănătatea metabolică, reglează zahărul din sânge și colesterolul și oferă rezerve importante de aminoacizi pentru recuperare în caz de boală sau răni, spun specialiștii.
Este important ca după vârsta de 50 de ani să pui la fel de mult accent pe exercițiile care privesc îmbunătățirea masei musculare. Aceste exerciții reduc, de asemenea, riscul de boli cronice, cum ar fi obezitatea și diabetul.