Reclamă

Câte calorii poți arde atunci când alergi: impactul asupra procesului de slăbire

Te-ai întrebat vreodată câte calorii poți arde atunci când alergi? Această activitate fizică poate avea un impact mai mare decât poți crede asupra procesului de slăbire. Indiferent dacă îți dorești să pierzi în greutate, să-ți păstrezi greutatea să să crești în masa musculară, probabil este o întrebare care te-a frapat și pe tine la un moment dat.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 2 februarie 2024, 7:35
O femeie care stă pe jos după ce a fost la alergat pentru a ilustra câte calorii poți arde atunci când alergi
Te-ai întrebat vreodată câte calorii poți arde atunci când alergi? Această activitate fizică poate avea un impact mai mare decât poți crede / Shutterstock

Vestea bună este că, în comparație cu alte exerciții de cario, cum ar fi mersul pe bicicletă, alergarea este un tip de exercițiu care arde destul de multe calorii. Experții spun că acest lucru se întâmplă datorită faptului că această activitate crește rapid ritmul cardiac și pune aproape fiecare mușchi din corp în mișcare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câte calorii poți arde atunci când alergi

Atunci când vine vorba de alergare pentru a pierde în greutate, cel mai important lucru pe care ar trebui să-l iei în considerare este numărul de calorii pe care le ari. Alergarea, datorită potențialului său ridicat de a arde caloriile, te poate ajuta să intri în mod sănătos într-un deficit caloric.

Totuși, pentru a vedea rezultatele pe cântar, specialiștii spun că trebuie să ai o dietă echilibrată. Specialiștii de la ACE Fitness spune că, în medie, poți arde între 280 și 520 de calorii la fiecare sesiune de 30 de minute de alergat.

Pe măsură ce mușchii tăi sunt puși în mișcare, inima pompează mai mult sânge, plămânii lucrează mai mult și folosesc mai multă energie.

Toți acești factori ajută la arderea caloriilor. Numărul de calorii arse variază și în funcție de tipul de alergare. Alergarea într-un ritm rapid, timp de 30 de minte, va arde mai multe calorii decât alergarea într-un ritm mai lent. În egală măsură, alergarea în pantă va arde mai multe calorii pentru că va solicita mai mult organismul.

Reclamă

Corpul fiecărei persoane poate să reacționeze diferit la exercițiile fizice pe baza unei serii de factori. Același tip de efort fizic poate să rezulte într-un număr diferit de calorii arse la finalul antrenamentului. Caloriile sunt, în definitiv, o măsură a energiei.

O persoană care cântărește mai mult, va cheltui mai multă energie în timp ce aleargă, deoarece are nevoie de mai multă energie pentru a se mișca.

Nivelul de fitness este și el la fel de important. O persoană care face exerciții în mod regulat va arde mai puține calorii cu același efort ca cineva care aleargă mai rar, spun specialiștii.

Reclamă

Câte calorii arzi, în funcție de activitatea fizică depusă

Caloriile arse depind și de alți factori importanți: sexul, vârsta, nivelul de activitate și gradul de dificultate al exercițiilor fizice. În general, alergarea rămâne una dintre cele mai eficeinte metode de a arde calorii.

Specialiștii spun că o persoană care cântărește aproximativ 60 de kilograme și aleargă 3 km la un ritm de 10 minte/ kilometru, va arde aproximativ 330 de calorii în 30 de minute. Alergarea de 30 de minute poate fi comparată și cu alte activități ca de exemplu:

  • Ciclism în mod alert – consumă aproximativ 276 de calorii
    Antrenamente HIIT – consumă aproximativ 254 de calorii
  • Aerobic – consumă aproximativ 180 de calorii
  • Urcarea scărilor în ritm alert – consumă aproximativ 310 calorii
  • Înot – consumă aproximativ 276 de calorii.

În timp ce alergarea este o strategie eficientă pentru a pierde în greutate, trebuie reținut că numărul de calorii arse va fi tot mai mic pe măsură ce ești mai antrenat. Dacă scăderea în greutate este principalul tău obiectiv, specialiștii spun că s-ar putea ca la un moment dat să atingi un platou.

Acesta este momentul în care e recomandat să duci alergatul la următorul nivel. Poți crește distanța sau dificultatea traseului pentru a arde mai multe calorii. Nu doar alergatul ajută la pierderea în greutate, ci și mersul pe jos. Este o activitate perfectă pentru începători

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie și un bărbat, acoperiți de un balon inimă
Horoscop
Zodii care înșală în orice relație. De ce nu pot fi fidele partenerului de cuplu
Este ceva ce doare, adevărul trist, dar oamenii născuți sub aceste semne zodiacale înșală în fiecare zi persoana pe care o iubesc. Și în timp ce unora le place să se concentreze asupra celor...
2
O femeie frumoasă cu ochii căprui și părul brunet pentru a ilustra ce culori de păr întineresc
Frumusețe
Culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Ce spun specialiștii în beauty
Specialiștii în beauty îți vin în ajutor cu câteva culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Alegerea celei mai bune culori de păr pentru ochii căprui poate fi o provocare. Există...
3
prieteni care stau îmbrățișați și zâmbesc în timpul zilei însorite
Horoscop
Ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie. Află cum ești percepută în general
Oamenii își formează opinii și păreri despre cei din jur cu mult înainte de a-i cunoaște. Află ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie și vezi cum poți să treci peste judecățile...
4
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie în bol alb cu furculiță
Rețete
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie
Pentru o masă de prânz simplă, dar delicioasă sau chiar pentru cină, merită preparată o salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie. Rețeta este simplă și rapidă, perfectă pentru atunci când timpul...
5
O femeie frumoasă care se privește în oglindă și aplică unul dintre trucurile simple de frumusețe pentru femeiele care au peste 40 de ani
Frumusețe
Trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Sfaturi de la specialiștii în beauty
Frumusețea nu are vârstă. Specialiști în beauty îți vin și de această dată în ajutor cu câteva trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Iată cum poți să-ți evidențiezi...
PARTENERI
×