Reclamă

Mersul pe jos te-ar putea ajuta să reduci grăsimea corporală. La ce concluzii au ajuns specialiștii în sport

Mersul pe jos te-ar putea ajuta să reduci grăsimea corporală, spun cele mai recente studii. Specialiștii în sport vin să ofere mai multă claritate și să explice cum această activitate fizică te poate ajuta să ajungi la rezultatele dorite și să pierzi în greutate.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 27 octombrie 2023, 6:55 / Actualizat: 27 octombrie 2023, 9:50

Mersul pe jos are nenumărate beneficii pentru sănătate. Activitatea fizică este recomandată pentru orice persoană, iar mersul paote fi o opțiune foarte bună pentru persoanele care sunt sedentare. Dacă înveți cum să te folosești de plimbări în avantajul tău, atunci poți ajunge să reduci grăsimea corporală cu până la 12 %.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mersul pe jos te-ar putea ajuta să reduci grăsimea corporală

Thomas DeLauer, antrenor personal pentru multe celebrități de peste hotare, a explicat cum anume poți reduce procentul de grăsime corporală cu ajutorul mersului pe jos. Acesta susține că poți reduce grăsimea cu până la 12 %.

Din punctul acestuia de vedere, cea mai bună metodă pentru a obține un fizic de invidiat este să începi să mergi pe jos.

Antrenorul personal sugerează trei plimbări lungi pe săptămână. Aceste plimbări ar trebui să se întindă pe o perioadă de cel puțin 12 săptămâni. În timp vei vedea o schimbare vizibilă.

Cel mai bun moment al zilei pentru a face o plimbare lungă este imediat după masa de prânz, spune antrenorul personal. Acesta sugerează o plimbare de 45 – 50 de minute.

Reclamă

Dacă programul nu-ți permite să faci o plimbare atât de lungă la prânz, atunci poți încerca să faci acest exercițiu înainte de a merge la birou.

Plimbarea după micul dejun te-ar putea ajuta să pierzi în greutate, spun specialiștii pentru Boxrox.com.

Organismul nostru poate reduce cu mult mai multă ușurință grăsimea corporală în timpul unei plimbări. Corpul va folosi energia din micul dejun și nu o va stoca sub formă de grăsime pentru a putea fi folosit mai târziu.

Reclamă

Cum te ajută mersul pe jos pe termen lung

Mersul, în special mersul în ritm alert, poate fi foarte eficient pentru a arde calorii. Dacă vrei să pierzi câteva kilograme, atunci tot ce trebuie să faci este să te afli în deficit caloric și să crești intensitatea antrenamentelor.

Dacă nu ești obișnuită să mergi la sală, atunci poți începe prin a face exerciții acasă și a le combina cu plimbări lungi. Poți să slăbești rapid și sănătos doar mergând pe jos. Mai mult, mersul pe jos este  activitate fizică care este la îndemâna oricui, scrie Healthline.

Studiile au arătat că această activitate fizică te poate ajuta să reduci nivelul stresului și să crești nivelul de oxitocină. Atunci când mergi pe jos, corpul este nevoit să folosească din resursele de grăsime pentru a arde calorii. Acestea vor fi transformate ulterior în energie.Astfel vei reduce semnificativ procentul grăsimii.

Fiind o activitate atât de simplă, mersul pe jos poate fi integrat cu ușurință în rutina ta zilnică. Consecvența te va ajuta ca pe termen lung să adopți un stil de viață mult mai sănătos.

Poți începe cu plimbări scurte, iar ulterior să crești timpul de plimbare, dar și intensitatea acestei activități. După mai multe săptămâni poți încerca să transformi mersul pe jos într-o alergare ușoară. Vei vedea că timpul și exercițiul te vor ajuta să integrezi alergatul în rutina ta zilnică de sport.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×