Reclamă

Femeile ascund mai bine infidelitatea. Specialiștii spun că ele pot depista ușor și când partenerul le ascunde ceva

Femeile își pot da seama dacă un bărbat a fost infidel doar privindu-i fața. Potrivit unui nou studiu, femeile pot depista foarte ușor un bărbat care înșală. De asemenea, s-a mai aflat că femeile ascund mai bine infidelitatea față de partener. Ele nu se dau de gol atunci când sunt puse în fața faptului împlinit.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 25 mai 2023, 6:16

Cercetarea a constatat că femeile sunt capabile să identifice persoanele care au fost infidele. Cu toate acestea, ele sunt și mai bune să ascundă astfel de gesturi, dacă le fac față de partenerul de cuplu. Cercetătorii de la Universitatea din Australia de Vest au descoperit că femeile pot face judecăți pricepute bazate pe masculinitatea facială percepută. Ele observă rapid maxilarul pătrat, spranceana proeminentă și nasul lat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Femeile ascund mai bine infidelitatea

Participanții la studiu au cerut unui număr de 1.500 de persoane să se uite la fotografii cu 189 de adulți caucazieni. Au fost implicați 101 bărbați și 88 de femei cu vârsta cuprinsă între 18 și 75 de ani.

Oamenii de știință i-au pus apoi să spună dacă au fost infideli față de partenerii lor. I-au clasat pe oameni de la unu (nu este probabil) la zece (extrem de probabil).

Rezultatele, publicate în jurnalul Royal Society Open Science, au descoperit că „atât bărbații, cât și femeile au evaluat cu acuratețe probabilitatea bărbaților, dar nu și a femeilor, de a înșela”.

O explicație evolutivă este că le ajută pe femei să se ferească de potențialii parteneri care nu sunt dispuși și nici nu sunt pregătiți pentru a-și întemeia o familie. Bărbații, între timp, beneficiază de abilitatea de a-și da seama când cineva le privește cu alți ochi soția sau iubita.

Reclamă

Omul de știință Dr. Yong Zhi Foo a spus că rezultatele au fost o surpriză.

El a explicat: „Am găsit o acuratețe peste șansă în judecățile de infidelitate ale fețelor de același sex. Dar numai pentru bărbații care evaluează fețele bărbaților și nu femeile care evaluează fețele femeilor”.

Studiul a inclus date conform cărora 70% dintre oamenii din peste 50 de culturi au încercat să fure partenerul altcuiva. 60% dintre ei au pretins că au succes.

Reclamă

Cum sunt femeile capabile să descopere un bărbat

Potrivit cercetării, masculinitatea percepută este un factor determinant în etichetarea celor care sunt predispuși să fie infideli. Deși bărbații care arată bine au fost considerați mai infideli, s-a dovedit a fi mai puțin probabil să se implice în relații pasagere.

Cercetările anterioare au legat fețele late, macho, precum cele ale lui Wayne Rooney, George Clooney și Idris Elba, cu niveluri mai ridicate de testosteron. Acesta e hormonul sexual masculin crește libidoul. Teoria este că acest lucru poate duce la strategii de împerechere pe termen scurt și la mai multe relații.

Dr. Foo a mai spus că feminitatea este mai puțin strâns legată de tendința reală de a înșela. Și femeile pot avea, de asemenea, mai multe șanse să apeleze la proceduri estetice continue. Ele pot apela la remodelarea sprâncenelor sau alungirea genelor. Acestea sunt detalii care le-ar putea influența infidelitatea percepută.

Dintr-o perspectivă evolutivă, există costuri de reproducere semnificative asociate cu a avea un partener infidel.

Dr. Foo a adăugat: „Ambele sexe riscă să-și piardă resurse valoroase sau chiar partenerul în fața unui concurent. În plus, bărbații riscă să-și investească resursele într-un copil neînrudit genetic”.

Într-un studiu pe 160 de culturi, inclusiv societăți industrializate și neindustrializate, infidelitatea a fost cea mai frecvent citată cauză a divorțului.

El a spus că judecățile cu privire la înclinația spre infidelitate sexuală făcute de pe fețele străinilor ar putea juca un rol important în reducerea riscului de a dezvolta relații cu parteneri care sunt infideli.

Cu toate acestea, dr. Foo a adăugat că nu ar trebui să ne bazăm pe „primele impresii pentru a detecta persoanele predispuse la înșelat”, deoarece acest lucru poate duce la „erori substanțiale”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii se vor simți preferați de astre în perioada următoare. Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024 vine cu previziuni neașteptate. Există o zodie care are noroc atât la bani, cât și în...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie mov și stă pe unpat de flori de liliac
Horoscop
Zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Nativul care are de luat decizii importante
Astrologii au dezvăluit care este zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Acest nativ va avea de luat multe decizii importante și va fi pus în situații dificile. Se anunță...
3
Liza Minnelli, dusă acasă în scaun cu rotile
Divertisment
Primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni
Au apărut primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni. Liza a fost surprinsă într-o ieșire publică rară...
4
Hartă astrală cu toate zodiile
Horoscop
Ce spun elementele semnului zodiacal despre tine. Personalitatea în funcție de zodie
Dacă te întrebi de ce simți și te manifești într-un anumit mod, e bine să știi că elementele semnului zodiacal în care te-ai născut au o influență certă. Află ce spun elementele semnului zodiacal...
5
O femeie frumoasă care stă în fața lunii și poartă o umbrelă galbenă pe umăr pentru a ilustra zodia nefericită a lunii aprilie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024 se va confrunta cu multe probleme. Acesta nativ va avea de luat decizii importante, iar viața s-ar putea să-l surprindă în perioada ce urmează. Este o lună plină...
PARTENERI
×