Reclamă

Femeile ascund mai bine infidelitatea. Specialiștii spun că ele pot depista ușor și când partenerul le ascunde ceva

Femeile își pot da seama dacă un bărbat a fost infidel doar privindu-i fața. Potrivit unui nou studiu, femeile pot depista foarte ușor un bărbat care înșală. De asemenea, s-a mai aflat că femeile ascund mai bine infidelitatea față de partener. Ele nu se dau de gol atunci când sunt puse în fața faptului împlinit.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 25 mai 2023, 6:16

Cercetarea a constatat că femeile sunt capabile să identifice persoanele care au fost infidele. Cu toate acestea, ele sunt și mai bune să ascundă astfel de gesturi, dacă le fac față de partenerul de cuplu. Cercetătorii de la Universitatea din Australia de Vest au descoperit că femeile pot face judecăți pricepute bazate pe masculinitatea facială percepută. Ele observă rapid maxilarul pătrat, spranceana proeminentă și nasul lat.

Femeile ascund mai bine infidelitatea

Participanții la studiu au cerut unui număr de 1.500 de persoane să se uite la fotografii cu 189 de adulți caucazieni. Au fost implicați 101 bărbați și 88 de femei cu vârsta cuprinsă între 18 și 75 de ani.

Oamenii de știință i-au pus apoi să spună dacă au fost infideli față de partenerii lor. I-au clasat pe oameni de la unu (nu este probabil) la zece (extrem de probabil).

Rezultatele, publicate în jurnalul Royal Society Open Science, au descoperit că „atât bărbații, cât și femeile au evaluat cu acuratețe probabilitatea bărbaților, dar nu și a femeilor, de a înșela”.

O explicație evolutivă este că le ajută pe femei să se ferească de potențialii parteneri care nu sunt dispuși și nici nu sunt pregătiți pentru a-și întemeia o familie. Bărbații, între timp, beneficiază de abilitatea de a-și da seama când cineva le privește cu alți ochi soția sau iubita.

Reclamă

Omul de știință Dr. Yong Zhi Foo a spus că rezultatele au fost o surpriză.

El a explicat: „Am găsit o acuratețe peste șansă în judecățile de infidelitate ale fețelor de același sex. Dar numai pentru bărbații care evaluează fețele bărbaților și nu femeile care evaluează fețele femeilor”.

Studiul a inclus date conform cărora 70% dintre oamenii din peste 50 de culturi au încercat să fure partenerul altcuiva. 60% dintre ei au pretins că au succes.

Reclamă

Cum sunt femeile capabile să descopere un bărbat

Potrivit cercetării, masculinitatea percepută este un factor determinant în etichetarea celor care sunt predispuși să fie infideli. Deși bărbații care arată bine au fost considerați mai infideli, s-a dovedit a fi mai puțin probabil să se implice în relații pasagere.

Cercetările anterioare au legat fețele late, macho, precum cele ale lui Wayne Rooney, George Clooney și Idris Elba, cu niveluri mai ridicate de testosteron. Acesta e hormonul sexual masculin crește libidoul. Teoria este că acest lucru poate duce la strategii de împerechere pe termen scurt și la mai multe relații.

Dr. Foo a mai spus că feminitatea este mai puțin strâns legată de tendința reală de a înșela. Și femeile pot avea, de asemenea, mai multe șanse să apeleze la proceduri estetice continue. Ele pot apela la remodelarea sprâncenelor sau alungirea genelor. Acestea sunt detalii care le-ar putea influența infidelitatea percepută.

Dintr-o perspectivă evolutivă, există costuri de reproducere semnificative asociate cu a avea un partener infidel.

Dr. Foo a adăugat: „Ambele sexe riscă să-și piardă resurse valoroase sau chiar partenerul în fața unui concurent. În plus, bărbații riscă să-și investească resursele într-un copil neînrudit genetic”.

Într-un studiu pe 160 de culturi, inclusiv societăți industrializate și neindustrializate, infidelitatea a fost cea mai frecvent citată cauză a divorțului.

El a spus că judecățile cu privire la înclinația spre infidelitate sexuală făcute de pe fețele străinilor ar putea juca un rol important în reducerea riscului de a dezvolta relații cu parteneri care sunt infideli.

Cu toate acestea, dr. Foo a adăugat că nu ar trebui să ne bazăm pe „primele impresii pentru a detecta persoanele predispuse la înșelat”, deoarece acest lucru poate duce la „erori substanțiale”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat pentru a ilustra una dintre cele patru zodii care sunt atente la curățenie
Horoscop
Zodii care sunt atente la curățenie. Nativii care se preocupă întotdeauna de aspectul casei lor
Există anumite zodii care sunt foarte atente la curățenie. Acești nativi au o adevărată obsesie pentru ordine și disciplină. Pentru ei o locuință dezorganizată devine un adevărat coșmar, mai ales dacă lucrurile nu sunt...
2
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii iunie 2023. Berbecii, Leii și Săgetătorii vor fi apreciați la locul de muncă
Horoscopul lunii iunie 2023 aduce noi schimbări pe plan profesional și sentimental pentru majoritatea semnelor zodiacale. Semnele solare și tranziturile planetelor îți vor arăta calea cea bună pentru a ieși din situații dificile și...
3
O femeie îmbrăcată în zână care stă singură într-o pădure
Horoscop
Cel mai nesuferit semn zodiacal, potrivit astrologilor. Sunt șanse mari să nu primească niciodată o invitație la o petrecere
Unii oameni nu sunt făcuți pentru a-și face prieteni. Ei preferă să se concentreze pe ei înșiși și pe obiectivele lor și nu simt nevoia să fie în centrul atenției. E de înțeles că...
4
Jennifer Lopez a purtat ochelari de soare în timpul sesiunii de cumpărături
Divertisment
Jennifer Lopez și fiica sa au fost surprinse în apropierea casei lui Jennifer Garner. Ce relație are artista cu fosta soție a lui Ben Affleck
Jennifer Lopez și fiica sa au fost surprinse în apropierea casei lui Jennifer Garner. Vedeta latino are o relație bună cu fosta soție a lui Ben Affleck. JLo a dus-o pe Emme acasă la...
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 mai – 4 iunie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 29 mai – 4 iunie 2023 aduce noi strategii de evaluare a vieții nativilor din zodiac. Cei mai mulți își doresc liniște și stabilitate și vor încerca să-și cultive aceste planuri. Se...
PARTENERI
×