Reclamă

Femeile ascund mai bine infidelitatea. Specialiștii spun că ele pot depista ușor și când partenerul le ascunde ceva

Femeile își pot da seama dacă un bărbat a fost infidel doar privindu-i fața. Potrivit unui nou studiu, femeile pot depista foarte ușor un bărbat care înșală. De asemenea, s-a mai aflat că femeile ascund mai bine infidelitatea față de partener. Ele nu se dau de gol atunci când sunt puse în fața faptului împlinit.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 25 mai 2023, 6:16

Cercetarea a constatat că femeile sunt capabile să identifice persoanele care au fost infidele. Cu toate acestea, ele sunt și mai bune să ascundă astfel de gesturi, dacă le fac față de partenerul de cuplu. Cercetătorii de la Universitatea din Australia de Vest au descoperit că femeile pot face judecăți pricepute bazate pe masculinitatea facială percepută. Ele observă rapid maxilarul pătrat, spranceana proeminentă și nasul lat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Femeile ascund mai bine infidelitatea

Participanții la studiu au cerut unui număr de 1.500 de persoane să se uite la fotografii cu 189 de adulți caucazieni. Au fost implicați 101 bărbați și 88 de femei cu vârsta cuprinsă între 18 și 75 de ani.

Oamenii de știință i-au pus apoi să spună dacă au fost infideli față de partenerii lor. I-au clasat pe oameni de la unu (nu este probabil) la zece (extrem de probabil).

Rezultatele, publicate în jurnalul Royal Society Open Science, au descoperit că „atât bărbații, cât și femeile au evaluat cu acuratețe probabilitatea bărbaților, dar nu și a femeilor, de a înșela”.

O explicație evolutivă este că le ajută pe femei să se ferească de potențialii parteneri care nu sunt dispuși și nici nu sunt pregătiți pentru a-și întemeia o familie. Bărbații, între timp, beneficiază de abilitatea de a-și da seama când cineva le privește cu alți ochi soția sau iubita.

Reclamă

Omul de știință Dr. Yong Zhi Foo a spus că rezultatele au fost o surpriză.

El a explicat: „Am găsit o acuratețe peste șansă în judecățile de infidelitate ale fețelor de același sex. Dar numai pentru bărbații care evaluează fețele bărbaților și nu femeile care evaluează fețele femeilor”.

Studiul a inclus date conform cărora 70% dintre oamenii din peste 50 de culturi au încercat să fure partenerul altcuiva. 60% dintre ei au pretins că au succes.

Reclamă

Cum sunt femeile capabile să descopere un bărbat

Potrivit cercetării, masculinitatea percepută este un factor determinant în etichetarea celor care sunt predispuși să fie infideli. Deși bărbații care arată bine au fost considerați mai infideli, s-a dovedit a fi mai puțin probabil să se implice în relații pasagere.

Cercetările anterioare au legat fețele late, macho, precum cele ale lui Wayne Rooney, George Clooney și Idris Elba, cu niveluri mai ridicate de testosteron. Acesta e hormonul sexual masculin crește libidoul. Teoria este că acest lucru poate duce la strategii de împerechere pe termen scurt și la mai multe relații.

Dr. Foo a mai spus că feminitatea este mai puțin strâns legată de tendința reală de a înșela. Și femeile pot avea, de asemenea, mai multe șanse să apeleze la proceduri estetice continue. Ele pot apela la remodelarea sprâncenelor sau alungirea genelor. Acestea sunt detalii care le-ar putea influența infidelitatea percepută.

Dintr-o perspectivă evolutivă, există costuri de reproducere semnificative asociate cu a avea un partener infidel.

Dr. Foo a adăugat: „Ambele sexe riscă să-și piardă resurse valoroase sau chiar partenerul în fața unui concurent. În plus, bărbații riscă să-și investească resursele într-un copil neînrudit genetic”.

Într-un studiu pe 160 de culturi, inclusiv societăți industrializate și neindustrializate, infidelitatea a fost cea mai frecvent citată cauză a divorțului.

El a spus că judecățile cu privire la înclinația spre infidelitate sexuală făcute de pe fețele străinilor ar putea juca un rol important în reducerea riscului de a dezvolta relații cu parteneri care sunt infideli.

Cu toate acestea, dr. Foo a adăugat că nu ar trebui să ne bazăm pe „primele impresii pentru a detecta persoanele predispuse la înșelat”, deoarece acest lucru poate duce la „erori substanțiale”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×