Reclamă

Filmul „Dune” a fost lansat la Festivalul de Film de la Veneția. Când va avea loc premiera în România

Filmul „Dune” a fost una dintre cele mai așteptate pelicule ale anului și a fost lansat la Festivalul de Film de la Veneția. Premiera Mondială a reunit nume mari din industria filmului pe covorul roșu. Fanii au așteptat și ei cu sufletul la gură acest moment. Producția semnată de Denis Villeneuve promite să aducă o ecranizare deosebită a celebrelor cărți care au umplut sufletul iubitorilor de SF de-a lungul timpului.

Publicat: 7 septembrie 2021, 7:05 / Actualizat: 9 noiembrie 2021, 15:09

Distribuția filmului reunește și ea nume importante. Actori precum Timothee Chalamet și Zendaya vor avea roluri centrale în producția SF. Alături de ei se vor alătura și alți actori importanți precum Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Dave Bautista și Jason Momoa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Filmul „Dune” a fost lansat la Festivalul de Film de la Veneția

Regizorul Denis Villeneuve a reușit să impresioneze publicul cu cel mai recent proiect la care a lucrat. Filmul „ Dune” a avut parte de o primire călduroasă din partea publicului spectator de la Festivalul de Film de la Veneția. Pelicula SF va fi o adaptare a celebrului bestseller scris de Frank Herbert.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Zendaya într-un costum militar gri și actorul Timothee Chalament în costum în timp ce se află într-un tunel într-una din scenele din filmul Dune care a fost lansat la Festivalul de Film de la Veneția din 2021
Zendaya și Timothee Chalamet vor juca roluri principale în pelicula Dune / Profimedia Images

Povestea se desfășoară într-o lume fantastică la milioane de ani distanță de vremurile noastre și îl va avea ca erou central pe Paul Atreides. Acest tânăr este descendentul unei case nobile care este însărcinat cu supravegherea unei planete aparent sterile.

Reclamă

Această planetă, Arrakis va deveni ținta multor dispute având un o importantă sursă de ”melanj” o substanță specială care prelungește durata de viață a celor care ajung acolo. Povestea din viitorul îndepărtat promite să fie cu adevărat revoluționară pentru lumea filmului SF.

Filmul „Dune” a fost lansat în mod oficial la Festivalul de Film de la Veneția și a primit, conform surselor, mai bine de opt minute de aplauze. Regizori importanți din lumea filmului, dar și critici de film au felicitat noua peliculă. Chloe Zhao, regizorul filmului premiat la Oscar, Nomadland, a reușit să cuprindă opinia generală a publicului într-un singur cuvânt, ”fantastic”.

Fanii sunt cu atât mai nerăbdători să vadă cum va arăta filmul cu cât recenziile venite până în prezent sunt foarte favorabile producției care a fost tot timpul lăudată. În plus, regizorul Denis Villeneuve nu este deloc străin de filmele SF, fiind unele dintre ”specialitățile” sale.

Reclamă

Cum arată trailerul filmului

Filmul „Dune” a fost lansat la Festivalul de Film de la Veneția și a fost primit cu ropote de aplauze din partea publicului spectator. Studiourile Warner Bros au lansat și ele trailerul mult așteptat al peliculei. Povestea care se va desfășura pe planeta deșertului, Arrakis reunește nume mari din industria filmului.

Timothee Chalamet și Zendaya sunt doar doi dintre actorii care vor avea un rol central în pelicula „Dune”. Alături de ei vor fi și Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Dave Bautista, Jason Momoa și Josh Brolin. Trailerul plin de acțiune oferă publicului o privire de ansamblu asupra felului în care se va desfășura acțiunea poveștii.

Plin de acțiune, filmul SF promite să fie o adevărată capodoperă a acestui gen. De altfel, cărțile sunt deja emblematice pentru iubitorii de science fiction. Zendaya și Timothee Chalamet au apărut și ei pe covorul roșu la Festivalul de Film de la Veneția pentru premiera filmului Dune.

Ținuta actriței a atras privirile tuturor, în timp ce partenerul său de scenă a avut grijă să-i fie tot timpul alături fostei vedete de la Disney. Zendaya va interpreta rolul lui Chan, în timp ce Timothee are șansa să joace personajul principal al lui Paul. Premiera filmului este așteptată cu nerăbdare și la noi în țară.

Când va avea loc premiera în România

După ce lansarea filmului a fost amânată de mai multe ori din cauza pandemiei de COVID-19 a venit momentul ca pelicula SF să ajungă pe marile ecrane. Filmul „Dune” a fost lansat la Festivalul de Film de la Veneția unde a primit nenumărate aprecieri din partea publicului.

În cinematografele de la noi din țară, acesta va avea premiera în data de 22 octombrie. Fanii sunt nerăbdători să vadă ce a reușit să realizeze regizorul Denis Villeneuve. Acesta a mai lansat în trecut un film SF în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, în 2016. Filmul Arrival a fost atunci un real succes și continuă să impresioneze până astăzi.

Posterul oficial din Statele Unite ale Americii al Filmului Dune care reunește toți actorii principali ai filmului Dune
Povestea care se va desfășura pe planeta deșertului, Arrakis reunește nume mari din industria filmului / Profimedia Images

Conform surselor, filmul ar fi fost filmat special pentru a putea fi rulat în cinematografe cu efect IMAX. În data de 22 octombrie, fanii se vor putea bucura de această experiență specială în cinematografele care se găsesc în București și Timișoara. În restul țării, producția va fi disponibilă în varianta 3D.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
2
Femeie frumoasă, blondă, de peste 50 de ani, fotografie portret
Frumusețe
Tunsori de evitat dacă ai peste 50 de ani. Pot adăuga mulți ani pe chipul tău
Vremea frumoasă de afară te poate împinge pe drumul către un salon de înfrumusețare. Pe măsură ce vremea se încălzește, s-ar putea să vrei să te bucuri de o tunsoare complet nouă și nu...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
4
Lisa Rinna în timp ce ncearcă să se ascundă de fotografi
Divertisment
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta care s-a transformat complet în ultimii ani
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta din imagine spune că s-a transformat complet în ultimii ani. Chipul ei nu mai este același, dar este dispusă să-și repare greșelile. Lisa Rinna...
5
Ouă pe felii de pâine cu firișoare de ceapă
Sănătate
Ce trebuie să mănânci ca să slăbești la burtă. Alimente pentru un abdomen plat
Mulți oameni sunt în căutare de soluții pentru a obține un abdomen plat, mai ales acum că vremea s-a încălzit, iar hainele subțiri lasă la iveală orice acumulare de grăsime. Desigur, un abdomen plat...
PARTENERI
×