Reclamă

Filmul Oppenheimer a avut premiera la Paris. Care au fost primele reacții ale criticilor

Filmul Oppenheimer a avut premiera la Paris. Drama istorică a lui Christopher Nolan a primit recenzii foarte bune în prima zi de la lansare. Producția va putea fi urmărită și în cinematografe. Lansarea în cinematografe va avea loc pe data de 21 iulie 2023.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 13 iulie 2023, 12:16

Christopher Nolan a putut să vadă primele reacții ale publicului, după lansarea filmului Oppenheimer la Paris. Drama istorricăă are o durată de aproepe trei ore, iar în rolurile principale se regăsesc Cillian Murphy, Florence Pugh, Robert Downey Jr. și Emily Blunt.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Filmul Oppenheimer a avut premiera la Paris

Oppenheimer este considerat de mulți unul dintre cele mai așteptate filme ale anului. Primele reacții au fost ale jurnaliștilor și criticilor de film care au fost prezenți în timpul proiecții peliculei. Cillian Murphy joacă rolul lui J. Robert Oppenheimer, șeful proiectului Manhattan din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, care a fost responsabil pentru crearea bombei atomice.

Distribuția este una de top, iar jocul actorilor a fost unul impresionant, după cum relatează publicațiile internaționale. Opiniile formale urmează să fie livrate de către criticii specialiști. Cu toate acestea, au există și câteva reacții informale în mediul online.

Cei mai mulți l-au felicitat pe Nolan pentru realizarea spectaculoasă a filmului, spunând că producția este o adaptare veridică, concisă și impresionantă.

Scriitoarea Lindsey Bhar și-a făcut opinia cunoscută pe Twitter: „Este greu să vorbești despre ceva atât de profund, de dens, ca această poveste pe care o surprinde filmul Oppenheimer. Este o dramă serioasă, filozofică, pentru adulți, la fel de tensionată și incitantă ca Dunkirk”.

Reclamă

Descoperă și care sunt nominalizările la Premiile Emmy 2023.

Ați critici au spus că filmul este „una dintre cele mai bune lucrări ale lui Nolan”. Nu doar regizorul a fost felicitat, ci și actorii: „actorii au avut o performanță demnă de premii. Jocul lor a fost fără cusur. Cillian Murphy este clar la nivelul următor”.

Criticul de film, Robbie Collins, a adăugat că: sunt dezbinat între a fi tot timid și misterios în privința Oppneheimer și doar să ies să spun că este un film incredibil, care mi-a deschis mintea ca un nucleu agitat.”

Reclamă

Care este povestea filmului Oppenheimer

Filmul Oppenheimer are la bază o poveste adevărată și surprinde adevărul din spatele „părintelui” bombei atomice, Robert J. Oppenheimer. El a fost cel care a schimbat pentru totdeauna natura războiului și a concepției asupra acestuia.

La fiecare câțiva ani, Christopher Nolan oferă publicului un film pe care nu poate să-l rateze. Consecvența sa este de-a dreptul impresionantă și se poate mândri cu câteva filme considerată de cei mai mulți drept legendare.

Regizorul și-a dorit să aducă în lumină un nume care nu este la fel de cunoscut printre pasionații de social media. Oppenheimer este una dintre cele mai importante figuri istorice ale secolului al XX-lea. Oppenheimer a avut un rol exponențial în Proiectul Manhattan, operațiunea secretă de dezvoltare a bombei atomice înaintea naziștilor.

Proiectul a culminat cu crearea unei arme care a schimbat notabil lumea în care trăim în prezent. Filmul este bazat pe biografia lui Kai Bird și Martin Sherwin, câștigătoare a premiului Pulitzer ”American Prometheus”.

Trailerul filmului a reușit să atragă privirile curioșilor, iar criticii susțin că este o adevărată capodoperă cinematografică. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×