Reclamă

Filmul Oppenheimer a avut premiera la Paris. Care au fost primele reacții ale criticilor

Filmul Oppenheimer a avut premiera la Paris. Drama istorică a lui Christopher Nolan a primit recenzii foarte bune în prima zi de la lansare. Producția va putea fi urmărită și în cinematografe. Lansarea în cinematografe va avea loc pe data de 21 iulie 2023.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 13 iulie 2023, 12:16

Christopher Nolan a putut să vadă primele reacții ale publicului, după lansarea filmului Oppenheimer la Paris. Drama istorricăă are o durată de aproepe trei ore, iar în rolurile principale se regăsesc Cillian Murphy, Florence Pugh, Robert Downey Jr. și Emily Blunt.

Filmul Oppenheimer a avut premiera la Paris

Oppenheimer este considerat de mulți unul dintre cele mai așteptate filme ale anului. Primele reacții au fost ale jurnaliștilor și criticilor de film care au fost prezenți în timpul proiecții peliculei. Cillian Murphy joacă rolul lui J. Robert Oppenheimer, șeful proiectului Manhattan din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, care a fost responsabil pentru crearea bombei atomice.

Distribuția este una de top, iar jocul actorilor a fost unul impresionant, după cum relatează publicațiile internaționale. Opiniile formale urmează să fie livrate de către criticii specialiști. Cu toate acestea, au există și câteva reacții informale în mediul online.

Cei mai mulți l-au felicitat pe Nolan pentru realizarea spectaculoasă a filmului, spunând că producția este o adaptare veridică, concisă și impresionantă.

Scriitoarea Lindsey Bhar și-a făcut opinia cunoscută pe Twitter: „Este greu să vorbești despre ceva atât de profund, de dens, ca această poveste pe care o surprinde filmul Oppenheimer. Este o dramă serioasă, filozofică, pentru adulți, la fel de tensionată și incitantă ca Dunkirk”.

Reclamă

Descoperă și care sunt nominalizările la Premiile Emmy 2023.

Ați critici au spus că filmul este „una dintre cele mai bune lucrări ale lui Nolan”. Nu doar regizorul a fost felicitat, ci și actorii: „actorii au avut o performanță demnă de premii. Jocul lor a fost fără cusur. Cillian Murphy este clar la nivelul următor”.

Criticul de film, Robbie Collins, a adăugat că: sunt dezbinat între a fi tot timid și misterios în privința Oppneheimer și doar să ies să spun că este un film incredibil, care mi-a deschis mintea ca un nucleu agitat.”

Reclamă

Care este povestea filmului Oppenheimer

Filmul Oppenheimer are la bază o poveste adevărată și surprinde adevărul din spatele „părintelui” bombei atomice, Robert J. Oppenheimer. El a fost cel care a schimbat pentru totdeauna natura războiului și a concepției asupra acestuia.

La fiecare câțiva ani, Christopher Nolan oferă publicului un film pe care nu poate să-l rateze. Consecvența sa este de-a dreptul impresionantă și se poate mândri cu câteva filme considerată de cei mai mulți drept legendare.

Regizorul și-a dorit să aducă în lumină un nume care nu este la fel de cunoscut printre pasionații de social media. Oppenheimer este una dintre cele mai importante figuri istorice ale secolului al XX-lea. Oppenheimer a avut un rol exponențial în Proiectul Manhattan, operațiunea secretă de dezvoltare a bombei atomice înaintea naziștilor.

Proiectul a culminat cu crearea unei arme care a schimbat notabil lumea în care trăim în prezent. Filmul este bazat pe biografia lui Kai Bird și Martin Sherwin, câștigătoare a premiului Pulitzer ”American Prometheus”.

Trailerul filmului a reușit să atragă privirile curioșilor, iar criticii susțin că este o adevărată capodoperă cinematografică. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Flori și plante care aduc ghinion puse pe o tăblie de lemn
Timp liber
Flori care aduc ghinion. Nu se țin în casă și nu se pun în buchetele pentru evenimente
Felul în care îți decorezi casa poate spune multe despre personalitatea ta. Obiectele de decor trebuie alese cu mare atenție, la fel și plantele. Specialiștii în Feng Shui susțin că există anumite flori care...
2
O femeie frumoasă care stă într-un lac și ține în mâini luna pentru a ilustra ce impact are Luna Plină în Gemeni pe data de 27 noiembrie 2023
Horoscop
Lună Plină în Gemeni pe 27 noiembrie 2023. Cum sunt afectate zodiile
Luna Plină în Gemeni pe 27 noiembrie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac. Totuși, anumiți nativi vor fi afectați în mod negativ și vor avea de înfruntat unele probleme....
3
Patru turte cu ceapă verde într-o tavă
Rețete
Turte cu ceapă verde, preparate la tigaie. Rețetă de post
Pentru gustări delicioase și consistente sau pentru a înlocui pâinea la micul dejun, îți oferim o rețetă de turte cu ceapă verde la tigaie. Turtele din aluat de pâine, preparate la tigaie sunt una...
4
Două pahare, unul cu apă plată și unul cu apă minerală cu fructe pentru a ilustra cât de sănătoasă este apa plată în comparație cu apa minerală
Sănătate
Cât de sănătoasă este apa minerală în comparație cu apa plată. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Specialiștii au dezvăluit cât de sănătoasă este apa minerală în comparație cu apa plată. Dacă și tu te numeri printre iubitorii de apă carbogazoasă, atunci poate ar fi bine să arunci o privire asupra...
5
O prințesă cu coroniță, zodia norocoasă a lunii decembrie 2023, care ține în frâu un ponei într-o pădure înzăpezită
Horoscop
Zodia norocoasă a lunii decembrie 2023. El este nativul care se afirmă pe toate planurile
Zodia norocoasă a lunii decembrie 2023 este reprezentată de Capricorn. Acest nativ va reuși să se afirme cu ușurință pe toate planurile și se va face remarcat în fața celorlalți. Ultima lună din an...
PARTENERI
×