Tranziția către menopauză poate cauza o serie de simptome și schimbările în corp. Pe lângă acestea, sănătatea mentală este foarte importantă. O serie de obiceiuri sănătoase te pot ajuta în acest sens pentru ca totul să decurgă mult mai ușor.
Ghid pentru femeile aflate la menopauză
Fiecare persoană experimentează acest punct al vieții într-un mod diferit. Astfel, specialiștii au venit cu o serie de sfaturi potrivite pentru fiecare în parte, în ciuda situațiilor mai puțin similare în care se găsesc. În primul rând, o dietă echilibrată este importantă atât de-a lungul vieții, cât și în astfel de situații excepționale.
Femeile aflate la menopauză au șanse mai mari să dezvolte probleme cronice, probleme ale inimii și altele asemenea. Cu toate acestea, o dietă bogată poate reduce acest risc. Varietatea fructelor și legumelor, scăderea nivelului de zahăr din alimentație, dar și reducerea numărului de grăsimi saturate îți pot veni în ajutor.
Este mult mai ușor să faci față unei asemenea schimbări importante în viața ta, dacă adaugi gradual alimente diverse și bogate în fiecare zi. Încearcă prin a face pași mici, arată cei de la healthline.com. Menopauza este o perioadă de tranziție importantă pentru femei, iar dieta și stilul de viață pot face o diferență uriașă în calitatea vieții. Dezechilibrele hormonale, încetinirea metabolismului și pierderea densității osoase sunt provocări frecvente, dar cu obiceiurile potrivite, multe dintre simptome pot fi prevenite sau diminuate.
Ce alimente poți consuma la menopauză
Alimentele bogate în vitamina D și calciu te vor ajuta la menținerea sănătății oaselor. Vei preveni astfel osteoporoza. Specialiștii recomandă lapte vegetal, iaurturi, brânză, sardine sau tofu. De asemenea, migdalele, broccoli sau ouăle sunt potrivite.
Proteinele de calitate te vor ajuta la menținerea masei musculare și la reglarea nivelului de zahăr din sânge. E bine să consumi pește, ouă, carne slabă, dar și leguminoase. Mai poți adăuga nuci și semințe.
Grăsimile sănătoase precum avocado, peștele gras sau uleiul de măsline de măsline ajută la susținerea funcției hormonale și a sănătății inimii, spun cei de la Riversideonline.com. Fibrele nu trebuie să lipsească din dieta ta, asta pentru că reduc balonarea și reglează digestia. Fructele, cerealele integrale sau semințe de chia sunt potrivte în acest sens.