Doodle-ul este realizat de artistul român Dariana Ilie, orginară din Cluj-Napoca. Elena Caragiani-Stoenescu a fost licențiată în Științe Juridice. Prima femeie aviator s-a născut pe 13 mai 1887, la Tecuci. Aceasta a fost fiica medicului Alexandru Caragiani și a Zeniei Radovici.
Google a creat un logo special pentru Elena Caragiani-Stoenescu
„Inspirația pentru crearea doodle-ului vine chiar din povestea și personalitatea ei. Mi-aș dori ca oamenii să fie mai determinați. Să fie mai optimiști în urmărirea chiar și celor mai mărunte vise din fiecare zi. Doodle-ul creat de mine este un exemplu pentru ce poți realiza când ești atent la ceea ce simți. Când îți urmezi pasiunea”, a spus Dariana Ilie, în comunicatul trimis de Google România către startupcafe.ro.
La vârsta de 25 de ani, Elena Caragiani-Stoenescu a zburat prima dată cu avionul. Aeronava a fost pilotată la momentul respectiv de fostul ei instructor de hipism. Cu toate acestea, se poate spune că a fost momentul care a declanșat pasiunea pentru pilotaj.
În același an, Elena Caragiani s-a înscris la Liga Aviatică, o școală de pilotaj din România. Chiar dacă a absolvit cursurile, Ministerul Educației și Apărarea Civilă i-au respins licența. Era singura femeie din România care urma astfel de cursuri.
Pentru că pasiunea pentru avioane a fost extrem de mare, Elena Caragiani-Stoenescu nu s-a dat bătută. Ea s-a înscris la Școala de Aviație Civilă din Franța. A primit licența după ce a absolvit cursurile. Avea numai 27 de ani când a devenit prima femeie din România care deține licență de zbor. Pe lângă Elena, mai existau doar 12 femei care aveau licență de pilotaj în lume.
A fost respinsă de mai multe ori în România deși avea licență de pilot
Pentru că în România a fost din nou respinsă în Aviație deși deținea o licență, Elena Caragiani-Stoenescu a devenit reporter la un cotidian francez. Deoarece folosea avionul pentru deplasări în zone ca America Latină și Caraibe, Elena Caragiani-Stoenescu a devenit corespondent de război și a scris primele „reportaje din avion”, din presa mondiala. A fost și corespondent de război pentru o instituție media din Mexic.
Elena Caragiani-Stoenescu a vrut inclusiv să fie pilot în timpul Primului Război Mondial, dar a fost din nou refuzată. Nici aceast obstacol nu a dat-o înapoi și s-a oferit să lucreze ca asistent medical în cadrul Crucii Roșii Române pe toată durata războiului.
Imediat ce s-a încheiat Primul Război Mondial, Elena Caragiani-Stoenescu a înființat o clinică medicală în Tecuci și a lucrat în continuare ca jurnalist. Aceasta se specializase în evenimente aeronautice. În zilele noastre, un liceu din Tecuci îi poartă numele, iar activitatea ei este analizată în cadrul cursurilor de aeronautică din țara noastră.
O femeie importantă în lume, Kamala Harris, s-a folosit și ea de platforma menționată mai sus atunci când și-a întâlnit sufletul pereche. Vice-președintele SUA a dezvăluit că și-a căutat soțul pe Google înainte de prima întâlnire.