Reclamă

Greșeli frecvente care strică mașina de spălat. Hainele pot avea și ele de suferit

Este posibil să nu îți fi dat seama, dar faci anumite greșeli frecvente care strică mașina de spălat. De asemenea, hainele din interiorul cuvei se pot deteriora din cauza acestor obiceiuri pe care le faci. Experții susțin că multe persoane nu iau în considerare indicațiile din manualele de utilizare și suprasolicită puterea mașinii de spălat.

Publicat: 10 martie 2023, 6:20
O femeie îngrijorată verifică de ce mașina ei de spălat nu mai funcționează și scoate multă spumă în exterior
Durata de viață a unei mașini de spălat și a unui uscător obișnuit este de aproximativ 10 ani / Shutterstock

Din acest motiv, specialiștii vin în ajutorul tău și te sfătuiesc ce să nu mai faci pentru a te bucura mai mult timp de o mașina de spălat care să funcționeze le capacitatea optimă. Chiar dacă problemele cauzate de aceste obiceiuri par minore și crezi că le vei rezolva rapid, pe termen lung nu este deloc recomandat să le mai faci.

Greșeli frecvente care strică mașina de spălat

Chiar dacă poate nu ai dat atenție acestor obiceiuri, ele pot să îți încarce inclusiv factura la energie electrică. Durata de viață a unei mașini de spălat și a unui uscător obișnuit este de aproximativ 10 ani. Dacă sunt întreținute și reparate corespunzător, fiecare dintre ele ar putea avea o durată de viață de 15 ani, scrie Appliance Doctor Inc.

Cu toate acestea, neatenția te poate costa destul de mult și riști să rămâi fără mașina de spălat. Deși poate practici involuntar aceste obiceiuri, este recomandat să le conștientizezi și să știi cum poți renunța la ele. În plus, la fel de importantă este și curățarea mașinii de spălat.

Setezi mașina de spălat la aceeași temperatură de fiecare dată

Prima de pe lista cu greșeli frecvente care strică mașina de spălat este folosirea aceleiași temperaturii a apei de fiecare dată. Specialiștii susțin că trebuie să fii mult mai atentă, căci fiecare tip de țesătură are nevoi speciale. Așadar, setarea temperaturii depinde exclusiv de tipul de material pe care îl speli.

Reclamă

Ca regulă generală, prosoapele și lenjeria de pat ar trebui să fie spălate la temperatură mare. În timp ce țesăturile precum bumbacul și lâna trebuie spălate la temperaturi mai scăzute pentru a-și proteja forma.

Folosești prea mult detergent

Utilizarea excesivă a detergentului este una dintre cele mai frecvente greșeli de spălare a rufelor. Totuși, făcând acest lucru nu vă face hainele mai curate, ci doar creează probleme. Folosirea unei cantități prea mari de detergent poate duce la apariția unor urme de reziduuri pe hainele tale. Acestea se lipesc de țesătură și pot atrage murdărie, scrie Express.uk.

Reclamă

Nu golești buzunarele

Obiectele metalice, cum ar fi monedele, cheile și șuruburile, pot deteriora tamburul interior și cuva mașinii de spălat. Guma de mestecat, șervețelele și banii pot înfundă, de asemenea, conducta de scurgere. Oricare dintre acestea pot afecta buna funcționare a mașinii, ba chiar mai mult, o pot strica definitiv.

De aceea, specialiștii recomandă o mai mare atenție atunci când vine vorba de verificarea buzunarelor înainte de a băga hainele la spălat.

Supraîncarci mașina de spălat

Printre greșeli frecvente care strică mașina de spălat se regăsește și suprasolicitarea ei. Este destul de tentant să încarci mai multe rufe decât ar trebui pentru că ai impresia că vei scăpa mai repede de coșul cu haine murdare. Realitatea este, de fapt, alta. Cu cât sunt mai multe haine în interiorul mașinii, cu atât este mai puțin probabil ca detergentul de rufe să circule în jurul acestora.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care are creierul în analiză cu o hologramă
Sănătate
Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri
Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au fost făcute publice destul de multe lucruri pe care oamenii le pot face pentru a-și îmbunătăți și susține...
2
O fotografie panoramă cu lacul Scropoasa, aflat la doar două ore de București
Timp liber
Ce să vizitezi în weekend lângă București. Locul care pare desprins din povești
Dacă te întrebi ce să vizitezi în weekend lângă București, atunci avem soluția perfectă pentru tine. La doar două ore de capitală se află un loc desprins parcă din povești. Este vorba despre un...
3
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
4
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×