Puiul este o opțiune de top pentru a adăuga mai multe proteine în dieta ta, dar să-l mănânci zi de zi poate deveni monoton. Dacă mănânci carne și pește, somonul, creveții, tonul și curcanul sunt opțiuni excelente, bogate în proteine.
Idei pentru cină dacă te-ai săturat să gătești pui
Somonul este o alternativă excelentă pe bază de fructe de mare la pui.
Datorită conținutului său mai ridicat de grăsimi, somonul tinde să rămână suculent și plin de savoare. Aduce un gust și o textură unică pe masă. Contribuie la diversificarea dietei tale,” a spus Rachael Ajmera, MS, RD, dietetician, scriitor și fondator al Nutrimental, pentru Health.com.
Pe lângă proteine, somonul oferă și acizi grași omega-3 benefici pentru inimă. Oferă și alți nutrienți esențiali precum vitamina D, vitamina B12 și seleniu. Somonul este extrem de versatil. Îl poți savura la cuptor, fiert sau la grătar. Îl poți folosi în salate, caserole, boluri cu cereale și chiar în burgeri.
Tempeh este făcut din soia. Are o textură fermă și consistentă care imită foarte bine puiul. Este o alternativă ușoară pe bază de plante.
„Tempeh este bogat în proteine. Este plin de probiotice benefice pentru intestin și o sursă bună de fier, calciu și magneziu.”, arată Sylvia Klinger. Este dietetician înregistrat și colaborator al The Mesothelioma Center. Tempeh este o adiție excelentă pentru tacos, boluri de teriyaki sau chili.
Specialiștii recomandă să-l aburești înainte de a-l marina. Totul pentru a reduce amărăciunea, iar apoi să-l pui la grătar, în tigaie sau în rețete.
Lintea este o altă opțiune excelentă de proteine pentru vegani și vegetarieni. Spre deosebire de pui, aceasta oferă și multă fibră pe porție, ceea ce susține sațietatea și sănătatea intestinală.




















