Reclamă

Înmormântarea Prințesei Diana. Motivul pentru care William și Harry, pe atunci copii, au fost nevoiți să meargă în urma sicriului

Prințesa Diana a fost una din cele mai admirate femei din întreaga lume. Bunătatea sa a inspirat generații întregi, iar moartea sa a lăsat un mare gol în inimile admiratorilor. Aceasta s-a stins tragic din viață în urma unui accident de mașină. Accidentul a avut loc la Paris în noaptea de 31 august 1997. Înmormântarea Prințesei Diana a avut loc o săptămână mai târziu, pe data de 6 septembrie 1997.

Publicat: 31 august 2022, 7:01

Înmormântarea din Londra a fost transmisă live și a devenit rapid unul din cele mai vizualizate evenimente din întreaga istorie. Publicațiile din întreaga lume au ținut primele pagini cu titluri și detalii despre evenimentul tragic. Milioane de admiratori s-au adunat la casa sa, Palatul Kensington, pentru a-și lua la revedere de la Prințesa Inimilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înmormântarea Prințesei Diana

Au trecut mai bine de 20 de ani de la moartea Prințesei Diana. O mulțime de scenarii și teorii au apărut de-a lungul timpului, teorii care au încercat să explice ce s-a întâmplat de fapt în noaptea tragică în care Diana s-a stins din viață. Prințesa Inimilor ar fi  împlinit anul acesta 61 de ani.

Vezi mai multe imagini din viața Prințesei Diana în Galeria Foto!

Prințuu Wiliam și Harry alături de Prințul Charles, Prințul Philip și Earl Spencer la înmormântarea Prințesei Diana
Prințul Philip a fost cel care le-a dat curaj Prințului William și Prințului Harry pentru a putea merge în spatele sicriului mamei lor / Profimedia Images

Prințul William și Prințul Harry au dezvelit anul trecut statuia Prințesei Diana care a fost montată în grădinile Palatului Kensington. Fotografiile de la înmormântarea Prințesei Diana au ținut primele pagini ale presei internaționale.

Reclamă

Sicriul Prințesei Diana a fost escortat de Garda de Viață a Reginei Elisabeta, soldați însărcinați cu paza reședințelor regale, dar și de cei doi fii ai acesteia, Prințul William și Prințul Harry. Imaginea tragică a Prințului William, în vârstă de 15 ani, și a Prințului Harry, în vârstă de 12 ani, mergând în spatele sicriului mamei lor a rămas în conștiința publicului larg.

Cei doi au mers alături de unchiul lor, Charles, Earl Spencer, cu Prințul Charles și Prințul Philip care le-au fost sprijin. Prințul Philip a fost cel care le-a dat curaj nepoților lor să meargă în spatele sicriului. Harry a povestit recent despre experiența pe care a trăit-o la 12 ani.

În ciuda faptului că a avut familia aproape, acesta spune că momentul a fost unul traumatizant. Earl Spencer, fratele Prințesei Diana, a declarat la înmormântarea acesteia că îi va proteja pe Prințul William și Prințul Harry pentru ”a nu se scufunda în datoria și tradiția regală”.

Reclamă

Ce a declarat Prințul Harry despre înmormântarea mamei sale

Ducele de Sussex avea doar 12 ani atunci când mama sa s-a stins din viață. Amintirea momentului în care a participat la înmormântarea Prințesei Inimilor a rămas întotdeauna în sufletul său. Harry a povestit cu lacrimi în ochi despre sentimentele puternice pe care le-a trăit când era doar un adolescent.

”Mama mea tocmai murise și a  trebuit să merg în spatele sicriului ei, înconjurat de mii de oameni care ne urmăreau, în timp ce alte milioane au făcut-o de la televizor. Nu cred că niciunui copil ar trebui să i se ceară să facă asta, în nicio circumstanță.”

”Pentru mine, lucrul pe care mi-l amintesc cel mai mult este zgomotul copitelor cailor care mergeau de-a lungul trotuarului, drumul de cărămidă roșie. Eram amândoi în stare de șoc. Era ca și cum aș fi fost în afara corpului meu și doar mergeam, făcând ceea ce se aștepta de la mine.”

În ciuda momentelor grele, Prințu Harry a făcut ceea ce i s-a cerut. Acesta a declarat că a mers la terapeut pentru mai bine de patru ani încercând să treacă peste acel moment. Prințul Harry își amintește că mama sa era tot timpul urmărită de paparazzi și nu reușea să-și conducă proprii copii la școală.

Harry spune că s-a simțit întotdeauna neputincios pentru că nu a putut să-și ajute mama. Moartea mamei sale l-a făcut pe Ducele de Sussex să fie cu atît mai hotărât atunci când a decis să-și protejeze familia și să plece din Marea Britanie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×