Reclamă

Institutul Pantone a ales culoarea anului 2023. Viva Magenta transmite optimism și bucurie

Când oamenii se gândesc la culoarea roșie, spune Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute, își imaginează o culoare primară care poate fi dezamăgitoare și destul de îndrăzneață. Cu toate acestea, Institutul Pantone a ales culoarea anului 2023 și se numește Viva Magenta.

Publicat: 4 decembrie 2022, 6:10

Culoarea anului 2023 de la Pantone e un roșu neconvențional pentru o perioadă neconvențională care subliniază "un nou semn de putere pentru noul an", potrivit lui Eiseman. "Este veselă, optimistă, exact ceea ce avem nevoie în lume acum".

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Institutul Pantone a ales culoarea anului 2023

Anul trecut, prognozatorii de culori de la Pantone au fost atât de plini de speranță cu privire la noul an. Very Peri a fost culoarea anului 2022.

Astăzi, pe fondul inflației, preocupărilor legate de schimbările climatice și conflictelor politice fără egal, Laurie Pressman, vicepreședintele Pantone Color Institute, spune că sunt încă plini de speranță, recunoscând în același timp că „ne aflăm într-un loc diferit după ce am avut de-a face cu COVID atât de mulți ani. Experiența ne-a transformat”.

Viva Magenta este „o culoare plină de bucurie, optimism și neînfricare când vine vorba de design”, adaugă Pressman. „Nu este un roșu serios, copleșitor. Merge cu culori calde și reci. Este distractiv, optimist”. Numiți-l un antidot pentru tonurile de pământ și minimalismul ultra-alb care au devenit atât de răspândite în designul casei de astăzi. „Oferă curaj pe măsură ce avansăm”, spune Eiseman.

În ciuda tuturor cercetărilor și analizei tendințelor care implică alegerea culorii anului de la Pantone, autoritatea culorilor călătorește prin lume în căutarea de noi influențe de culoare. Se ține cont de tehnologie, politică, cultura pop, modă, film și călătorii.

Reclamă

Magenta, o nuanță greu de asortat

Viva Magenta „se potrivește cu culori calde și reci, de la roz la liliac gri”, spune Pressman. Ea simbolizează, a adăugat ea, cât de mult te poți distra cu culoarea.

Este, de asemenea „fără gen și fără granițe”, a remarcat Eiseman. La scurt timp după anunțul din timpul Săptămânii Artei din Miami, te poți aștepta să vezi culoarea pe orice, de la șepci și ruj până la mașini.

Reclamă

Cel puțin în cultura populară, nuanțele de magenta sunt peste tot. De la machiajul smokey-eye de culoarea fructelor de pădure al eroinei Marvel Clea, până la îmbrăcămintea purtată chiar de Familia Regală.

Harry Styles, mereu în ton cu moda, a ales un blazer magenta Gucci pentru a-și anunța sosirea la Veneția pentru premiera filmului Don’t Worry Darling. Chiar săptămâna trecută, Prințesa de Wales a purtat o rochie haină Emilia Wickstead și o pălărie asortată. Ea a optat pentru magenta pentru a-l primi pe președintele Africii de Sud, Ramaphosa.

Nu este cea mai ușor culoare de purtat, dar poate transmite un mesaj.

„Trăim într-o perioadă în care foarte mulți oameni au fost agresivi. Este necesar pentru a merge mai departe”, a declarat Laurie Pressman, vicepreședinte Pantone. „Avem nevoie de curaj, dar căutăm ceva care să promoveze bucuria și să fie distractiv. Viața de acum este neconvențională și provocatoare din multe puncte de vedere, căutăm lucruri care să ne ajute să evadăm”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×