Reclamă

Institutul Pantone a ales culoarea anului 2023. Viva Magenta transmite optimism și bucurie

Când oamenii se gândesc la culoarea roșie, spune Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute, își imaginează o culoare primară care poate fi dezamăgitoare și destul de îndrăzneață. Cu toate acestea, Institutul Pantone a ales culoarea anului 2023 și se numește Viva Magenta.

Publicat: 4 decembrie 2022, 6:10

Culoarea anului 2023 de la Pantone e un roșu neconvențional pentru o perioadă neconvențională care subliniază "un nou semn de putere pentru noul an", potrivit lui Eiseman. "Este veselă, optimistă, exact ceea ce avem nevoie în lume acum".

Institutul Pantone a ales culoarea anului 2023

Anul trecut, prognozatorii de culori de la Pantone au fost atât de plini de speranță cu privire la noul an. Very Peri a fost culoarea anului 2022.

Astăzi, pe fondul inflației, preocupărilor legate de schimbările climatice și conflictelor politice fără egal, Laurie Pressman, vicepreședintele Pantone Color Institute, spune că sunt încă plini de speranță, recunoscând în același timp că „ne aflăm într-un loc diferit după ce am avut de-a face cu COVID atât de mulți ani. Experiența ne-a transformat”.

Viva Magenta este „o culoare plină de bucurie, optimism și neînfricare când vine vorba de design”, adaugă Pressman. „Nu este un roșu serios, copleșitor. Merge cu culori calde și reci. Este distractiv, optimist”. Numiți-l un antidot pentru tonurile de pământ și minimalismul ultra-alb care au devenit atât de răspândite în designul casei de astăzi. „Oferă curaj pe măsură ce avansăm”, spune Eiseman.

În ciuda tuturor cercetărilor și analizei tendințelor care implică alegerea culorii anului de la Pantone, autoritatea culorilor călătorește prin lume în căutarea de noi influențe de culoare. Se ține cont de tehnologie, politică, cultura pop, modă, film și călătorii.

Reclamă

Magenta, o nuanță greu de asortat

Viva Magenta „se potrivește cu culori calde și reci, de la roz la liliac gri”, spune Pressman. Ea simbolizează, a adăugat ea, cât de mult te poți distra cu culoarea.

Este, de asemenea „fără gen și fără granițe”, a remarcat Eiseman. La scurt timp după anunțul din timpul Săptămânii Artei din Miami, te poți aștepta să vezi culoarea pe orice, de la șepci și ruj până la mașini.

Reclamă

Cel puțin în cultura populară, nuanțele de magenta sunt peste tot. De la machiajul smokey-eye de culoarea fructelor de pădure al eroinei Marvel Clea, până la îmbrăcămintea purtată chiar de Familia Regală.

Harry Styles, mereu în ton cu moda, a ales un blazer magenta Gucci pentru a-și anunța sosirea la Veneția pentru premiera filmului Don’t Worry Darling. Chiar săptămâna trecută, Prințesa de Wales a purtat o rochie haină Emilia Wickstead și o pălărie asortată. Ea a optat pentru magenta pentru a-l primi pe președintele Africii de Sud, Ramaphosa.

Nu este cea mai ușor culoare de purtat, dar poate transmite un mesaj.

„Trăim într-o perioadă în care foarte mulți oameni au fost agresivi. Este necesar pentru a merge mai departe”, a declarat Laurie Pressman, vicepreședinte Pantone. „Avem nevoie de curaj, dar căutăm ceva care să promoveze bucuria și să fie distractiv. Viața de acum este neconvențională și provocatoare din multe puncte de vedere, căutăm lucruri care să ne ajute să evadăm”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-un costum de zână rea
Horoscop
Zodii care își doresc mereu răzbunare. Nu uită și nu iartă nimic
S-ar putea să fii surprinsă să afli că unele semne zodiacale se mulțumesc să lase lucrurile să meargă mai departe, fără a dori să le facă rău celor care le-au rănit. Apoi sunt cei...
2
O femeie frumoasă care paortă ochelari și zâmbește pentru a ilustra care este coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani. Care este principala alegere a stiliștilor în 2023
Stiliștii au dezvăluit care este coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani. Aceasta este principala alegere a specialiștilor în frumusețe în anul 2023 pentru clientele lor....
3
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie lungă cu un fundal colorat
Horoscop
4 zodii predispuse să-și înșele partenerii. Ce spun specialiștii despre acești nativi
Dacă vrei să știi care sunt acele 4 zodii predispuse să-și înșele partenerii, atunci ai venit în locul potrivit. Chiar dacă în relație ajunge să se instaleze plictiseala sau lucrurile nu mai funcționează ca...
4
Rita Ora în timpul unui cncert din Noua Zeelandă
Divertisment
Rita Ora a purtat o pereche de pantaloni decupați. Diva a fost invitată la The One Show
Rita Ora a purtat o pereche de pantaloni decupați. Vedeta a fost fotografiată pe platourile de filmare ale emisiunii The One Show. Diva și-a lăsat la vedere șoldurile. Cântăreața nu a lăsat loc imaginației...
5
O femeie frumoasă cu părul scurt și vopsit în diferite nunațe pentr a ilustra ce spune culoarea părului despre tine
Timp liber
Ce spune culoarea părului tău despre tine. Tipul de personalitate pe care îl ai
Fiecare detaliu din imaginea ta dezvăluie un lucru mai puțin cunoscut despre personalitatea pe care o ai. Te invităm să descoperi ce spune culoarea părului tău despre tine. Nuanța naturală a părului poate să...
PARTENERI
×