Reclamă

Pantone a numit Very Peri culoarea anului 2022. Ce simbolizează nuanța aleasă

Pantone a numit Very Peri culoarea anului 2022. E o nuanță nouă, una care potrivit Leatrice Eiseman, directorul executiv al Pantone Color Institute, și Laurie Pressman, vicepreședintele Pantone Color Institute, simbolizează inventivitatea și creativitatea.

Publicat: 15 decembrie 2021, 7:54

"Este o culoare care plasează într-adevăr viitorul într-o nouă lumină", a spus Pressman într-o conferință pe Zoom la începutul acestei săptămâni. "Considerăm că aceasta a fost culoarea perfectă pentru a transmite acele sentimente despre viitor."

Pantone a numit Very Peri culoarea anului 2022

Noua nuanță este rezultatul cercetărilor asupra tendințelor de aproape un an de la Pantone Color Institute. „Ne uităm la atât de multe domenii. De la sport la modă, pentru a vedea despre ce vorbesc oamenii”, a spus Eiseman, subliniind că interesul crescut pentru metavers și platformele de jocuri a contribuit la inspirarea Culorii Anului 2022, scrie Vogue.com.

„Nu există nicio îndoială că jocurile au influențat alegerea Very Peri”, a spus Eiseman. „Ne dorim cu adevărat ca Culoarea Anului să reflecte ceea ce se întâmplă în lumea din jurul nostru”.

Pe lângă faptul că este un ton folosit în jocurile cu contrast ridicat populare în rândul generației Z, nuanța are rădăcini în starea de bine. E inspirată din plante de liliac, lavandă și periwinkle (vinca este un gen de plante cu flori din familia Apocynaceae). Oferă un sentiment de calm într-o perioadă haotică. Very Peri apare, de asemenea, într-o mulțime de anunțuri privind tendințele din frumusețe și modă.

Nuanța Very Peri combină tonuri de albastru periwinkle cu subtonuri de roșu-violet. Reprezentanții Pantone au ales această nuanță drept culoarea anului 2022 pentru a simboliza „spiritul global al momentului și al perioadei de tranziție prin care trecem”.

Reclamă

Află care sunt culorile sezonului de primăvară-vară 2022. Datele au fost oferite de raportul Institutului Pantone Fashion Color Trend.

Ce nuanțe au fost alese în ultimii doi ani

Cu toate acestea, un ton de violet cald e o surpriză pentru Culoarea Anului 2022. Culorile alese de Pantone pentru 2021: Ultimate Grey și o nuanță de galben numită Illuminating. Într-un comunicat de presă, Pantone a explicat că duo-ul din 2021 a fost menit să însemne lumina de la capătul tunelului după anul 2020, anul pandemiei.

Reclamă

De mai bine de 20 de ani, Culoarea Pantone a Anului este un etalon pentru tendințele de cumpărare din mai multe domenii, de la sport și până la mobilier.

Culoarea anului 2022 a fost aleasă pentru a sprijini evoluția continuă a spațiului digital. Este un simbol pentru completarea evenimentelor din viața de zi cu zi cu lumea fizică și invers.

Tot reprezentanții Institutului Pantone au spus că Very Peri simbolizează încrederea. Viața fără grij și curiozitatea care trebuie să fie în fiecare om. Nuanța aleasă Culoarea Anului 2022 încurajează oamenii să-și lase creativitatea să iasă la iveală. Să dea curs tuturor oportunităților care se ivesc.

În anul 2020, Institutul Pantone a ales culoarea anului nuanța Classic Blue. Era o nuanță care reprezenta încrederea de care oamenii aveau nevoie pentru a trece de anul provocator al pandemiei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Ben Affleck de mână cu Jennifer Lopez în timp ce fac cumpărături din Paris
Divertisment
Ce cadou de nuntă au primit Ben Affleck și Jennifer Lopez de la Jennifer Garner. Fosta soție a actorului a făcut un gest neașteptat
Nunta artistei Jennifer Lopez a ținut zile la rând primele pagini ale presei internaționale. Vedeta s-a bucurat de o ceremonie restrânsă pe care a organizat-o în mare secret alături de soțul său, Ben Affleck....
2
Ducii de Cambridge, la Wimbledon, în haine elegante
Divertisment
Videoclipul viral cu Prințul William și Kate Middleton. Imaginile în care se distrează la petreceri au strâns peste 4 milioane de vizualizări
Videoclipul viral cu Prințul William și Kate Middleton a fost comentat de multe persoane. Imaginile cu cei doi, în timp ce se distrează, cel mai probabil în facultate, au fost vizionate de milioane de...
3
Vlad Gherman, îmbrăcat casual, la Roata Vedetelor
Divertisment
Vlad Gherman a spus totul despre el. Detaliile pe care puțini le știu despre celebrul actor
Vlad Gherman a intrat în lumina reflectoarelor încă din adolescență și s-a făcut remarcat în serialele produse de Ruxandra Ion. În paralel a cucerit inimile tinerilor din România atunci când a cântat în trupa...
4
Un cristal pe masa unei ghicitoare în cărți
Horoscop
Bijuterii care atrag prosperitatea și fericirea în viață. Ce cristale trebuie să porți
Purtarea acestor bijuterii care atrag prosperitatea și fericirea în viață îți poate schimba cu adevărat planurile de viitor. De la inele care îți iau ochii la brățări fine ce pot fi purtate doar în...
5
Ramona Olaru, fotografie lângă roata de la Roata Vedetelor
Divertisment
Ramona Olaru vorbește deschis despre relația cu Cătălin Cazacu. Ce o deranjează cel mai mult la actualul ei partener
Ramona Olaru vorbește deschis despre relația cu Cătălin Cazacu. Ea a filmat a doua ediție a show-ului difuzat în exclusivitate pe Antena PLAY, Roata Vedetelor. Pentru că și-a dorit să răspundă la toate întrebările,...
PARTENERI
×