Reclamă

Institutul Pantone a ales culoarea anului 2024. Peach Fuzz transmite calm și armonie

Institutul Pantone a ales culoarea anului 2024. Peach Fuzz este nuanța care a fost așteptată cu sufletul la gură. Aceasta transmite calm și armonie. Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute, a făcut primele declarații despre alegerea care va domina anul viitor.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 8 decembrie 2023, 6:03

Culoarea este veselă și transmite armonie,calm și liniște. „Căutând o nuanță care să reflecte dorința noastră înnăscută de apropiere și conexiune, am ales o culoare radiantă, cu o căldură și eleganță modernă. O nuanță care rezonează cu compasiunea și care oferă o îmbrățișare tactilă. O culoare care leagă fără efort tineretul cu atemporalul” a declarat directorul executiv al Institutului Pantone.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Institutul Pantone a ales culoarea anului 2024

Nuanța aleasă este rezultatul cercetărilor în materie de tendințe de peste un an al institutului Pantone. Peach Fuzz, 13-1023, își dorește să surprindă apropierea de natură. Este un ton cald și blând, o culoare catifelată a piersicii. Specialiștii susțin că această nuanță „îmbogățește mintea, corpul și spiritul”. Gândirea abstractă este ceea ce îi definește pe specialiștii de la Pantone Colour Institute. Aceștia se străduiesc în fiecare an să aleagă culorile care vor defini colecțiile de modă, dar și lucrările de design interior și nu numai.

Tonul ales pentru 2024 este unul ușor fructat, care evocă pacea și seninătatea. Leatrice Eisman a explicat alegerea făcută într-un comunicat de presă.

„Trecem prin multe tulburări în viețile noastre și avem nevoie de o culoare care să ne hrănească. Este o nuanță caldă și confortabilă. Este, totodată, o culoare tactilă. Simțim că într-un moment ca acesta, apropierea este cu adevărat importantă”, a declarat Leatrice într-un comunicat oficial.

Reclamă

Tonurile de Peach fuzz au fost o parte integrantă a pieselor de primăvară- vară din colecțiile pentru anul viitor, în special la Milano, la case precum Gucci, Jill Sander și Sportmax.

Peach Fuzz transmite calm și armonie

Procesul de cercetare pentru selecția culorilor este unul cumulativ, scrie publicația CNN. Momentele în care vedetele au purtat nuanțe de piersică pe covorul roșu au fost tot mai rare în ultimii ani. Beyonce este una dintre divele care au impresionat la Met Gala în 2016 într-o rochie ce avea nuanța de Peach Fuzz.

Reclamă

Rihanna și multe alte dive au purtat în ultimii doi ani această nuanță. Eisman spune că nu a fost ușor să se oprească la această nuanță, însă cultura pop a avut cu siguranță un cuvânt de spus în ceea ce privește decizia finală.

„Ne gândim la această nuanță ca fiind o culoare semnificativ nostalgică. Este mai frecvent culoarea unei femei și totuși a fost adoptată și în garderoba bărbaților în ultimii ani. Cred că asta vorbește despre modernitatea acestei nuanțe”, a spus Eisman.

Anul acesta marchează și cea de-a 25-a aniversare a inițiativei Pantone Color of The Year. Psihologia culorilor din spatele ultimelor trei selecții ale echipei conduse de Eisman a fost înrădăcinată în optimism, curaj și forță, făcând adesea referire la vremurile noastre continuu tulburi.

Culoarea de anul acesta surprinde spiritul colectiv și apropierea de ceilalți punând capăt stării de confuzie și anxietate. Culoarea anului 2023 a fost una puternică și vibrantă, în timp ce culoarea anului 2024 aduce liniște și armonie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
silueta unei femei care stă în pziție de lotus în fața lunii
Horoscop
4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024. Ce le rezervă astrele
Nu poți ști niciodată ce te așteaptă următoarea zi. Aceste 4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024 vor rămâne la fel de surprinse. Tot ceea ce au construit până acum va...
2
O femeie frumoasă care stă pe o stâncă și ilustrează una dintre zodiile ghinioniste în luna martie 2024
Horoscop
Zodii ghinioniste în luna martie 2024. Trei nativi se confruntă cu probleme
Cele trei zodii ghinioniste în luna martie 2024 sunt reprezentate de Leu, Balanță și Vărsător. Astrele spun că planeta Pluto va avea o influență directă asupra acestor nativi. Este unul dintre motivele pentru care...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roșie și reprezintă zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024
Horoscop
Zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Află ce spun astrele în dragoste
Astrologii au dezvăluit zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Acest nativ este puternic, misterios și un adevărat cuceritor. Este vorba despre o femeie care știe cum să se pună în...
4
Mai mulți ghiocei albi care se află sub un șnur de mărțișor
Timp liber
Pe ce parte se poartă mărțișorul. Tradiții mai puțin cunoscute
Prima zi din luna martie are o însemnătate aparte. Este și momentul în care multe persoane primesc în dar un mărțișor. În timp ce în ultimii ani au devenit tot mai populare brățările de...
5
O vază plină cu lalele colorate
Timp liber
Ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp. Trucuri pe care orice persoană ar trebui să le știe
Martie este luna culorii, a frumuseții, a femeilor și a florilor. În această perioadă minunată dorim să surprindem persoanele dragi cu buchete superbe de flori. Vedetele lunii sunt lalele. Cunoscute pentru frumusețea lor aparte,...
PARTENERI
×