Reclamă

Interviu CaTine la Masculin cu Adrian Titieni: „Timpul rezolvă enorm de multe lucruri”

Adrian Titieni este unul dintre cei mai renumiți actori din România. De numele său sunt legate o mulțime de roluri de succes, iar echipa noastră a avut onoarea să-l cunoască și dincolo de scenă și micul ecran. Te invităm să urmărești un interviu CaTine la Masculin cu Adrian Titieni.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 29 aprilie 2024, 14:44 / Actualizat: 15 mai 2024, 14:13

Cu o vastă experiență pe scena teatrului românesc, apariții memorabile în filme și ani buni petrecuți la catedră, acolo unde predă „Arta Actorului”, împărtășind cunoștințele sale cu întregi generați de actori în devenire, Adrian Titieni și-a găsit timp și ne-a acordat un interviu exclusiv, în care am povestit despre omul din spatele scenei, dar și primii pași făcuți în lumea actoriei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Interviu CaTine la Masculin cu Adrian Titieni

În debutul interviului, ne-am dorit să știm cum este actorul în această perioadă și ce anume îl face fericit. Fiecare răspuns a fost unul plin de lecții pentru cei care își doresc să vadă viața dintr-un alt unghi.

–        Cum sunteți în această perioadă?
–        Bine. Nu mă laud, nu mă plâng. Cu alte cuvinte, sunt într-o condiție de bine cu B aproape mare.

–        Care credeți că este ultimul lucru pe care l-ați descoperit sau l-ați redescoperit la dumneavoastră?
–        Cred că, de-al lungul timpului, am vorbit despre nevoia de a asculta. E o capacitate destul de complicat de obținut și, în ultima vreme, am descoperit că pot să ascult. De obicei, povestea celuilalt provoacă propriile povești și abia aștepți să închidă el ce are de spus ca să spui peste o poveste, rămânând în conținuturi și temă, dar mai puternică. În ultima vreme, am reușit să elimin tot ce înseamnă reactivitate și să-l ascult pe celălalt. Mi se pare o reușită și practic din ce în ce mai des asta. E o bucurie și mi-am dat seama că și cel care e în situația de a fi ascultat simte și la rândul lui se bucură.

–        Care este definiția unei femei puternice?
–        Condiția feminității este mai mult decât importantă, sub semnul unei necesități absolute. Legătura între femeie, mamă și copil ține lumea. Mama este capabilă să-și ierte copilul pentru orice ar fi făcut și să-l iubească necondiționat. Cu alte cuvinte, cordonul ombilical, psihologic, pe care mama îl are cu ființa căreia i-a dat viață ține lumea împreună. O femeie puternică este o femei care știe să creeze echilibru între această capacitate de a dărui viață și responsabilitatea care derivă din acest lucru. 

Reclamă

Cum a arătat copilăria lui Adrian Titieni

Copilăria joacă un rol important în viața tuturor. Ne-am dorit să aflăm cum a arătat copilăria lui Adrian Titieni și ce anume l-a determinat să aleagă cariera de actor.

–        În ce fel aveți grijă de sufletul dumneavoastră?
–        Nu știu ce să spun. Suntem un întreg: suflet, trup, psihic. Cât sunt conștient, în general, am grijă, dar se întâmplă să mai uiți și atunci nu ai grijă. Cred că e zona comportamentului compulsiv în care spui că o să treacă sau nu contează foarte mult, dar întorcându-mă stric la întrebare, încerc să (…) mă gândesc la lucruri care îmi creează bucurie, entuziasm.

Reclamă

–        Care ar putea fi una dintre cele mai dragi amintiri din copilăria dumneavoastră? Cum erați în acea perioadă?
–        O să vă spun un lucru cât se poate de prozaic, dar pentru mine reprezintă referință. Cu foarte mulți ani în urmă, probabil vreo 50 și mai bine, venisem de la mare și nevoia de a păstra o relație în continuare cu apa „mă conținea”. Într-o zi se deschisese ștrandul la Bistrița și m-am dus acasă cu gândul să îi rog pe ai mei să mă lase să merg la ștrand, ceea ce era aproape imposibil (…). În apropiere de toamnă, am îndrăznit să-i întreb pe ai mei dacă pot să merg la ștrand. Ei nu m-au lăsat sub nicio formă (…). Toată povestea aia de două ore, cât am fost la ștrand, știam să înot, arăta ca un vis pe care l-am putut împlini foarte ușor pentru că părinții mei au fost cooperanți. Când am ajuns acasă, mama m-a așteptat cu șnițel cu cartofi prăjiți și cremă de zahăr ars (…).

Adrian Titieni într-un costum negru la interviul echipei Catine
Te invităm să urmărești un interviu CaTine la Masculin cu Adrian Titieni / CaTine.ro

Cel mai important sfat pe care Adrian Titieni l-a primit de la părinții săi

–         Vă amintiți un sfat sau o valoare inspirată de mama dumneavoastră și care vă ghidează și în ziua de astăzi?
–        Îmi aduc aminte un sfat pe care mi l-a dat tata (…). La prima maturitate, simțeam nevoia unui tip de recunoștință pentru că susținerea asta era cu costuri, nu mă refer la cele financiare, care erau implicate, dar emoționale. Simțeam că trebuie să mă revanșez față de ai mei. Țin minte că tata a văzut eforturile mele și tensiunea în care eram că nu mă pot revanșa așa cum mi-aș dori. Într-o seară, m-a așezat pe un scaun și mi-a zis așa: <<Nu trebuie să te simți recunoscător cu caracter de obligativitate față de ce ai primit de la noi pentru că noi te-am gândit pentru tine, nu pentru noi. Dacă tu faci același lucru în relații cu copiii tăi, ecuația e încheiată pentru că viața e un cerc>>. Oferta lor nu trebuie întoarsă, ci împărtășită și dată mai departe. M-am străduit ca pentru copii mei să fac același lucru (…).

Cum și-a ales Adrian Titieni cariera de actor

–        Vă amintiți un moment sau o decizie care v-a condus pe drumul pe care sunteți astăzi?
–        Aveam un drum, dacă putem spune așa, generic. Era un drum confortabil și o persoană căreia i-am acordat enorm de mult credit m-a împins pe drumul asta, am internalizat și apoi a devenit drumul meu (…). Cu modestie spun că am avut capacitatea să accept gândul, ideea și viziunea acelei persoane de lângă mine și, de asemenea, capacitatea mea de a asuma asta până la ultima consecință (…). Mă felicit pentru că fac ceva ce îmi place și n-am simțit în toată viața mea că muncesc.

Un alt actor care iubește ceea ce face este Adi Gheo. Te invităm să afli mai multe despre el într-un interviu CaTine la Masculin.

Ce spune Adrian Titieni despre momentul care l-a făcut să-și îndrepte atenția asupra pedagogiei

Momentele dificile trebuie gestionate pentru a putea fi depășite cu succes. Chiar dacă viața l-a pus uneori la încercare, actorul a rămas mereu optimist și a încercat să găsească o rezolvare. Este fericit cu alegerile sale, dar mai ales cu faptul că face ceea ce îi place.

–        În ce fel ați gestionat momentele dificile care au apărut de-a lungul timpului?
–        Au fost momente, dar cum le-am gestionat nu știu dacă am făcut asta în mod conștient. Timpul rezolvă enorm de multe lucruri (…). Nu știu dacă am ales mereu corect sau bine. Cred că suntem într-o permanentă ecuație cu, ceea ce numesc generic, viața (…). Am lăsat timpul să treacă și să rezolve lucrurile. Am luat deciziile care erau valide la capacitatea mea de înțelegere și intelectuală la momentul respectiv.

–        Ce parte din propria dumneavoastră poveste v-a condus spre pedagogie?
–        Profesorii mai puțin talentați. Profesorii lipsiți de vocație. Cred că ei m-au condus. De mic am simțit că nu am o comunicare reală cu profesorii mei. Aveam alte așteptări și, mă gândesc și acum după atâția ani, că vocația îl scoate pe profesor din zona unei autorități indiscutabile (…). E o profesie importantă să poți să gestionezi destinul unui tânăr (…).

–        Cum a arătat perioada studenției pentru dumneavoastră?
–        E departe. Era puțin altfel, era altă lume, dar a arătat interesant (…).

–        Există în viața dumneavoastră o figură feminină care v-a inspirat și v-a ajutat să evoluați?
–        A existat o figură feminină, Domnița Petri, mi-a fost profesoară și care, nu neapărat că m-a inspirat, ci pur și simplu m-a aruncat în acest ocean tumultos.

Dacă ți-a plăcut interviul cu Adrian Titieni, atunci te invităm să urmărești seria completă a echipei noastre. Găsești episoadele integrale în AntenaPLAY.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
cartonașe cu simboluri chinezești ținute în mână de o femeie
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Un nou capitol se deschide în fața lor
Specialiștii în astrologie vin cu informații prețioase în această perioadă. Află care sunt cele 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Celelalte sunt pregătite să-și asculte propriile sentimente și să nu se îndepărteze...
2
O femeie frumoasă care ține mână o inimă frântă
Horoscop
Zodii care au probleme cu dragostea în luna mai 2024. Nativii care nu reușesc să-și găsească marea iubire
Cele patru zodii care au probleme cu dragostea în luna mai 2024 trebuie să fie foarte atente la modul în care aleg să-și gestioneze sentimentele. Mulți nativi sunt pe punctul de a rupe o...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 13 mai – 19 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de tensiuni pe plan amoros în această perioadă. Horoscopul săptămânii 13 mai – 19 mai 2024 vine să aducă vești pentru toate cele 12 zodii în parte. Vor avea loc transformări...
4
O femeie frumoasă care doarme cu telefonul în mână
Sănătate
De ce nu e recomandat să dormi cu telefonul lângă pat. Ce spun specialiștii despre acest obicei
Sigur și ție ți s-a întâmplat să adormi cu telefonul în mână sau lângă tine. Specialiștii spun că acest obicei ar putea fi nociv pentru tine. Află de ce nu e recomandat să dormi...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă de mireasă și privește apusul de la marginea unui lac
Horoscop
4 zodii care se căsătoresc în 2024. Nativii care au noroc în dragoste
Astrologii vorbesc despre cele 4 zodii care se căsătoresc în 2024. Acești nativi au noroc când vine vorba de dragoste. Sunt pregătiți să-și întemeieze o familie și să se bucure de momente magice în...
PARTENERI
×