Reclamă

Interviu CaTine La Masculin cu Bogdan Alecsandru: „Sunt mândru de lucrurile pozitive, dar accept și greșelile”

Bogdan Alecsandru ne aduce știrile dimineții în cadrul Observator. Carismatic și plin de entuziasm, prezentatorul de știri a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu sincer despre cum arată viața sa în spatele camerelor de filmat, dar și despre care sunt cele mai importante femei din viața sa. Te invităm să urmărești un interviu CaTine La Masculin cu Bogdan Alecsandru.

Publicat: 14 martie 2022, 14:16 / Actualizat: 3 februarie 2023, 17:26

Prezentatorul știrilor din cadrul Observator este un familist convins. Vizibil emoționat, acesta ne-a povestit despre copiii săi, dar și despre ce înseamnă pentru el familia pe care și-a construit-o alături de soția sa.

Bogdan Alecsandru dă întotdeauna dovadă de profesionalism, dar știe și cum să destindă atmosfera atunci când împrejurările îi permit.

Interviu CaTine La Masculin cu Bogdan Alecsandru

– Cum te-ai descrie într-o singură propoziție?
– Enervant, profesionist, dar de treabă.

– Ce greșeli ai făcut de-a lungul timpului pe care ai curajul să le recunoști?
– E o listă întreagă de greșeli. Cred că n-ar trebui să schimb ceva din greșelile acelea, pentru că dacă aș schimba ceva probabil nu aș mai fi aici. O sumă a greșelilor din trecut crează prezentul de azi. O sumă a cunoștințelor, a lucrurilor pozitive din trecut creează la rândul său prezentul. Sunt mândru de lucrurile pozitive, dar accept și greșelile pe care le-am făcut.

– Care e cel mai spontan lucru pe care l-ai făcut de-a lungul vieții?
– Când m-am mutat în București. Am plecat din Iași în 2011 și a fost o decizie pe care am luat-o în mai puțin de o oră. Am venit în 2011 într-un început de iarnă în București. Am renunțat la locul de muncă pe care îl aveam acolo și am venit aici. A fost cel mai rapid, nebunesc, dar și cel mai bun lucru pe care l-am făcut pentru că am putut să-mi clădesc ulterior familia.

Reclamă

– Dacă nu ai avea actuala meserie, ce profesie ai avea?
– Eu am terminat Facultatea de Filosofie. Am studiat Științe Politice, marketing politic și comunicare. Zona aceasta este foarte largă. Jurnalismul pentru mine a rămas locul în care atac pentru că am început să lucrez de la 16 ani, aproape 17 ani. Așa am început, în timpul liceului. Probabil că dacă nu ar fi fost situația asta aș fi rămas în învățământ. Cred că mi-aș fi dorit să rămân în învățământul universitar sau să continui pe partea de comunicare, ceea ce oricum fac lucrând în televiziune. Îmi place să vorbesc.

Bogdan Alecsandru, despre viața sa din postura de tată

– Care este cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o de la copiii tăi?
– Sunt multe lecții pe care le-am învățat de la copiii mei și încă încerc să-mi repar modalitatea de a mă comporta cu cei din jur, dar mai ales cu ei. Copiii sunt cea mai bună carte pe care în momentul în care o deschizi afli cine ești. Mi-am dat seama că eu sunt de fapt copilul meu și copilul meu sunt de fapt eu. Unul dintre ei, pentru că semănăm foarte mult în comportament. E o oglindă perfectă.

Reclamă

– Au fost lucruri pe care ai spus că nu o sa le faci niciodată în momentul în care vei avea copii și le-ai aplicat până la urmă?
– Da, toate poveștile de parenting, de cum să te porți nemaipomenit, cum să ții un copil doar în puf. Nu există așa ceva. E foarte greu să crești un copil și nu îl crești ca în cărți. Un copil îl crești nu cum ai văzut la altcineva, dar îl crești așa că simți că trebuie să-l crești. Crești un copil așa cum poți tu mai bine. Încerci să te comporți cu el așa cât ești capabil. Încerc cu ajutorul copiilor să-mi vindec și eu anumite traume interioare. Cea mai bună carte pe care o poți deschide despre tine e cartea copilului tău.

– Cum te-ai descrie ca tată?
– Nu am răbdare și sunt de multe ori enervant, dar îi iubesc pe amândoi foarte mult. Cred că pot să fac mai mult pentru ei din punct de vedere emoțional și mi-aș dori să ajung așa cum își doresc ei să fie părintele lor.

– Fără ce lucru nu ai putea să trăiești?
– Fără familia mea.

Urmărește mai jos un interviu CaTine la Masculin cu Bogdan Alecsandru:

Ce spune Bogdan Alecsandru despre relația pe care o are cu soția sa

– Cum ți-ai descrie soția?
– E greu să descriu pe cineva cu care ești alături de 19 ani. E greu pentru că ne cunoaștem atât de bine încât cinci propoziții nu sunt de ajuns. E omul meu, eu sunt omul ei. Încercăm să mergem înainte cu bune, cu rele. Suntem doi oameni obișnuiți care au o viață obișnuită.

– Pentru ce i-ai mulțumii soției tale?
– Pentru tot și pentru răbdare de cele mai multe ori. Spre deosebire de mine ea are foarte multă răbdare și ca de obicei, femeile sunt mult mai inteligente decât bărbații.

– Care e cel mai romantic gest pe care l-ai făcut?
– Nu prea mă pricep eu la romantisme, dar din când în când mă duc acasă cu un buchet de flori. Am fost destul de emotiv atunci când eram mai tânăr. Nu știu să-mi arăt romantismul în multe feluri.

Vezi în AntenaPLAY toate interviurile din seria CaTine.ro!

Ce înseamnă pentru Bogdan Alecsandru o femeie puternică

– Ce ți se pare cel mai atrăgător la o femeie?
– Inteligența și răbdarea.

– Ce nu ar trebui să spună o femeie despre sine însăși niciodată?
– Sunt cea mai tare, cea mai frumoasă, cea mai cea. Lauda de sine nu miroase a bine, dar și pentru bărbați cred că e valabil același lucru.

– Ce înseamnă din punctul tău de vedere o femeie puternică?
– O femeie puternică cred că e o femeie care reușește să se afle într-un echilibru cu lucrurile din jurul ei. Să poată să-și ducă familia și locul de muncă acolo unde își dorește. Nu trebuie să aibă milioane de euro care să o facă fericită, să se simtă împlinită sau respectată de cei din jur. Echilibrul în toate, puțină modestie.

Bogdan Alecsandru, despre munca alături de echipa de la Observator

–  Cum ai descrie în trei cuvinte echipa Observator cu care lucrezi dimineața la matinal?
– Sunt oameni muncitori, răbdători și simpatici.

  Ai vreo rutină înainte de a intra în emisie directă?
– Merg la machiaj, asta face toată lumea. Fiind dimineața la program îți dai seama că nu arătăm tocmai excepțional. Noi ajungem destul de devreme la matinal la Observator. Am renunțat la cafea pentru că mi-am dat seama că mă agita. Dimineața nu ai nevoie de un om agitat, ai nevoie de cineva care să fie stăpân pe sine dacă apare o situație imprevizibilă.

– Ce-ți place cel mai mult la meseria ta?
– Imprevizibilul, cred că este cel mai simplu cuvânt care se poate folosi. Apar lucruri noi în fiecare zi, se modifică mereu săptămâna următoare. Îți faci niște planuri pentru luna ce urmează, dar vezi că nu pot fi realizate chiar așa cum ți-ai dori. Înveți să rezolvi lucrurile pe măsură ce ele apar.

– Cum reușești să transmiți o știre către public fără să arăți că te impactează?
– Nu toate știrile produc un impact emoțional asupra unui prezentator de știri, dar există o categorie în care sunt incluși copiii, bătrânii, oamenii sărmani. Această categorie nu are cum să nu te afecteze când vezi că cineva suferă, dar sunt o mulțime de știri care nu te afectează emoțional pentru că de-a lungul timpului îți formezi un mecanism de autoapărare.

– Aduci acasă din emoțiile negative pe care le iei din știri?
– Da, perioada pe care o traversăm acum e cel mai bun exemplu. Ducem acasă emoțiile, informațiile de la serviciu care apar, le urmărim în fiecare zi și nu are cum să nu te afecteze situația în care ne aflăm, dar cel mai bine e să le lași la intrare, dacă poți.

Detalii mai puțin cunoscute despre Bodgan Alecsandru

Bogdan Alecsandru este un familist convins, iar familia sa este întotdeauna pe primul loc. Prezentatorul de știri încearcă de fiecare dată să lase știrile cu un impact emoțional la birou și să nu aducă din încărcătura lor acasă. Pentru el fericirea familiei este extrem de importantă.

Deși dă dovadă de mult profesionalism, Alecsandru recunoaște că sunt lucruri și obiceiuri la care ar vrea să renunțe. Acesta spune că nu este întotdeauna ușor să se detașeze de informațiile primite în cadrul știrilor pe care le prezintă. Bogdan a subliniat faptul că, în timp, grijile cotidiene devin un stres.

Un alt lucru mai puțin cunoscut despre prezentatorul știrilor Observator este faptul că acesta este pasionat de gătit. Mulți ani s-a gândit să-și facă un blog pentru gătit. În ciuda fatului că a învățat să gatească tot mai bine, acesta a renunțat la ideea de a-și deschide un blog sau un vlog culinar.

Atunci când vine vorba de lucruri cu serioase, Bogdan Alecsandru știe să fie prompt și ferm. Acesta spune că cel mai mult se teme de sărăcia sufletească. 

Te invităm să urmărești și interviul cu Octavia Geamănu, prezentatoarea știrilor Observator, de la ora 19:00, difuzate de Antena 1. Află și tu cele mai noi știri sociale, externe și interne, despre sănătate, educație, economie și politică pe Observator News.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-un costum de zână rea
Horoscop
Zodii care își doresc mereu răzbunare. Nu uită și nu iartă nimic
S-ar putea să fii surprinsă să afli că unele semne zodiacale se mulțumesc să lase lucrurile să meargă mai departe, fără a dori să le facă rău celor care le-au rănit. Apoi sunt cei...
2
Un bărbat și o femeie sunt îndrăgostiți și stau pe malul apei în timp ce peste ei se formează harta astrală a nativilor din zodiac
Horoscop
Zodiile care își găsesc iubirea târziu în viață. 5 nativi care află târziu cine le este perechea
Află care sunt zodiile care își găsesc iubirea târziu în viață, chiar dacă sunt persoane tandre. Anumiți nativii din zodiac se tem de angajamente, căsătorii sau pur și simplu să se îndrăgostească. Din acest...
3
O femeie frumoasă cu părul alb care stă în fața unui birou
Frumusețe
Modalități de stilizare a părului alb. Care sunt sfaturile specialiștilor în frumusețe
Părul alb poate arăta incredibil dacă este aranjat corespunzător. Specialiștii în frumusețe îți vin în ajutor și îți oferă câteva trucuri utile. Iată câteva modalități de stilizare a părului alb. În felul acesta te...
4
Kate Middleton și Prințul William, la un eveniment cu reprezentanții BAFTA, în ținute elegante
Divertisment
Kate Middleton a apărut într-un costum roșu, cu pantaloni. Prințul și Prințesa de Wales au mers la o întâlnire cu reprezentanții BAFTA
Kate Middleton a apărut într-un costum roșu, cu pantaloni. Prințul și Prințesa de Wales au mers la o întâlnire cu reprezentanții BAFTA. Acest eveniment a fost organizat înainte de lansarea campaniei lui Kate, „Shaping...
5
O femeie frumoasă care paortă ochelari și zâmbește pentru a ilustra care este coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani. Care este principala alegere a stiliștilor în 2023
Stiliștii au dezvăluit care este coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani. Aceasta este principala alegere a specialiștilor în frumusețe în anul 2023 pentru clientele lor....
PARTENERI
×