Reclamă

Interviu CaTine la Masculin cu Dima Trofim: „Muncește și învață la infinit”

Dima Trofim este unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori TV. Acesta este un idol al multor generații datorită talentului său în muzică, datorită vorbelor pline de sensibilitate, dar și faptului că știe să aducă buna dispoziție încă de la primele ore ale dimineții la matinalul AntenaStars.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 17 iunie 2024, 14:30 / Actualizat: 18 iunie 2024, 11:31

Când programul i-a permis, Dima a acceptat cu drag invitația la Interviu CaTine la Masculin și ne-a bucurat cu detalii pe care de cele mai multe ori telespectatorii nu reușesc să le vadă la oamenii care sunt mereu pe micul ecran. Trăirile lor sunt adesea reprimate atunci când fac parte dintr-un proiect, dar sunt suma a ceea ce sunt ei cu adevărat în viața de zi cu zi și merită să iasă la iveală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Interviu CaTine la Masculin cu Dima Trofim

Din acest interviu am aflat că lui Dima îi este greu să intre în relație cu oamenii pentru că este o fire introvertită.

Faptul că este un bărbat emotiv nu este deloc o rușine pentru el și vrea să fie cunoscut și prin prisma sentimentelor care se ascund în spatele bărbatului mereu aranjat și cu zâmbetul pe buze de la TV.

– Cum ești tu în această perioadă?
– Eu în această perioadă sunt destul de încărcat. Doamne ajută și îi mulțumesc bunului Dumnezeu pentru lucrul și munca pe care o fac în activitatea profesională. Dacă mă întrebi de activitatea de acasă, la fel, este și mai încărcat pentru că este Ania și ea bate orice job din lumea aceasta.

Ce înseamnă fiica și soția spentru Dima Trofim

Reclamă

– Ce înseamnă pentru tine ca tătic să fii alături de Ania în primii ei pași spre această lume?
– Înseamnă enorm de mult și mi-am dat seama din primul moment că este foarte important să fii alături de copil cât mai mult. Aș spune non stop, dar aș exagera. Este foarte important, copilul are nevoie de părinți. Are nevoie să fie acolo și tata și mama, să-l susțină.

– Care au fost cele mai mari provocări până acum?
– Oo, zici că am fost tată de o mie de ori până acum. Sunt tată momentan o dată, de fată și asta este provocarea. Provocări există în fiecare zi, dacă te referi la momentele de acasă legate de copil. Copilul descoperă alături de tine lucruri noi. Copilul descoperă lumea care-l înconjoară, iar tu descoperi ce descoperă copilul alături de tine. Descoperi reacțiile și emoțiile pe care le are, iar totul e ca într-un carusel. Copilul meu doar există și atât.

– Ce anume din soția ta, din Angela, te face să fii tu însuți?
– Nu știu să-ți răspund la întrebarea asta și îți explic și de ce. De obicei se spune că oamenii se îndrăgostesc în defectele celuilalt, e o teorie. În momentul în care vezi ceva și este diferit de tine, parcă te și atrage. Eu, de la începutul relației noastre, am fost eu însumi. Am fost simplu, am vorbit cum vorbesc eu, uneori chiar și moldovenește și mă scoate din minți chestia asta. Iar ea e o femeie puternică, uneori foarte tăioasă, bine și din prisma job-ului, dar acasă e total diferită. E un om destul de cald și o mamă foarte atentă. Suntem doi poli diferiți, care s-au atras.

Reclamă

Cum a fost copilăria lui Dima și cine e persoana care l-a ajutat cel mai mult în carieră

Dima a avut de fiecare dată lacrimi în ochi atunci când și-a amintit de valorile pe care le-a primit de la familia sa. Cu toate acestea, cea mai mare emoție a simțit-o când a adus-o în discuție pe una dintre surorile sale, care din păcate nu mai este printre noi.

Sunt aproape 6 ani de când a murit, dar Dima se gândește zilnic la ea, vorbește cu ea, îi ascultă vocea, îi privește pozele. Ea este și acum puterea lui și ne-a spus că o ascultă atunci când e emotiv pentru că simte că îl poate ajuta.

– Cum a fost copilăria pentru tine la Chișinău? Cum era Dima în acea perioadă?
– Am avut o copilărie, uitându-mă așa în urmă, perfectă. Pentru că provin dintr-o familie cu valori, iubitoare, exemplară din punctul meu de vedere. Mama, tata, surorile mele sunt un exemplu, un etalon pentru mine. Eu am învățat foarte multe lucruri de suflet, lucruri de bine, inima bună pe care o am eu s-a format în sânul familiei mele. Legat de copilărie, ca orice copil am făcut multe boacăne, foarte multe, extrem de multe. Mi-am și enervat părinții de foarte multe ori, mi-au dat și două la fund și le mulțumesc, dar am făcut și lucruri de care părinții au fost și sunt mândri.

– Ce rol a jucat familia în alegerile tale personale?
– Un rol important. Părinții mi-au descoperit talentul când eu cântam în casă non-stop. Le susțineam spectacole contra cost, nu existau spectacole gratuite pentru că le și aduceam un produs bun, era totul ca la carte. Atunci ei au decis că asta îmi este calea și trebuie să mă ajute. Și de acolo am pornit la Școala Muzicală. Un rol foarte important l-a jucat sora mea mai mare care din păcate nu mai este printre noi. Cea mai potrivită cheie din viața mea a fost sora mea. Ea m-a înscris la casting când am venit în București, ea m-a susținut de la partea financiară și terminând cu cel mai potrivit și mai cald sfat.

Dima Trofim merge des la biserică, ori de câte ori simte să se liniștească

Dima Trofim crede mult în Dumnezeu, e o valoare pe care o are o are de acasă. Prezentatorul TV ne-a spus că deseori merge la bisericile la care mergea cu sora sa mai mare și i se pare că o vede cum intră și e cu el de fiecare dată.

– Cum altfel mai ai grijă de sufletul tău atunci când nu ești pe platoul de filmare?
– Acum recent m-am uitat la un podcast în care un părinte de pe Muntele Athos a spus niște lucruri mărețe pentru mine. Se spune că omul are nevoie de apă pentru a trăi. Cineva ți-ar spune că are credință în Dumnezeu, dar nu merge la biserică. În tot ce ne înconjoară pe noi există apă. De ce mai bei apa dacă ea există în aer? La fel e și cu credința. Îl ai pe Dumnezeu în suflet, dar ai nevoie de un loc în care să amplifici, să te hrănești. Să fii tu acolo cu el. Nimeni nu îți spune să te duci și să crezi în acel preot sau biserică. Găsește-ți un locșor al tău și încearcă să te simți bine acolo. La întrebarea ta, răspunsul meu e la biserică, acolo unde mă simt eu bine.

Dima Trofim a fost pe Muntele Athos și este un loc pe care l-a descoperit cu puțin timp în urmă. A făcut un interviu cu preoții și călugării de acolo și a simțit total altfel acea conexiune cu Dumnezeu și cu credința pe care o are în suflet. Vrea să se reîntoarcă pentru că e un loc în care spune el că poți simți o conexiune puternică cu divinitatea.

Interviurile CaTine la Masculin sunt toate în AntenaPLAY!

Ce înseamnă cariera pentru Dima Trofim

Dima ne-a mărturisit că este un om care în fiecare zi face ceva ca să fie mai bun și că el este suma deciziilor sale. Cu toate acestea, ar vrea să mai facă unele schimbari și sunt multe. Până atunci e mândru de ce a realizat până acum, mai ales de echipa și proiectele din care face parte.

– Ce înseamnă pentru tine echipa AntenaStars și ce înseamnă pentru tine experiența live din fiecare dimineață?
– Echipa AntenaStars înseamnă foarte mult pentru mine. A apărut în momentul în care eu am fost la pământ, mi-a dat o șansă să fiu acolo unde îmi doresc eu, la TV, pe scenă, să le dăruiesc oamenilor zâmbetul meu, ideile, vorbele mele. Aici s-a format oarecum familia mea, unde am întâlnit-o pe Angela. Nu există ceva mai important decât familia mea.

– Ce a însemnat sezonul 20 Te cunosc de Undeva pentru tine și dacă ai schimba ceva din parcursul vostru din competiție, care ar fi acela?
– Eu am început această minunată călătorie încă din sezonul 10. A fost primul meu sezon, după care a fost sezonul 17 alături de Alexia și sezonul 20 tot cu Alexia. Este o experiență wow, e o experiență putrenică, e o experiență pe care cred eu că mulți artiști și-ar dori să o trăiască. Pot să mă numesc norocos că m-au ales și am făcut parte din acest proiect.

Ce îi sfătuiește Dima Trofim pe tinerii care vor o carieră în televiziune

Prezentatorul TV ne-a mai spus despre el că e o persoana workaholică, dar e foarte frumos tot ceea ce face. Oricât ar fi de greu, Dima ar repeta oricand experiența show-ului transformărilor.

– Ce le-ai transmite tinerilor care aspiră la o carieră în televiziune și nu numai?
– Este nevoie de multă muncă. Eu ajung la cuvintele surioarei mele care de fiecare dată îmi spunea muncește și învață la infinit. Avea o vorbă și anume că nu avem timp de depresie, trebuie să mergem înainte. Cred eu și o spun cu toată stima și respectul, dar nu e timp de așa ceva. Este un lux să-ți lași mâinile în jos și să nu vrei. Chiar dacă este greu, trebuie să cauți acel mic punct de lumină de care să te agăți și să ieși.

– Ce înseamnă pentru tine o femeie puternică?
– În primul rând, pentru mine o femeie puternică înseamnă o mamă puternică. Este o mamă care își dedică timpul nu copilului, ci familiei pe care o avem și pentru mine e o valoarea pe care nu o pot compara cu ceva. Ca să te pui tu pe locul doi, iar familia ta să fie aici sus sau să cauți acele intrări ca să fie bine în familie e un mare lucru. Angela e un om foarte implicat când vine vorba de familie.

Dima mulțumește în fiecare zi familiei lui, lui Dumnezeu și surorii sale. Acesta spune că „Te iubesc” și „Multumesc” sunt cuvinte care trebuie spuse oamenilor dragi atunci când trebuie. El nu le consideră deloc repetitive și susține că trebuie să existe mereu în relațiile dintre oameni.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Zodiile intră într-o perioadă intensă din toate punctele de vedere. Citește horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024 și vezi ce rezervă astrele pentru fiecare nativ în parte. Este momentul ca nativii să...
2
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză porționată pe farfurie, alături de platoul cu ruladă, un dovlecel și usturoi
Rețete
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză. Gustare de vară, savuroasă
Această ruladă de dovlecei cu cremă de brânză poate fi servită ca un aperitiv sau ca gustare și este ușoară și savuroasă. Este un preparat ușor și rafinat, cu o textură moale și cremoasă....
3
O femeie care bea cafeaua la geam, îmbrăcată într-un halat alb
Horoscop
Trei zodii care au parte de transfomare în perioada următoare. Nativii care se pot baza pe Univers
În timpul conjuncției Lunii cu Pluto, schimbarea este inevitabilă. Pe 24 iunie 2024 a avut loc o schimbare majoră care a influențat tranzitele cosmice. Trei zodii care au parte de transfomare în perioada următoare...
4
Un cuplu de îndrăgostiți care ține în brașe un balon cu cuvântul iubire
Horoscop
4 zodii care se îndrăgostesc cel mai repede. Nativii care se află în căutarea sufletului pereche
Cele 4 zodii care se îndrăgostesc cel mai repede se fac imediat remarcate. Acești nativi se află în căutarea sufletului pereche și nu se opresc până nu găsesc persoana potrivită. Descoperă mai jos dacă...
5
portret al unei fete care zâmbește pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
3 zodii care sunt favoritele astrelor în această săptămână. Vezi dacă te numeri printre ele
Atunci când planetele se aliniază, nativii au parte de zile perfecte. Află care sunt acele 3 zodii care sunt favoritele astrelor în această săptămână. Cu Mercur cu Rac ce vine alături de Saturn în...
PARTENERI
×