Reclamă

Interviu CaTine la Masculin cu Răzvan Popescu: „Eu cred că adultul bun sau rău din prezent are o mare legătură cu felul în care a decurs copilăria”

Răzvan Popescu este un realizator de radio care a început să pășească în lumea media încă de la o vârstă fragedă. A fost atras de tot ceea ce însemnau emisiunile de radio, de la butoanele din studio și până la oamenii cu care lucra. Cariera lui a evoluat rapid, iar acum este unul dintre cei mai buni oameni de media de la noi din țară.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 20 mai 2024, 12:52 / Actualizat: 21 mai 2024, 9:54

Răzvan a acceptat cu drag invitația la interviul CaTine la Masculin și a răspuns sincer la toate întrebările. Ne-a povestit cum copilăria a fost momentul în care a învățat să se bucure de tot ce îl înconjoară, dar și că părinții au fost cei mai mari susținători ai săi în tot ceea ce a făcut.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Interviu CaTine la Masculin cu Răzvan Popescu

Deși este cunoscut faptul că lumea media este un loc care se poate schimba într-o secundă și că emoțiile dintr-o emisiune live sunt ca un rollercoaster, Răzvan Popescu se simte extraordinar atunci când este la radio. Oamenii care îl ascultă îi sunt atunci cei mai buni prieteni și tot ei sunt cei care l-au învățat că sinceritatea și naturalețea sunt cele care te fac un om apreciat de cei din jur.

– Cum ești tu în această perioadă?
– În general, sunt bine. Știi cum e, am o liniște care de multe ori poate deveni plictisitoare. Oamenii își caută problemele, dar eu nu fug de liniștea și de tihna vieții. Mă bucur de ea, o savurez și îmi doresc să fie cât mai lungă pentru că la un moment dat tihna aceasta o să dispară.

– Care crezi că este lucrul pe care l-ai descoperit sau l-ai redescoperit la tine însuți în ultima perioadă?
– E o întrebare foarte grea și acum o să fie nevoie să trag de timp ca să încerc să-mi dau seama dacă am reușit să redescopăr ceva în mine. Nu mă redescopăr. Sunt același tip ușor coleric, dar căruia îi trece foarte repede și caut să găsesc lucrurile bune în orice.

– Cum ai grijă de sufletul tău atunci când ieși din studioul Radio ZU?
– Mamă, cel mai important e sufetul meu. Știi că cel mai frumos lucru este să-ți permiți să stai? Dacă îți permiți să stai o oră fără să faci nimic și să faci doar lucruri care sunt importante pentru tine, este superb. De exemplu, cea mai relaxantă treabă pentru mine este să stau în cadă, să citesc, fără să am absolut nicio grijă pe cap.

Reclamă

Răzvan Popescu, despre părinți și copilărie

Părinții au fost foarte permisivi cu Răzvan și i-au dat voie să experimenteze pentru a afla ce își dorește cu adevărat să facă. A lucrat de la 17 ani la radio și, deși era încă în liceu, a apreciat cât de deschiși au fost părinții cu dorințele sale. Pentru că și-a dat seama că părinții l-au susținut necondiționat, Răzvan Popescu a mărturisit că la fel va proceda și el cu copiii săi, îi va ajuta să se simtă împliniți cu orice fac.

– Care crezi că este una dintre cele mai dragi amintiri din acea perioadă de când erai copil și cum erai?
– Cea mai frumoasă amintire e că știam să ne bucurăm. Faptul că știam să ne bucurăm de cele mai mici lucruri. Acum e foarte complicat să te bucuri când primești un cadou, de primăvară, de ieșitul în parc. Uităm să prețuim momentele astea. Cei care ne urmăresc și ascultă sfatul ăsta îi rog să încerce într-o dimineață de marți, de exemplu, la ora 9, să-și permită luxul să se plimbe într-un parc din apropierea casei lor.

Reclamă

Ce relație are prezentatorul de radio cu părinții săi

– În ce fel consideri că te-a modelat ca adult relația pe care o ai cu părinții tăi?
– În tot. Eu cred că adultul bun sau rău din prezent are o mare legătură cu felul în care a decurs copilăria, cu liniștea pe care i-au oferit-o părinții în copilărie. Nu confortul financiar te transformă într-un adult echilibrat, ci liniștea de acasă.

– Ce crezi că au avut părinții tăi de învățat de la tine?
– O fi ceva de învățat de la mine? Cred că au învățat că e bine să fii extrem de sociabil. Să ai puterea asta de a risipi foarte mult din timpul tău pe socializare.

Tot din acest interviu am aflat că Răzvan Popescu a renunțat la o drumeție cu prietenii la munte pentru că primise oportunitatea de a lucra în radio. Deși era în vacanța de vară dintre clasa a XI-a și a XII-a, el a mers zi de zi în redacție ca nu cumva cei care îl primiseră să se răzgândească și să nu-l mai primească.

Perseverența și constanța i-au schimbat destinul

Emisiunile de radio la începutul carierei sale erau mult mai protocolare. El le consideră plictisitoare și pline de clișee. Acum e totul schimbat si oamenii sunt mult mai interesați de experiențele personale. Ascultătorii prind și mai mult curaj să-și rezolve problemele personale dacă aud pe cineva vorbind deschis despre ceea ce i se întâmplă.

– Cum a fost pentru tine la început până ai reușit să-ți găsești un loc în industrie?
– În primul rând era wow. Mă fascina fiecare lucru, fiecare buton. Fiecare om care mă băga în seamă mi se părea extraordinar și încerc să încurajez și eu oamenii care sunt la început. Și la radio, dacă avem colegi noi, sunt foarte deschis și prietenos cu ei. Nu pun nicio secundă o barieră pe care ai fi tentat să o pui prin prisma diferenței de vârstă sau a experienței.

– Care crezi că sunt abilitățile de care ai nevoie atunci când intri în live?
– Să fii sociabil, să fii tu, să fii natural și să nu fii ipocrit. Cred că asta e diferența în media de azi față de acum 15 – 20 de ani. Ușor, ușor, ipocriții nu-și mai fac loc. Erau mult mai mulți ipocriți la televizor. Nu ești perfect, ești un om cu calități și defecte. Ești un om care poate fi și nesimțit și mitocan și băiat bun și băiat rău. Eu le spun multora că nu există oameni buni sau oameni răi, depinde de contextul în care îl cunoști (…). Eu am învățat, cam târziu ce e drept, că nu poți să mulțumești pe toată lumea.

Interviurile CaTine la Masculin sunt toate în AntenaPLAY!

Cum se simte Răzvan Popescu la RadioZU

Radio ZU e pentru Răzvan radioul care i-a permis să fie el 100%. E postul de radio care i-a oferit cea mai mare libertate să se desfășoare. E locul de la care poate pleca cu gândul că i s-a permis să facă tot cea vrea în meseria sa. Studioul și echipa Radio ZU i-au construit cele mai multe amintiri.

– Ce le-ai transmite tinerilor care își doresc o carieră în radio?
– O carieră în media, în general. Să se aștepte că nu e totul roz. În media în primul rând trebuie să înțeleagă că ține foarte mult de șansă. E atât de subiectivă și treaba cu audiențele. Te uiți și nu înțelegi de ce niște oameni nu s-au uitat la un produs sau la o emisiune (…). Eu dacă ar fi să o mai iau de la capăt, vă spun sincer că nu aș mai lua-o. Nu am niciun sfat, o baghetă magică care te transformă într-un produs media de succes.

Ce înseamnă o femeie puternică pentru Răzvan Popescu

– Ce anume din soția ta, din Angela, te face să fii tu însuți?
– Ea în general, prin faptul că mă acceptă așa cum sunt, și cu plusuri și cu minusuri. Că îmi tolerează tot ce înseamnă copilul din mine și băiatul ăla răsfățat, pentru că îl înțelege pe domnul Goe, pentru că eu așa sunt de multe ori. Și are dreptate când zice că nu m-a bătut mama când eram mic și acum trebuie să suporte ea tot ce înseamnă Răzvan ăsta răsfățat.

– Care crezi că este definiția conceptului de femeie puternică?
– Om puternic, indiferent că e femeie sau bărbat puternic (…). Omul e om. Că e femeie, că e bărbat. Separarea asta pe bază de sex este o chestie demnă de secoul XIX. Omul evoluează și cred că asta e o parte din evoluție. Și nu o zic pentru că dă bine să zic treaba asta.

Află de aici și ce crede Emma de la ZU că este definiția unei femei puternice.

La finalul interviului, Răzvan ne-a mai spus despre el că a sprijinit ori de câte ori a avut ocazia. A învățat de-a lungul timpului și să nu mai aibă fără așteptări de la oamenii pe care i-a ajutat. Fiecare etapă a vieții sale a fost influențată de câte o persoană importantă. Fie că e vorba de profesori, părinți, sunt mulți oameni cărora le mulțumește. Ei fac parte din ceea ce este el azi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×