Home // CaTine // Interviu CaTine la Masculin cu Radu Bucălae: „Pe mine o femeie puternică mă duce cu gândul la un om sincer”
Interviu CaTine la Masculin cu Radu Bucălae: „Pe mine o femeie puternică mă duce cu gândul la un om sincer”
Radu Bucălae a cunoscut celebritatea datorită show-urilor de stand-up, dar timpul și talentul l-au ajutat să cucerească treptat social media, dar și micul ecran. Te invităm să urmărești un interviu CaTine la Masculin cu Radu Bucălae.
Radu Bucălae ne-a spus că i-a plăcut foarte mult la facultate / CaTine.ro
Radu Bucălae s-a reinventat de-a lungul timpului, iar faptul că a avut mereu parte de susținerea oamenilor dragi din viața sa l-a ajutat să fie mereu în topul preferințelor oamenilor.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Interviu CaTine la Masculin cu Radu Bucălae
În acest interviu CaTine la Masculin cu Radu Bucălae am reușit să-l cunoaștem pe comediant dincolo de glumele pe care le face pe scenă sau în diversele proiecte în care este implicat. Când nu este la TV, Radu nu lipsește definitiv din viața oamenilor care îl apreciază. Radu este în social media și amuză publicul cu parodiile pe care le face.
-Cum ești tu în această perioadă? -În perioada asta sunt foarte fericit, foarte aglomerat, dorm din ce în ce mai puțin, ceea ce nu mă așteptam vreodată că o să mă facă să mă simt bine. Am descoperit bucuria dimineților. Eu nu eram un om matinal până acum. Credeam că nu o să-mi funcționeze niciodată creierul sub ora 10 dimineața, dar văd că el merge și la 6 și la 7 și la 8, ba chiar foarte bine.
-Care crezi că e ultimul lucru pe care l-ai descoperit sau l-ai redescoperit la tine însuți? -Două lucruri mă uimesc la mine în ultima perioadă. Începe să-mi placă natura și că se poate să ai răbdare. Eu uram natura, dar am trecut de 30 de ani și simt că mă atrage glia pământului, îmi place să ies din ce în ce mai mult în natură. Și sunt încă un om foarte nerăbdător, dar învăț că, vorba aceea „cu răbdarea, treci și marea”.
Copilăria este cea care l-a ajutat să se formeze în adultul responsabil de azi
-Cum ai grijă de sufletul tău atunci când ieși din lumina scenei sau a platoului de filmare? -Chiar asta vorbeam de curând cu psihologul meu, fac terapie și recomand pentru toată lumea. Nu prea știu să am grijă de sufletul meu. Nu prea știu să mă relaxez, să fiu liniștit. Cumva eu mă gândesc că a avea grijă de sufletul tău înseamnă a te încărca cu o energie și a găsi o liniște. Eu încă nu știu să fac treaba asta, am 33 de ani, dar învăț. Am grijă de sufletul meu prin iubire și nu e un clișeu. Prin iubire față de soția mea, față de mine, față de familia mea și invers.
-Ce anume îți vine în minte atunci când te gândești la perioada copilăriei tale? -Când mă gândesc la copilăria mea îmi vin în minte foarte multe imagini cu mine și prietenul meu cel mai bun din copilărie. Îl cheamă Ionuț Grecu, dar eu îi ziceam Piticuță, că asta era porecla lui. Ne petreceam toată ziua jucându-ne la țară.
Radu Bucălae a început să aprecieze mai mult lucurile simple ale vieții
Reclamă
Deși a crescut la țară, Radu ne-a mărturisit că nu i-a plăcut niciodată să participe la muncile câmpului. Nimic din ce implică munca fizică nu a fost pe placul lui, dar acum, după ce viața i-a arătat mai multe fețe, comendiantul a început să le apreciaze și vede cât au fost de valoroase toate acele lecții.
-Cum arătau Sărbătorile de Paște petrecute la Novaci, alături de bunicii tăi? -Sunt printre cele mai frumoase amintiri din copilărie, dar și de acum. Pentru că noi de fiecare Paște și Crăciun mergem la țară, avem aceleași tradiții și e foarte frumos. În dimineața de Paște, la noi la țară e o tradiție și mergem toți la biserică.
-În ce fel crezi că te-a modelat ca adult relația pe care o ai cu părinții tăi? -Enorm, enorm. Relația cu părinții mei m-a modelat enorm și ne modelează enorm, doar că noi ne dăm seama când devenim adulți. Nu știu, s-ar putea să exagerez, dar suntem 60% modelul pe care l-am văzut în copilărie. Destul de târziu am realizat că simțul umorului pe care îl am e de la tata. Și era atât de evident. Dar abia după 30 de ani mie mi-a picat fisa că tata este glumețul familiei. (…) Noi, poporul nostru, avem nevoie să punem mai mult accentul pe cât de importanți sunt părinții în viața unui copil.
Cum a perceput Radu relația cu mama sa și ce lecție a deprins femeia care i-a dat viață de la el
-Există un anumit sfat primit de la mama ta care te ghidează și astăzi? -Da, să nu renunț niciodată.
-Ce consideri că a reușit mama ta să învețe alături de tine? -Păi cred că cel mai important lucru pe care l-a învățat mama alături de mine e că se poate și altfel. Mama mea, ca mai toate mamele din România, pe lângă faptul că mă iubește foarte tare, își dorea să fac o facultate clasică. Și mama a vrut neapărat să mă fac inginer. Prin anumite circumstanțe, fratele meu m-a convins că nu vreau să fac treaba asta pentru că nu îmi plăcea. Cu ajutorul fratelui meu, care e mai mare, am convins-o pe mama că vreau să dau la teatru. A fost supărată o perioadă pe mine și o înțeleg. (…) Cred că a învățat că se poate și altfel și a învățat să aibă grijă de copilul ei și decizia lui în perioada respectivă.
Pasiunea pentru comedie o moștenește de la tatăl său
Radu Bucălae ne-a spus că i-a plăcut foarte mult la facultate. Comediantul a urmat cursurile Facultății de Teatrul la Craiova și mărturisește că s-a distrat în toți cei trei ani. Colegii i-au fost familie și viata lor a fost una extrem de frumoasă pentru că s-au sprijinit unii pe alții.
-Cum a început călătoria ta în industria de comedie? -După ce am terminat facultatea la Craiova, m-am bucurat că am terminat facultatea, dar am intrat într-o panică și mă întrebam ce fac de acum încolo. Teatrele din România nu angajau și nici acum nu se dau în stambă cu locurile. Trebuie să stai să treacă în neființă alt actor ca să-ți facă și ție loc. Apoi am venit la București să dau la Master la UNATC, unde am picat cu brio, cu media 5,01. Nu mă întreba de ce 01, nu o să aflu niciodată. Eu făceam deja spectacole de improvizație din anul II de facultate, cu mai mulți colegi de acolo. Când am venit la București a avut loc și primul Festival de Improvizație din România, la care am participat.
După participarea la festival, Radu a reușit să ia un premiu și să se alăture unei trupe deja existente în București. Drumul său către comedie a început de la glumele tatălui său.
Când s-a mutat în București nu i-a fost deloc ușor, dar a primit sprijinul unei mătuși la care a locuit un an de zile fără să plătească nimic. A început să lucreze ca hostess și sunetist într-un club de stand-up. Mai făcea și improvizație din când în când și așa a început să se impună în lumea divertismentului.
Ce înseamnă pentru Radu Bucălae o femeie puternică
Radu și-a dat seama în timp că dacă îți faci treaba, muncești mult și insiști să duci la un alt nivel ceea ce îți place, e imposbil să nu reușești. Acesta este motto-ul după care se ghidează. Comediantul face stand-up de nouă ani și este unul dintre preferații românilor. Deși uneori îi este greu pentru că lipsește mult acasă, Radu are noroc cu soția sa superbă, care îi este mereu alături.
-Ce faci în momentul în care urci pe scenă? Cum creezi și menții legătura cu publicul tău? -Păi, până să urc pe scenă, eu în momentul acesta beau 750 de ml de apă. Nu știu de ce, dar am observat că fac asta continuu. Din fericire, acum după mai mulți ani, cu cât oamenii încep să te cunoască mai mult și vin pentru tine, sunt mult mai deschiși. E foarte frumos că fac asta pentru că nu trebuie să-i mai convingi. Oamenii deja te cunosc în mare parte sau măcar te știu dintr-un proiect și când ai urcat pe scenă, sunt mult mai deschiși.
-Cum gestionezi viața de acasă și timpul petrecut în turnee sau la filmări? Reușești să găsești un echilibru? -Sunt perioade și perioade. Sunt perioade în care reușesc să găsesc un echilibru, dar am și foarte mare noroc. Soția mea lucrează de acasă, are un atelier acasă de lumânări și asta ne ajută foarte mult. Îmi imaginez că și dacă ea ar fi avut un job în care să fie plecată, ar fi fost enorm de greu. În puținul timp în care sunt acasă, am norocul ca ea să fie acolo.
Alexandra, soția sa, este cel mai mare susținător al lui
-Ce anume din Alexandra, soția ta, te face să fii tu însuți? -Cred că ce mă face să fiu eu este siguranța că am pe cine să mă bazez oricând, la orice oră și că e cineva acolo care mă susține indiferent de situație.
-Ce crezi tu că înseamnă o femeie puternică? -O femeie puternică, la fel cum și expresia de bărbat puternic, eu cred că sunt înțelese foarte greșit/prost. Vin fel și fel de exemple din online, de la oameni care au niște vizibilitate, și spun că „o femeie puternică e o femeie independentă, care bate în masă, o femei care știe ce vrea”. Pe mine o femeie puternică mă duce cu gândul la un om sincer. Cred că o femeie sinceră cu ea este o femeie puternică, lucru care se aplică și unui bărbat.