Reclamă

JO, despre pasiune, muncă și talent: „Iubirea e cel mai frumos lucru care te poate modela ca om”

JO se numără printre cele mai talentate și muncitoare artiste de la noi din țară. Cântăreața are un program încărcat, însă nu ratează nicio oportunitate pentru a-și face fanii fericiți. Artista a acceptat invitația noastră și a participat la un interviu din seria CaTine.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 1 aprilie 2024, 12:59 / Actualizat: 2 aprilie 2024, 9:46

Ioana Anuța, pe numele său de scenă JO, este plină de emoție, bucurie și pasiune. Cântăreața se mândrește cu proiectele sale muzicale și se bucură să împărtășească emoțiile sale prin intermediul pieselor pe care le compune și le interpretează. Te invităm să cunoști și tu omul din spatele artistului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

JO, despre pasiune, muncă și talent

Nimic nu vine ușor, dar munca și determinarea au întotdeauna un cuvânt de spus. JO a știut încă de la început care este visul său și a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a putea atinge ceea ce doar își imagina. Cântăreața spune că este o fire pasională, iar acest lucru l-am observat și noi în timpul interviului.

– Cum ești tu în această perioadă?
– În această perioadă sunt full, cu treabă, cu o grămadă de chestii pe care le am de făcut. Mă simt puțin obosită, dar am noroc că mă mai apucă plecarea și mă duc să-mi mai încarc bateriile prin vacanță. Nu sunt neapărat refăcută complet, dar e doar o perioadă. Știu că o să vină și zile în care o să fiu mai odihnită. Nu știu să spun nu și mă aglomerez cu foarte multe chestii și sunt tot timpul pe drumuri.

– Care crezi că este ultimul lucru pe care l-ai descoperit sau l-ai redescoperit la tine?
– Cred că grija de sine. Ori am uitat, ori nu-mi aduc aminte când o făceam așa cum trebuie, și în ultima vreme am început să-mi dau mai multă atenție și să am mai multă grijă de ceea ce vrea sufletul meu.

Vezi mai multe imagini în Galeria FOTO!

Reclamă
JO care poartă o șapcă neagră și un pulover maro
Ioana Anuța, pe numele său de scenă JO, este plină de emoție, bucurie și pasiune / CaTine.ro

Ce sacrificii a făcut JO de-a lungul carierei sale

– Cât de mult vorbești despre propria ta experiență și cât de mult te-a ajutat muzica să treci prin momentele dificile?
– Toate piesele pe care le-am scris sau le-am cântat, toate sunt experiențe personale. Fiecare piesă m-a ajutat să mă descarc în momentul respectiv. Fiecare piesă în parte este personală și au devenit personale și pentru public. Cred că despre asta e în muzică, să poți să-ți cânți sufletul și să realizezi că oamenii se regăsesc în piesele tale (…).

Reclamă

– Consideri că trebuie făcute sacrificii sau compromisuri pentru a te face cunoscut unui public mai larg și cum crezi că poți păstra un echilibru?
– Cred că sacrificiu nu e ca să te faci cunoscut, cred că sacrificiu e de fapt față de mesajul pe care vrei să-l transmiți. E posibil să nu poți să transmiți mesajul din prima, e posibil să fie nevoie să faci un sacrificiu ca să poți să ajungi într-un punct în care oamenii să te asculte și să te creadă. Până acolo e o cale mai lungă, unii reușesc din prima, iar alții, mai greu. Eu cred că treaptă cu treaptă poți face treabă (…).

Ioana Anuța s-a întors la Te cunosc de undeva!

JO face din nou echipă cu Liviu Teodorescu. Cei doi artiști pot fi urmăriți în show-ul Te cunosc de undeva!. JO a fost fericită să accepte această provocare și să aibă șansa să se alăture competiției alături de colegul ei de breaslă. Sezonul 20 din emisiunii Te cunosc de undeva! poate fi urmărit online în AntenaPLAY

– Te putem revedea pe micile ecrane în sezonul 20 din Te cunosc de undeva!, sezonul în care faci din nou echipă alături de Liviu Teodorescu. Ce crezi că este diferit sezonul acesta și ce personaj ți-a ridicat cele mai mari provocări?
– Mă bucur super mult că sunt din nou alături de Liviu la Te cunosc. Nu aș fi venit cu nimeni altcineva. Ne bucurăm și că facem parte dintr-un sezon așa plin de oameni talentați. Toate personajele ni se par complicate pentru că nu e nimic din noi. Noi trebuie să ne uităm pe noi și să fim altcineva. Nu pot să vă spun despre cel mai greu pentru că nu a fost încă difuzat. Au fost personaje grele pe care le-am filmat până acum. Experiența asta cred că e benefică oricărui artist pentru că te scoate foarte tare din zona de confort, poți foarte mult să accesezi și personaje la care nu te-ai fi gândit niciodată sau să înveți de la oameni de la care nu te-ai fi gândit niciodată.

Dacă ești curioasă să vezi ce spune și Liviu Teodorescu despre experiența Te cunosc de undeva!, atunci te invităm să urmărești un interviu CaTine la Masculin cu celebrul artist.

Ce spune Ioana Anuța despre familia sa

Familia joacă un rol cheie în viața artistei, iar acest lucru l-am putut observa încă din primele momente. JO s-a emoționat la fiecare întrebare pe care a primit-o legată de relația pe care o are cu părinții săi sau cu sora ei mai mică. Iubirea a înconjurat-o întotdeauna, iar pentru acest lucru este recunoscătoare familiei sale.

– Ce a însemnat pentru tine perioada copilăriei? În ce fel te-a modelat ca adult această perioadă?
– Pentru mine a contat foarte mult că m-am născut într-o familie iubitoare. Am avut niște părinți care m-au iubit, o familie care m-a iubit. Iubirea e cel mai frumos lucru care te poate modela cel mai frumos ca om. Am avut noroc că părinții mei m-au susținut întotdeauna în ceea ce mi-am dorit să fac, au fost alături de mine și m-au ajutat. Nu aș fi fost niciodată ceea ce sunt astăzi fără ajutorul lor.

– Crezi că există un moment la care te întorci cu drag de fiecare dată atunci când te gândești la familia ta?
– Sărbătorile! Sărbătorile sunt momentele cele mai frumoase, mă gândesc de fiecare dată cu drag de ele. Inclusiv acum, abia le aștept. Sărbătorile pentru mine înseamnă: acasă, părinți, familie. Când eram mică erau extraordinare sărbătorile (…).

– Cu cine te sfătuiești cel mai des în momentele complicate?
– Cu mama, cu soră-mea și cu tata. Cu tata mai puțin, el e bărbat și când apare câte o chestie simt să merg pe emoțional, dar ultimul cuvânt îl are tot el. Raționalul contează la fel de mult pentru mine. După ce am trecut de toată latura asta emoțională, decizia importantă o iau practic cu el.

– Există un personaj feminin care te-a inspirat și te-a ajutat să evoluezi pe plan personal, dar și profesional?
– Mama m-a inspirat cel mai mult. Ea m-a inspirat cu părțile cu bune, dar și cu părțile mai puțin bune (…).

Lecțiile pe care JO le-a învățat de la familia sa

– Există un anumit sfat pe care l-ai primit de la mama ta care te ghidează și în ziua de astăzi?
– Mama îmi zicea mereu „nu intra în cocină, altfel te mănâncă porcii” (…). În rest, tot ce am luat de la mama și m-a ajutat foarte mult au fost ambiția și determinarea. Toată energia asta a ei de femeie puternică, femeie care poate să le facă pe toate. Mama niciodată nu s-a dat înapoi. Ea a făcut tot timpul tot, a pus mâna și a făcut totul cot la cot cu tata.

– Ce crezi că a învățat mama ta de la tine?
– Să mai ia o pauză din când în când. Cred că asta a învățat de la mine (…).

– Ce crezi că ai învățat tu de la sora ta?
– De la ea am învățat cele mai multe chestii pentru că stau foarte mult cu ea. Este o tipă foarte smart și descurcăreață. Chiar dacă e mai mică cu 7 ani decât mine, am multe lucruri de învățat. Petrecem foarte mult timp împreună una cu cealaltă și luăm una de la alta.

– Dacă ar fi să poți să-i mulțumești unei persoane, cui i-ai mulțumi și pentru ce?
– Dacă ar fi să aleg o singură persoană, eu tot mamei i-aș mulțumi. Mama mea și-a sacrificat viața pentru noi. Ea a trăit trei vieți înaintea vieții ei. Ea tot timpul a fost acolo pentru noi toți. A știut cum să ne țină uniți pe toți.

JO, despre emoție, putere și feminitate

Nu este greu să observi faptul că JO este o artistă cu acel ceva special, dar și o femeie puternică. Provocările prin care a trecut de-a lungul carierei sale au ajutat-o să evolueze constant.

– Îți amintești o decizie care te-a condus pe drumul pe care ești astăzi?
– Decizia de a nu renunța, faptul că am încercat mereu să o fac cu drag. Au fost momente când, fără să-ți dai seama, mai aluneci pe părți ale faimei, uiți puțin care e principalul motiv pentru care te-ai apucat să faci ceea ce faci (…).

– Consideri că toată această expunere și popularitate te impactează într-un fel? Ce efecte are asupra ta?
– N-am o problemă cu chestia asta. În primul rând, nu sunt atât de cunoscută. Nu stau paparazzii după mine. Nu sunt atât de urmărită, nu sare lumea după mine să fac o poză sau să nu pot să ies din casă. Mi se pare că am muncit ca să fiu aici unde sunt. Îmi place când lumea vrea să facem poze, dar nu am nimic de ascuns în legătură cu viața mea personală. Am o viață destul de simplă, mă consider un om simplu, nu e nimic wow în legătură cu ceea ce fac (…).

– Care crezi că este definiția unei femei puternice?
– Fiecare femeie se consideră puternică din diferite considerente. Pentru mine, o femeie puternică este o femeie care știe să ceară și ajutor atunci când are nevoie. Este o femeie care muncește și care își dorește să ajungă acolo, undeva, și face tot ce poate pentru chestia aia. Cred că… femeie puternică depinde de fiecare persoană în parte, fiecare poate să fie puternic în felul lui. Eu mă consider puternică atunci când sunt în putere să muncesc, când pot să muncesc pentru visul meu (…).

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×