Reclamă

Jucătoarele de tenis ucrainene Elina Svitolina și Dayana Yastremska, emoționate după victoriile obținute

Jucătoarele de tenis ucrainene Elina Svitolina și Dayana Yastremska, emoționate după victoriile obținute. Elina Svitolina a demonstrat din nou că gândurile ei rămân la patria sa, chiar și în timp ce câștiga meciul din optimile de finală de la Monterrey Open din Mexic.

Publicat: 2 martie 2022, 13:57 / Actualizat: 9 martie 2022, 17:26

Pe măsură ce invazia rusă a Ucrainei continuă, emoțiile au trecut la un alt nivel, chiar și în timpul meciul împotriva rusoaicei Anastasia Potapova. În Franța, lucrurile au stat la fel. După ce a fugit din Ucraina ca refugiată, Dayana Yastremska a izbucnit în lacrimi după victoria ei în fața Anei Bogdan la evenimentul WTA de la Lyon, scrie abc.net.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jucătoarele de tenis ucrainene Elina Svitolina și Dayana Yastremska, emoționate

Svitolina a ținut prima pagină a ziarelor când a anunțat că va boicota orice meci împotriva jucătorilor ruși la turneul de la Monterrey, Mexic. Ea a spus că va face acest lucru până când WTA va lua măsuri în conformitate cu recomandările Comitetului Olimpic Internațional. CIO a cerut sporturilor să interzică sportivii și oficialii ruși și belaruși din cauza invaziei Ucrainei.

Svitolina a spus că nu va juca până când WTA nu le va permite jucătorilor ruși și belarusi să joace ca neutri, fără simboluri naționale, steaguri sau imnuri.

Nu dau vina pe niciunul dintre sportivii ruși. Nu sunt responsabili pentru invazia patriei noastre.

– Elina Svitolina

WTA și ATP au acționat spunând că jucătorii ruși și belaruși ar putea continua să concureze la evenimente internaționale și la Grand Slam, dar nu sub numele sau steagul națiunilor lor.

Reclamă

Federația Internațională de Tenis (ITF) a anulat, de asemenea, toate evenimentele din Rusia și Belarus. A suspendat federațiile ruse să joace tenis internațional pe echipe până la noi ordine.

În urma acțiunii, Svitolina a jucat împotriva Anastasiei Potopova. Purtând o ținută sport în culorile galben și albastru ale Ucrainei, Svitolina a fost într-o formă de zile mari. Nu a cedat niciodată.

A contracarat serviciul lui Potopova și a mers pe drumul spre o victorie cu 6-2, 6-1 într-o oră și patru minute. Aceasta a sărbătorit victoria mergând cu pași mari spre plasă. S-a bătut în piept în semn de sărbătoare și în onoarea țării sale. Ea și-a strâns mâna scurt la plasă cu Potopova înainte de a părăsi terenul.

Reclamă

Recent, și Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelensky a publicat un nou mesaj pentru ucraineni.

Dayana Yastremska a câștigat împotriva Anei Bogdan

Yastremska și sora ei, Ivanna, s-au trezit joia trecută la atacul bombelor în țara lor. La fel ca mulți din Ucraina, ele și familia lor s-au îndreptat către adăposturi subterane. Au încercat din răsputeri să rămână în siguranță. Dayana a postat pe Instagram săptămâna trecută că, după ce s-au adăpostit două zile, părinții ei au decis să o trimită pe ea și pe sora ei afară din țară „cu orice preț”.

Mama, tata, te iubim foarte mult, ai grija de tine!!! Te iubesc, țara mea! Ucrainenii au grijă de tine.

– Dayana Yastremska

Ajunsă în Franța, ea și sora ei au pierdut un meci de dublu. Mai apoi, Dayana a înfruntat-o ​​la simplu pe românca Ana Bogdan. Ea a pierdut primul set, dar a ripostat și a salvat două puncte de meci. A câștigat în fața lui Bogdan în trei seturi, într-un meci de trei ore și cinci minute.

Când Bogdan a ratat o întoarcere pentru a încheia meciul, Yastremska, în vârstă de 21 de ani, a căzut la pământ și a început să plângă.

„Sunt fericită că am câștigat pentru țara mea. În același timp sunt foarte tristă”, a spus Yastremska, ținând steagul ucrainean în jurul umerilor ei.

„Inima mea rămâne acasă. intea mea se luptă aici, așa că este foarte greu să găsesc concentrarea, să găsesc echilibrul. Această victorie, în comparație cu ceea ce se întâmplă în țara mea, nu este nimic. Dar sunt fericită, cel puțin, lupt și pentru țara mea. Sunt foarte mândră de ucraineni și sunt cu adevărat eroi. Sper că totul se va termina curând”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×